Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

Probleem Diseqc hapert en stopt

Aanbevolen berichten

Gast

Hallo,

 

Vraagje.

Ik heb een Dreambox Dm500s aangeschaft, maar m`n Diseqc 1.2 Stab HH120 wil niet draaien.

Voorheen had ik een Echostar 808 i.c.m. de Diseqc 1.2

Die draaide zonder probleem tenzij de magic Module er in zat.

Dan ging de ontvanger haperen en bleef de rotor uiteidelijk stil staan of ging terug na de laatst bekeken sat.

Ik vermoed dat die teveel stroom trok.

 

Maar nu met de Dreambox blijft die direct hangen zodra ik de rotor draai.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen.

Ik ben radeloos en weet niet waar het aan kan liggen.

 

Bij voorbaad dank.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo seyhan.

Even nog een paar vraagjes voor de duidelijkheid.

Is het dezelfde motor die je voorheen op de Echostar had die je nu op de Dreambox gebruikt ?

Draait de motor wel goed als je hem met de knopjes op de motor bediend ?

Je zegt hij blijft direct hangen, betekend dat de motor helemaal niet gaat draaien of even draait en dan stopt ?

Als je hem naar het nulpunt stuurt vindt hij dat dan vlot of blijft hij een poosje heen en weer draaien voordat hij stopt ?

Hoe oud is de motor ?

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hallo Albert_H.

 

Hierbij een antwoord op je vragen.

 

Het is dezelfde motor als voorheen.

De motor is ongeveer 1 `a 1.5 jaar oud.

Ik heb net weer de Echostar er achter gehangen, eerst ging m`n ontvanger telkens aan/uit waneer ik de motor probeerde te draaien, het zelfde wat ik ook altijd had indien de magic Module erin zat.

Ik ben blijven proberen ,en nu draait die als een nieuwe en loopt gewoon goed.

Maar waneer ik m`n Dreambox eraan hang begint het gezijk weer.

Zodra ik de motor probeer te draaien, stopt die direct en m`n ontvanger blijft hangen/freeze.

Ik kan de ontvanger dan ook niet d.m.v. de afstandsbediening meer uitzetten en moet dus de stekker uit het stopcontact halen.

 

Ik ben bang dat dit mijn software in de Dreanmbox kan beschadigen.

En daar ik het er zelf niet heb opgezet omdat ik van de Dreambox niets afweet en immers nog maar net een dag heb.

Heb ik de angst dat het qua software misgaat, met als resultaat dat ik weer een rit van Arnhem naar Breda moet maken om de persoon welke nu het software heeft geplaatst, te vragen het opnieuw te doen.

Is mijn angst terecht of heb ik last van waanideeen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zowel met de Echostar als met de Dreambox riekt het toch wel een beetje naar overbelasting van de spanning van de ontvanger. Deze motoren kunnen als ze wat zwaar lopen tijdens het aanlopen even een behoorlijke stroom vragen. Als de ontvanger uitgaat lijkt het erop dat deze stroomstoot de voeding van de ontvanger even overbelast waardoor deze in de beveiliging schiet. Ik weet niet hoe dat geregeld is bij beide ontvangers die beveiliging tegen overbelasting, daarvoor kun je waarschijnlijk beter in het Dreambox forum terecht.

 

Heb je de mogelijkheid om de stroom die de motor trekt te meten ? De HH120 die ik hier heb trekt onbelast, dus zo op tafel ongeveer 150mA. Ik heb de aanlooppuls niet gemeten, maar die zal denk ik rond de 250mA liggen.

Je kunt ook de spanning op de coax meten met een simpele digitale voltmeter. Als ik geen F connector T stukje bij de hand heb om er even tussen te zetten om daarop te meten dan snij ik vlak achter de F connector meestal even een hapje uit de coax zodat de binnenader bloot ligt. Je kunt de spanning dan meten op deze binnenader en het huis van de F connector. Daar zal, afhankelijk van de transponder waarop je afgestemd hebt 13V of 19V staan. Als je op een Ned zender afstemd is dat 19V. Als je dan de motor een draai commando geeft en de spanning zakt meer dan een volt of twee dan zou ik verder kijken in de richting van de motor en kijken of deze wel soepel loopt. Na de meting knip je dan het beschadigde stukje van de coax en zet de F connector opnieuw aan.

 

De kans dat de software beschadigd wordt is niet zo groot, maar als de ontvanger zo vastslaat als jij aangeeft lijkt dit toch veel op een zodanige spanningsdip dat de software niet meer lopen wil.

 

Ik zag net dan de HH120 geen knopjes op de motor heeft om hem met de hand te bedienen, dus die test mogelijkheid heb je niet.

Maar, kijk eens of er in je omgeving een ervaren Dreamboxer zit die je helpen kan. Ik zit wat ver uit de buurt om even langs te wippen, en ik heb ook geen ervaring met de Dreambox.

 

Succes Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Albert_H. bedankt voor je snelle en zeer duidelijke uitleg c.q. antwoord.

 

Met veel draaien van oost naar west i.c.m. de Echostar is het Probleem inmiddels opgelost.

 

Rotor draait dus weer prima,(ook op de Dreambox zonder problemen), echter zit er wel een maar aan.

Wanneer ik verander van Sateliet dan draait de motor alleen waneer ik na een zender ga met een Vertikale polariteit.

Daarna kan ik nadat ik op die satteliet ben gewoon zappen tussen H en V.

 

Waardoor een nieuwe vraag ontstaat.

Hoe kan dit dan weer, iets met de LNB mischien

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Eigenlijk is dat vreemd, de omschakeling tussen verticaal en horizontaal wordt gedaan door 13V voor verticaal op coax te zetten en 19V voor horizontaal.

Normaal lopen de motoren daarom ook aanmerkelijk sneller als er 19V op de coax staat. Als bij jou de motor alleen goed draait als er op een verticale transponder afgestemd is, dus 13V op de coax staat, betekend dat waarschijnlijk dat de motor toch wat veel stroom neemt. Als de motor met 13V aangestuurd wordt blijft die stroom net onder de beveiligings grens van de ontvanger. Als de motor op 19V aangestuurd wordt is de stroom die gelevert moet worden hoger en schakelt de beveiliging de voeding even uit of zakt de spanning net even onder de trip spanning van de ontvanger en reset de processor.

Dat verklaart dan het blokkeer gedrag van de ontvangers.

Maar, als het werkt en je kunt met de methode van werken leven is het prima denk ik.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Nogmaals bedankt voor je antwoord,

 

Sorry ik heb een typfoutje gemaakt ik bedoelde H > V ipv V > H

Dus naar horizontaal draait de motor wel.

Ik ben geen echte kenner wat dat betreft maar begin toch steeds meer aan m`n LNB te twijfelen omdat als ik bijvoorbeeld op Eutelsat W3A 7.0°E zit dan krijg ik bij Horizontaale transponders 91% en op Verticale slechts 59%.

Fijnafstelling, op en neer, links rechts alles met geen of bijna geen succes.

Slechts op een klein punt pak ik 80% maar een milimeter naar boven of onder en weg is die weer, dus schroeven/bouten aandraaien en weg is die.

 

Wat denk jij hiervan, zou `t toch die LNB zijn die voor problemen zorgt.

Is wel een oudje, heeft verder nooit voor problemen gezorgd, maar ik begin te twijfelen.

Of is Eutelsat W3A gewoon een moeilijke sateliet om te pakken.

Ik heb een Triax van 100 cm.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

He, had ik zo'n mooie theorie opgezet om dat draaien op verticaal te verklaren moet ik weer opnieuw beginnen. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Ik zou toch eens kijken naar de stroom die de motor trekt, als hij op verticaal niet wil draaien lijkt het erop dat hij op 13V niet uit de hoek kan komen.

De LNB kan hier nog wel wat in meespelen alhoewel ik niet weet of de HH120 als hij draait de stroom naar de LNB afschakeld. Ik denk het niet, en dan komt de stroom naar de LNB bij de stroom die de motor trekt op. Ik had met een Golden Interstat twin LNB het probleem dat deze op mijn Skystar 2 geen ontvangst meer gaf op de horizontale transponders, terwijl dat op mijn Nextwave ontvanger geen problemen gaf. Toen bleek dat de LNB 230mA trok, en daardoor zakte de spanning van de Skystar 2 tot 17,6V ipv de 19V. De Inverto twin LNB die ik er toen opzette nam maar 130mA en toen was de spanning van de Skystar 2 18,3V. Ik heb momenteel een SG2100 motor op tafel stann om mee te testen en daarbij bleek dat de motor zelf 150mA neemt al hij draait, maar dat de 130mA van de LNB er nog bij komt dus als de motor draait moet de ontvanger 280mA leveren. Nu zou een goede ontvanger volgens de DiSEqC specificaties 500mA moeten kunnen leveren dat dat mag allemaal geen probleem zijn, maar als je motor om te starten even 350mA nodig heeft en je LNB neemt 200mA dan moet de ontvanger dus even 550mA leveren en het kan zijn dat de stroom bij 500mA begrensd is waardoor de motor moeilijk uit de hoek komt. Als hij maar eenmaal loopt neemt hij snel minder stroom dus dan lukt het waarschijnlijk wel weer.

Wat betreft de ontvangst van Eutelsat W3A zou ik het niet weten, ik zou het moeten bekijken. Maar misschien heeft iemand anders daar meer ervaring mee.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Bedankt voor je reactie.

Ik ga het morgen allemaal eens opnieuw bekijken/testen.

Even een nieuwe lnb kopen.

Het moet gewoon goed komen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt en heb gelijk maar mijn schotel i.c.m. Diseqc opnieuw uitrericht daar deze niet helemaal correct was uitgelijnd.

 

Het probleem blijft echter, alhoewe het probleem groter lijkt te zijn geworden.

Nu is het zo dat ik tussen Astra 1(19.2* E)en Hotbird(13* E) normaal de motor kan draaien.

Alle ander satelieten lukt alleen indien ik deze handmatig draai.

Het lijkt erop of dat er een miscomunicatie ontstaat waardoor de opgeslagen satelieten niet gevonden kunnen worden, want de rotor draait gewoon niet.

 

Iemand een suggestie.

Bij voorbaad dank.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Als je hem handmatig, ik veronderstel dat je dat vanuit het menu van je ontvanger doet, wel het hele bereik door kunt sturen maar hij doet het niet automatisch bij het kiezen van de kanalen dan zit het probleem zeer waarschijnlijk in de software of in de instelling van de software in je ontvanger. Daarmee kan ik je echter niet helpen omdat ik geen Dreambox of Echostar heb en ook geen ervaring met de instelling van dat soort software. Hopelijk meldt zich een ervaren Dreamboxer die je verder helpt. Heb je al eens in het Dreambox forum rondgekeken naar dit soort problemen ? Heb je de satellieten wel opnieuw opgezocht via de Dreambox en opnieuw opgeslagen ?

 

Succes Albert.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ja ik heb de sateliet opnieuw opgezocht en opgeslagen, maar een probleem wat ik op veel verschillende satelieten tegenkom is.

Dat ik op veelal Horizontale transponders 70 tot 90% haal en op Vertikale slechts 50 `a max 59%.

Ik kan dit echt niet vatten, en bergijp echt niet waaraan dit ligt.

Het zelfde met het switchen tussen verschillende satelieten vat ook enkle wil als ik naar Horizontale transponders ga.

Die Vertikale zorgen telkens voor problemen.

 

-Rotor draait niet waneer er naar een Vertikale TP word geswitcht.

-Vertikale TP`s geven relatief weinig signaal met uitzondering van Astra 1 19.2*Oost.

-Vertikale TP`s op Eutel W3A 7*Oost krijg ik met een gelukje open, normaalgesproken lukt dat niet en dat terwijl ik toch echt 59% pak.

-Al deze problemen met 2 verschilende type`s ontvangers uitgeprobeerd.

 

P.S: Ik krijg op Eutelsat W3A 7*Oost TP:11492 V 30000 Fec:3/4 ,slechts 59% dan moet ik ondanks dat het relatief weinig is toch gewoon beeld krijgen.

Dit lukt dus niet ik heb echt alles geprobeerd, link, rechts, boven, beneden, allen zonder succes.

Een aantal keer is deed die het waarna het signaal direct naar 91% schoot ,en dat terwijl hij toch echt eerst niet boven de 59% kwam.

Maar zodra de ontvanger uit gaat of naar een andere sateliet gaat.

Dan doet die het niet meer waneer ik het opnieuw probeer.

Echt ik weet niet waar het aan licht en zit met de handen in `t haar aangezien ik dat kanaal open moet hebben.

Satelietwinkel weet `t niet ,ik weet `t al helemaal niet meer, mischien heb jij of iemand anders een idee.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Andere LNB geplaatst en het probleem is opgelost.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.