Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
druup

DM500 laten draaien op de keys van mijn C+ kaart in mijn TF4000

Aanbevolen berichten

Ik weet niet of dit in strijd is met de regels van het forum maar dat hoor ik dan wel (gezien er over cardsharing gepost mag worden en ik een C+ kaartje heb met een basis abonnement lijkt het mij van niet).

 

Ik heb sinds een jaar of 3 naar alle tevredenheid een TF4000 met een C+ kaart. Nu wil ik voor mijn slaapkamer een DM 500 aan gaan schaffen. Ik las ergens dat je met de keys van een legale kaart (er zijn eigenlijk geen illegale kaarten natuurlijk) ook zou kunnen gebruiken op een DM 500. Mijn vraag is klopt dit en moet je hier bijzondere dingen voor doen of zit deze mogelijkheid er al standaard in???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Interne sharing is niet tegen de regels.

 

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd of dit kan. Ik denk het eigenlijk niet er zit immers geen netwerkkaart in een topfield 4000 en ik heb ook nooit eerder gehoord van sharen met de combinatie topfield/dreambox.

 

Even voor de duidelijkheid de dreambox 500 is prima geschikt voor sharing maar ik denk dat het probleem de topfield is.

 

Groeten

Knakker

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Een van de bijkomende (voor sommigen zelfs belangrijkste) opties van zo'n emu is dat er zelfs gewerkt kan worden zonder kaart. Je hebt dan wel de keys nodig van een originele kaart, maar als je die hebt, kun je ze invullen in een speciaal daarvoor bestemde file.Het schijnt toch echt mogelijk te zijn het bovenstaande staat er over op de sjerom site. Ik wil dan ook graag zo'n DM 500 kopen maar wil wel weten of dit echt goed werkt en of dit niet al te omslachtig is.

Fase 2 zou zijn om mijn TF4000 te vervangen voor een DM 7025 <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Wat je van de Sjerom site gevonden hebt geldt voor systemen die 'open liggen', waar dus bekend is hoe de sleutels uit de kaart uitgelezen kunnen worden. Dat is voor C+ niet het geval.

Wat er met cardsharen gedaan wordt, is dat de 'sleutelaanvraag' voor de ene ontvanger via een intern netwerk naar een andere ontvanger geleid wordt, en daar aan de kaart wordt doorgegeven. Dat moet elke +/- 15 seconden, dus eenmalig uitlezen en dan een aantal dagen/weken gebruiken is niet aan de orde.

Je moet dan dus twee ontvangers hebben met allebei een 'softcam', waar je de data die door de kaart ontsleuteld moet worden kunt afvangen, via het netwerk naar de andere ontvanger sturen, daar door de kaart laten ontsleutelen, terugsturen naar de eerste ontvanger; -> beeld!

Als de Topfield zijn cam niet in software maar in een module heeft zitten, zal dat dus niet gaan.

 

Greetz, Lion.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat is jammer, vond het ook al te mooi om waar te zijn! Dan moeten we nog maar even doorsparen en de DM 500 en DM7025 maar tegelijk aanschaffen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.