Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Ome Merde

Microsoft virusscanner : OneCare

Aanbevolen berichten

Microsoft gooit gewicht in antivirusmarkt

 

Uitgegeven: 31 mei 2006 14:39

Laatst gewijzigd: 31 mei 2006 15:27

 

REDMOND - In een poging gebruikers van zijn besturingsprogramma Windows beter te beschermen tegen de vele bedreigingen, heeft Microsoft woensdag zijn eigen antivirussoftware OneCare gelanceerd. Tegelijkertijd hoopt het softwareconcern klanten weg te pikken bij virusbestrijders als McAfee en Symantec.

 

Met OneCare kan een huishouden in totaal drie computers beschermen. In de Verenigde Staten kost het programma bijna 50 dollar per jaar. De komende twaalf maanden wil Microsoft OneCare ook buiten dit land aanbieden. Het is nog onduidelijk wanneer Nederland aan bod komt.

 

 

Microsoft richt zich naar eigen zeggen vooral op de 70 procent van de computergebruikers die geen antivirusprogramma gebruikt. Maar, zo gaf het concern toe, ook opent het met OneCare de aanval op andere virusbestrijders.

 

Virusaanvallen

 

Andere virusbestrijders als McAfee en Symantec, die fors hebben verdiend aan de virusaanvallen op Windows, zien de bui al hangen en zijn een tegenaanval begonnen. McAfee meldde woensdag aan Falcon te werken, een antivirusprogramma vergelijkbaar met OneCare. Symantec heeft eerder al aangekondigd in de herfst van dit jaar Genesis op de markt te brengen.

 

Op het internet zijn overigens genoeg gratis antivirusprogramma's te vinden. Onder meer AVG, Avast en Antivir bieden gratis versies van hun software aan. Betaalde programma's hebben vaak wel meer functies.

 

Bescherming

 

Wereldwijd draait het overgrote deel van de pc's op Windows. Het besturingsprogramma wordt al jaren overstelpt met virussen en andere schadelijke software. Microsoft heeft herhaaldelijk Windows moeten verbeteren om zijn klanten meer bescherming te bieden. De opvolger van Windows XP, Vista, moet minder zwakke plekken hebben, waardoor hackers en virusverspreiders minder kans maken, zo belooft Microsoft.

 

 

 

----

zou Bill het erg vinden als ik bij NOD32 blijf ? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

ik vind het wel goed dat ze eindelijk de preventie beetpakken, eerst al met dat antispyware programma van ze en nu met een virusscanner. de concurrentie uitschakelen hiermee lijkt me niet, die hebben hun sporen, dankzij het trage MS, al verdiend als je het mij vraagt.

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

microsoft is ongetwijfeld hard op zoek naar de mogelijkheid om dit in windows te integreren.

Als dat lukt, is de concurrentie in no time kapot.

Het zal de meeste mensen zorg zijn welk anri virus programma ze hebben, als het maar werkt. (of ze in ieder geval denken dat het werkt)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik kan me niet voorstellen dat dat straffeloos geaccepteerd wordt. Grote jongens zoals Symantec gaan dan zowiezo procederen als je het mij vraagt.

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Uiteraard.

Maar gewoon doen, en dan de rechtzaken zo lang mogelijk rekken werkt vaak prima in dit soort situaties.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

yup en mocht het tot een geldboete komen (net als met de Mediaplayer), knaken zat, desnoods klopt Ome Bill dat persoonlijk uit een oude sok.

 

maargoed, eerst recensies zien, dan geloven ... Vooralsnog ben ik prima tevreden met NOD32

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Windows met ingebouwde virusscanner blijft Windows. Dus er blijft altijd een extra virusscanner nodig. Als McAfee c.s. gewoon de gaten van Microsoft blijven dichten, hebben ze helemaal geen rechtszaken nodig.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Dat is niet zo het probleem, dit is het probleem:

 

"ring: ja? hallo, mijn xxx zegt dat mijn licentie is verlopen, moet ik het nu kopen?"

 

Ome bill: kom maar hier hoor. en MS is weer een zieltje rijker.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.