Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
jacobus

Microsoft past ActiveX aan

Aanbevolen berichten

Microsoft brengt 12 patches uit en past ActiveX aan

 

 

Vrijdag 9 juni 2006, 08:57 - Microsoft patcht een veelbesproken lek in Word en past het gedrag van ActiveX aan in Internet Explorer, met mogelijk grote gevolgen voor webprogrammeurs.

 

Van de patches hebben er negen betrekking op kwetsbaarheden in het Windows-besturingssysteem. Enkele daarvan noemt Microsoft 'kritiek'. Tevens is er een fix voor Microsoft Exchange, en twee updates voor Office, waaronder de bescherming tegen de Trojan die twee weken geleden opdook en de deur opende voor commando's op afstand.

 

De wijziging van de manier waarop IE gebruik maakt van ActiveX bij het verwerken van dynamische content, is het gevolg van een rechtszaak uit 2003 over een octrooi. Microsoft verloor de zaak van de Universiteit van Californië en Eolas Technologies. Door de verandering moeten webmasters delen van hun website herprogrammeren, omdat Internet Explorer gebruikers anders dwingt om op een pop-upvenster te klikken met een tool tip. Als ze dit niet doen kan de browser bijvoorbeeld Flash- en QuickTime-elemenenten niet verwerken.

 

Microsoft is al maanden bezig met de veranderingen in Internet Explorer, maar door de update die op 13 juni verschijnt, kunnen gebruikers geen compatibility patch meer gebruiken voor websites die nog niet zijn geherprogrammeerd. Het aanpassen van de website is dan voor programmeurs de enige oplossing. De aankondiging van de patches is te lezen op de website van Microsoft. Door Evan Schaafsma, webwereld

 

 

Misschien dat dit de compabiliteitsproblemen voor andere browsers, zoals soms in firefox, grotendeels oplost. Of zie ik dat fout?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.