Ga naar inhoud


NED123 toch nog FTA?


Gast

Aanbevolen berichten

Kunnen ze dus ook heel standard definition NL1/2/3 eruit gooien en alleen nog maar HDTV uitzenden. Who cares, de consument betaald toch voor de vereiste decoder, waarom zouden wij proberen de kosten zo laag mogelijk te houden!

 

Of uitzenden met een proprietary encryptie die je alleen met een CAM van €1000 kan decrypten. Tuurlijk. De overheid moet gewoon zorgen dat de kosten zo laag mogelijk zijn voor het ontvangen van 1/2/3, ze voeren zelf de kosten op nu. Als ze zo nodig de kosten op moeten voeren mogen ze van mij ook wel een dikke subsidie geven op de vereiste apparatuur. Wil je dat niet dan moet je die smartcardeis maar weghalen zodat je geen €170 maar slechts €40 kwijt bent, en die wil ik dan best zelf betalen!

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 53
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
Vandaag een reactie gehad van Postbus 51 op mijn vraag wel of niet een smartcard voor NL 1, 2 en 3.


Geachte heer Woonboot,

Hieronder volgt een reactie op uw e-mail met kenmerk 407316.

U betaalt geen abonnementskosten voor het ontvangen van de publieke en de regionale omroepen via digitale ether. Wel zullen eenmalig opstartkosten moeten worden gemaakt om dit mogelijk te maken. Dit zijn: een decoder, een smartcard en eventueel een antenne.

De smartcard kost ongeveer 20 euro en heeft een beperkte geldigheid. Er zullen echter geen meerkosten worden gerekend voor het reactiveren van de smartcard. Wat u kwijt bent voor de decoder kan variëren. Dit wordt bepaald door de aanbieder. Neem voor advies contact op met uw electronicawinkel.

De overheid geeft geen vergoeding voor deze aanschaf en wel hierom: De publieke omroepen moeten volgens de overheid voor iedereen beschikbaar zijn. Dat betekent niet dat de overheid ook de kosten op zich neemt voor het aanschaffen van technische voorzieningen daarvoor. Als u televisie wilt kijken dan moet u zelf apparatuur zoals televisies, antennes en ook digitale ontvangers aanschaffen. Dit staat ook in artikel 13c, lid 1a van de Mediawet.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Lilian Enzerink
Publieksvoorlichter Postbus 51 Informatiedienst


Typische overheidsmanier van rechtpraten wat krom is... Tenenkrommend, eigenlijk; wel de kostprijs opdrijven door de exploitatie in handen te geven van een commerciele partij(met kostenbesparing als argument!) en die hoge kostprijs gewoon afwentelen op de consument... Zo in feite op een slinkse wijze de kosten voor de etherverspreiding van de openbare netten die gewoon door de overheid gedragen zouden moeten worden van zich af te schuiven. Bah.

DM8000HD-SSCT & Kathrein UFS910, Triax 88 cm Astra1/Astra2/Astra3/Hotbird 4xtwin LNB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag me echt af welke debiel dit bedacht heeft. Nederlandse omroepen waren analoog altijd vrij beschikbaar. Waarom zou je iets gaan coderen dat vrij beschikbaar is? Het ergste van alles is nog dat KPN doodleuk USB DVB-T sticks verkoopt die dus gewoon NIET in Nederland gaan werken. Die gasten lachen zich daar natuurlijk helemaal kapot. Een DVB-T stick voor op de laptop met Conax module hoeven we overigens ook niet te verwachten omdat het in de rest van europa dus wel allemaal FTA is dus kraken die hap!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij heb je straks geen smartcard nodig voor ontvangst

van ned 1,2,3, en de regio zenders

nederland 2 ontvang ik hier nu ook zonder kaart

 

groeten Eddy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Volgens mij heb je straks geen smartcard nodig voor ontvangst
van ned 1,2,3, en de regio zenders
nederland 2 ontvang ik hier nu ook zonder kaart

groeten Eddy


Dat zegt dus helaas NIKS.....

Dit kunnen ze gewoon zo maar veranderen, en vooralsnog zie ik dit ook gewoon gebeuren. KPN heeft al informatie over een "Publieke Omroep Pakket" op hun site staan..... met info over "waarom smartcard", etc.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet het, het gaat om 't principe.

Maar wie van jullie zou er dan straks enkel en alleen naar NL1,2,3 gaan kijken als die ongecodeerd zou zijn?

 

Niemand toch zeker? Je zou of je kabel behouden, of satelliet, of je zou een uitgebreider pakket met gecodeerde commerciëlen erbij kopen. Niet dan?

Vu+ Uno (OpenPLi 3.0) 500 Gb sinds 12-2-13 / DM500S (Pli Flubber) sinds 7-11-04 (reserve)

DM600PVR sinds 15-6-07 (opgeruimd) / DM7000 sinds ergens begin van deze eeuw (weggegeven)

Wavefrontier T55 (28°-23°-19°-16°-13°-7°-5° Oost - 1°-5°-8° West) en SatConn 10/1 DiSEqC switch

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dus. Heb er namelijk ook voor gekozen geen abonnement te nemen op canal digitaal. Dus binnenkort nog alleen Ned. 1, 2 en 3 via de satelliet. Dit met als uitgangspunt dat ik uit principe niet betaal voor bagger. Dus voor mij geen programma's meer zoals "mijn konijn doet het met de hond van de buren".

Link naar reactie
Delen op andere sites

citaat van de site www.overschakelen.nl

 

Waarom wordt het digitale ethersignaal versleuteld verzonden?

 

 

Het digitale ether signaal dat via Digitenne wordt verspreid, wordt versleuteld verzonden. De voornaamste reden om het signaal versleuteld te verzenden is dat op die manier de kwaliteit van de dienstverlening beter kan worden gegarandeerd. Ook andere bedrijven die reeds sinds langere tijd via alternatieve platforms digitale televisie aanbieden (bijvoorbeeld kabel- en satellietmaatschappijen) verzenden het digitale signaal veelal in versleutelde vorm ten behoeve van de kwaliteit. In die gevallen is eveneens een smartcard nodig voor de ontvangst van het digitale signaal.

 

Aangezien altijd een gecertificeerde digitale decoder in combinatie met een verstrekte smartcard wordt gebruikt, kan gegarandeerd worden dat het digitale televisiesignaal ook daadwerkelijk kan worden ontvangen en van goede kwaliteit is. Bij het onversleuteld verzenden van het signaal in combinatie met FTA decoders, kan de kwaliteit van de ontvangst vooraf niet worden gegarandeerd. Een niet-gecertificeerde FTA decoder van slechte kwaliteit zou namelijk ook de oorzaak van slechte (of geen) ontvangst kunnen zijn.

 

 

Heb je ooit zoveel onzin gelezen.

wat een betutteling! , we bepalen zelf toch wel welke kwaliteit goed genoeg is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Heb je ooit zoveel onzin gelezen.


@manyoky,

Allereerst welkom op dit board <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Inderdaad, de leugen regeert <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />


Met vriendelijke groeten <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Citaat:
De voornaamste reden om het signaal versleuteld te verzenden is dat op die manier de kwaliteit van de dienstverlening beter kan worden gegarandeerd.

Als ik dat gelul lees krijg ik echt acute erectie problemen.

Citaat:
Ook andere bedrijven die reeds sinds langere tijd via alternatieve platforms digitale televisie aanbieden (bijvoorbeeld kabel- en satellietmaatschappijen) verzenden het digitale signaal veelal in versleutelde vorm ten behoeve van de kwaliteit.

Natuurlijk..de anderen doen het,..dus doen wij het ook.

Weer zo´n lulkoek verhaal waar de nietsvermoedende leek weer verondersteld wordt in te stinken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het super irritant dat bedrijven nu gaan bepalen welke decorders wel en niet gebruikt kunnen worden. KPN gaat dat straks doen en bedrijven als UPC doen dat ook. Ik wil gewoon mijn eigen apparatuur kunnen bepalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...