Ga naar inhoud


Windows gooit Wifi eruit.


Loui (K)

Aanbevolen berichten

Een paar regels terug had ik een bericht staan van "windows blijft hangen".Nu komt er weer een probleem de kop opsteken met de zelfde laptop.Merk Acer.Onderhand heb ik toch maar daar Windows opnieuw opgezet,maar nu gaat de draatloze verbinding er promt uit.Het gaat een paardagen goed,en zo in 1keer kan hij de Router (WRT54G)niet vinden.Ook al start ik hem dan een paar maalop.Hoe kan dit dan weer?Ik gebruik de nieuwste Drivers van Acer.De instellingen zijn goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Let op : ga met je browser naar je router en bij STATUS kun je "DHCP release" kiezen, doe dit en druk daarna op de refresh button. Daarna zal je internet verbinding weer werken.

 

Ook bij hetr opstarten kan een PCMCIA netwerkkaart de boosdoener zijn. Heb zelf een sitecom wifi kaartje en soms moet ie er uit tijdens het booten omdat de PC anders blijft hangen nog vóór het inlogscherm.

 

Probeer dat dus eens.... en daarna schuif je hem erin (als windows geboot is).

 

Werkt bij mij perfect...

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou dat wel de oorzaak zijn?Er zit trouwens bij deze laptop een interne wifikaart dus vandaar deze vraag!Volgens mij ligt het probleem bij windows zelf,Ik zelf heb een Dell D505 ook met een interne wifi kaart.En als ik deze dan op de windows driver laat werken heb ik dat probleem ook,alleen niet zo vaak als met de Acer Laptop.Draai ik met de Drivers van Dell(voor de D505)dan hwerkt het uitstekend zonder uitval.Maar de Acer werkt met de WindowsInterface,En daar zie ik het probleem zitten volgens mij.Nu de vraag Kan ik een universele driver gebruiken om dan de windowsinterface niet te hoeven te gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probleem wordt ook vaak door de router veroorzaakt. Meestal staat deze op automatische kanaal toewijzing. Als je storingsbronnen in de buurt heb zitten (draadloze telefoon etc) kan het problemen geven op een bepaald kanaal.

 

Elke keer als je de laptop aanzet kiest je router een kanaal vandaar dat je het de ene keer wel hebt (of sneller hebt) en de andere keer niet. De interne wifi antenne van de Acer is niet verschrikkelijk goed en zeer gevoelig voor interventie van ander storingsbronnen. Vandaar dat de ene laptop er meer problemen mee heeft dan de andere.

 

Test het eens met een vast kanaal in je router. Als je dan de problemen houd kies dan voor een ander kanaal.

Regards

 

'Life Is A Joke'

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Maar de Acer werkt met de WindowsInterface,En daar zie ik het probleem zitten volgens mij.Nu de vraag Kan ik een universele driver gebruiken om dan de windowsinterface niet te hoeven te gebruiken.

 

Dan moet je de wireless zero configuration service uitzetten, rechtermuisknop op deze computer, beheren,services en toepassingen, services, draadloze configuratie dubbelcicken en op uitzetten zetten en rebooten, dan zou ie de native driver moeten gaan gebruiken ipv de windows driver.

 

zie ook: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;821400

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...