Jump to content

Noordzee

Members
 • Content Count

  5,181
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About Noordzee

 • Rank
  Sat4all verslaafd

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Regio Emmen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik voorzie dat Fox Sport op 1 augustus 2020 gewoon op zwart gaat. Dit zal een hoop commotie opleveren, maar tot 1 september 2020 is de schade beperkt aangezien er tot die tijd geen officiële wedstrijden gespeeld mogen worden in Nederland. De grote vraag is of er op 1 september 2020 alsnog een compromis uit de bus rolt. Ik hoop van niet, want dan gaat het voetbalgebeuren vroeg-of laat ook klappen bij KPN en Canal Digitaal. Tot 1 september 2020 wordt er een koude oorlog uitgevoerd.
 2. In 2000 werd ik klant van Canal Digitaal. Ik betaalde toe (op vrijwillige basis) 30 gulden per jaar (13,61 euro per jaar) voor het STB-pakket, De eerste jaren (van 2000 tot ongeveer 2005 (???)) kon je zelfs zonder STB-pakket op FTV-basis naar de Nederlandse zenders kijken. Ik kan mij nog goed de ellenlange draadjes op Sat4All herinneren toen de prijs omhoog ging naar 15 euro per jaar en later naar 30, 40, 50, 60, 70 Euro etc. per jaar. Nu zouden we blij zijn met een prijs van onder de 100 euro per jaar.
 3. 1 augustus 2014. Een zwarte dag in de historie van de satellietontvangst in Nederland. Vanaf die dag ben ik noodgedwongen overgestapt van het gratis Standaardpakket naar een HD-actiepakket. Dit met de belofte van Canal Digitaal dat er een blijvend lage prijs van 10 euro per maand gehanteerd zou worden. De geschiedenis heeft anders geleerd......
 4. Er waren wel jarenlang wat uitzonderingen op deze stelling. Toen ik in 2000 begon met de satelliethobby had je op 16 graden oost de zender Fox FTA. Overdag van 6 tot 6 was dat Fox Kids. Op dezelfde satelliet had je toen ook TMF Vlaanderen als FTA-zender. VT4 zat FTA op 28,5 graden oost. Mijn favoriete FTA-zender uit die periode was trouwens (het niet-Nederlandstalige) Boomerang
 5. @Abarth: Vermoedelijk is de ontvangst van de zenders net iets te zwak. Je kunt proberen om de radio een net iets andere plaats te geven waardoor de ontvangst mogelijk net iets beter gaat. Na het klikken op browse zie je rechtsonder een signaalmeter die jou daarbij kan helpen. Verder adviseer ik je om dit te doen : _ Browse _Autotune Dan gaat de radio een nieuwe zenderzoekopdracht doen en is jouw zenderlijst weer helemaal actueel.
 6. Al in december 2018 kreeg ik de DVB-S2X-tuner in mijn ontvanger geleverd.
 7. Nee, dat is niet mogelijk. Dat had je vroeger wel via analoog. Maar dat is al weer heel wat jaartjes geleden.
 8. Het HD-actiepakket wat ik vroeger had bestond aanvankelijk uit de belangrijkste (meest bekeken) 14 zenders. Later kwamen er 3 Vlaamse zenders bij omdat dat verplicht werd. Dat maakte 17 zenders. Tel daarbij de 13 Regionale zenders en je zit op 30 zenders. Daarmee voldoe je aan alle regels en kun je voor weinig geld een standaard-pakket aanbieden. Het probleem van de verhogingen kwam pas op het moment van het invoeren van de eredivisie-belasting. Later gingen ook andere zenders steeds meer geld vragen. Maar @Satwatcher heeft het mij een keertje uitgelegd. CanalDigitaal is niet geïnteresseerd in al die mensen met zo'n goedkoop pakketje. Ze verdienen veel meer aan de mensen die zo'n uitgebreid pakket afnemen. Ze hebben dus liever een kleine groep klanten waar ze winst op maken, dan de grote massa die alleen naar de standaard-zenders wil kijken.
 9. Volgens dat overzicht zou Luxemburg 69 Nationale TV-zenders hebben. Dat betekent dat waarschijnlijk zenders als RTL 4, RTL 5 , RTL 7 en RTL 8 meegeteld worden als Luxemburgse zenders en niet als Nederlandse zenders. Is feitelijk natuurlijk ook zo, maar het geeft wel een vertekend beeld.
 10. Als je gepensioneerd bent en in bv Spanje woont, dan kan ik mij voorstellen dat je 24,95 per maand over hebt om te kijken naar de Nederlandse TV-zenders. Maar als je wat jonger bent (en een volle werkweek hebt) en in Nederland woont, dan heb je minder tijd om TV te kijken en je hebt ook gratis alternatieven om te kijken naar Nederlandse (publieke) TV. En dan is 24,95 gewoon veel te duur voor een betaald TV-abonnement. Canal Digitaal heeft nu geen mogelijkheid meer om voor maximaal 10 euro per maand een abonnement af te sluiten. Heel lang is dit wel mogelijk geweest, toen hadden ze daardoor ook veel meer klanten dan tegenwoordig.
 11. Dat lijkt mij ook, het was wel te omzeilen door een ander rekeningnummer te gebruiken. Maar ik zag het destijds al niet zitten om mij eraan te binden. Er kwam geen goed verhaal vanuit Canal Digitaal en daarom vertrouwde ik het al niet. Helaas hebben ze mijn toenmalige HD-Extra-abonnement (toen 10 euro per maand, nu al 16 euro) inmiddels ook uit de markt geprijsd. Jammer dat het kijken naar commerciële Betaal-TV zo duur aan het worden is.
 12. Deze week non-stop het BBC Radio 6 festival op The Red Button. Op dit moment geniet ik van The Selecter.
 13. Sinds gisteren is versie 34 beschikbaar : bron: KPN-forum Vanaf vandaag, 19 mei, staat er een update voor de software van de ZTE Digitenne ontvanger klaar. Voor de Rebox volgt deze update met een paar weken. Deze update bevat voornamelijk verbeteringen onder water. Alles wat nog te maken had met de oude uitzendtechniek DVB-T hebben we verwijderd. Hierdoor hoeft de ontvanger alleen nog maar rekening te houden met DVB-T2 waardoor hij stabieler wordt. Deze nieuwe software kan verder verbetering geven bij klanten die moeite hebben om de zenders in te scannen. Ook zijn er bugfixes gedaan. De belangrijkste herstelde bugs zijn: De EPG ontbrak soms als je naar een andere zender zapte Speciale karakters werden niet altijd goed weergegeven De ontvanger bleef soms hangen in een software loop tijdens een upgrade De software is nu in eerste instantie alleen klaargezet. Hij wordt vanaf 3 juni actief uitgerold. Wil je hem al eerder, ga dan in het menu naar Abonnement status. Druk op de blauwe knop en ga op het laatste tabblad naar OTA Update. Kies voor Download New Software. We zenden de update mee in de NTS1 stream (voorheen bouquet 2). Dit is de stream waar de RTL zenders in zitten. Dus als je die goed ontvangt, zal de update ook geen probleem zijn.
 14. Nu dadelijk deze kaarten op zwart gaan, is er dan nog maar één groep kijker over die nu nog goedkoper naar satelliet-TV kijkt. We hebben het dan over de klanten die tot een paar jaar terug keken naar het Settopboxpakket wat later werd overgezet naar het HD-Light-pakket/HD-actiepakket. Deze groep kijkers was ooit een VASTE prijs beloofd van 10 euro per maand. Twee jaar geleden werd ineens de prijs verhoogd naar 13 euro en vorig jaar werd de prijs verder opgetrokken naar 16 euro. Ik voorzie dat binnen een jaar ook deze groep klanten het volle pond moet gaan betalen en daarmee jaagt Canal Digitaal dan weer een hele reeks klanten weg. Want niet iedereen wil 20 euro per maand (of meer) betalen voor een smak zenders die vol zitten met lange reclameblokken.
 15. Nee, versie 32 is nog steeds de laatste. De oplevering van de nieuwe versie wordt steeds maar uitgesteld. Eerst naar oktober 2019, toen naar begin 2020 en na reken ik maar op ergens dit jaar.
×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy