Spring naar bijdragen

Noordzee

Leden
 • Aantal bijdragen

  5079
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

3 Volgers

Over Noordzee

 • Rang
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Regio Emmen

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Noordzee

  Nieuw Updates beschikbaar

  bron : Appletips.nl Overzicht lanceerdatums software-updates iOS 13: 19 september 2019 iOS 13.1: 30 september 2019 iPadOS 13: 30 september watchOS 6 voor Apple Watch Series 3 en nieuwer: 19 september watchOS 6 voor Apple Watch Series 1 en Series 2: najaar macOS Catalina: oktober 2019 tvOS 13: 30 september 2019 HomePodOS 13: 30 september 2019
 2. Toch leuk die eredivisie-belasting van 3 euro per maand. Kan je mooi kijken naar bijvoorbeeld VVV - FC Emmen en Fortuna Sittard - Heracles. Vind je het raar dat zoveel mensen afknappen op Betaal-TV?
 3. Noordzee

  Dvb dx.

  Heb je dit jaar al Engeland of Denemarken ontvangen?
 4. @on4aa Vanuit jouw situatie begrijp ik jouw standpunt. Jij woont over de grens en valt niet onder de doelgroep van Digitenne. Door deze oplossing is het voor jou makkelijker om toch de NPO te kunnen ontvangen. Maar OFDM heeft mij al eens uitgelegd dat hij een groot voorstander is van 64-QAM, maar dat het wel ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Nu is de beeldkwaliteit maximaal en aangezien wij ook in de huiskamer via DVB-T2 naar de NPO kijken, wil ik de huidige beeldkwaliteit graag zo houden. Ik begrijp jou dus wel, maar ik denk er anders over.
 5. Kijk, deze analyse is wel juist. Alleen gaat het om 12 verdwenen kanalen, namelijk 49 t/m 60. Overigens verwacht ik in de toekomst ook problemen met de hogere kanaalnummers, zeg boven de 40. Want de ruimte van kanaal 49 to 60 is dadelijk voor 5G internet. En dat gaat ongetwijfeld ook weer storingen opleveren. Gelukkig zit de NPO hier in Drenthe op kanaal 22. Dat is perfect.
 6. Nee, de ZTE en de Rebox verschillen weinig van elkaar. Ook de software is vrijwel identiek.
 7. We hebben het hier over de KPN-tuners (ZTE en Rebox), dit zijn geen kooptuners maar huurtuners. Los daarvan hebben veel klanten van KPN ook van KPN gratis een nieuwe antenne gekregen. Dit topic gaat over de apparatuur van KPN en de klachten van KPN-klanten. FTA-kijkers melden maar weinig klachten, aangezien de huidige FTA-ontvangers beter ontvangen dan de KPN-tuners. Ik ben het met jouw conclusie absoluut oneens, bovenden is het feitelijk onjuist. De KPN-ontvangers bestaan niet al jaren. Die bestaan pas net een jaar. En juist aan de zendzijde is niets verbouwd wat betreft het uitzendvermogen. In tegenstelling tot wat jij beweert sla ik dus zeker de plank niet mis. Ik adviseer jou om even iets beter je te verdiepen in de materie voordat je zoiets beweert.
 8. Ik zie dus liever andere oplossingen. Want we hebben nu een perfecte beeldkwaliteit en dat wil ik graag zo houden. De beste oplossing zou zijn als er een nieuwe ontvanger komt, die een betere ontvangstkwaliteit kan waarmaken. Als er dan klanten zich melden met klachten kunnen zij dan die betere ontvanger krijgen. Los daarvan blijft mijn mening dat in een aantal regio’s nu geen/onvoldoende dekking is. Dit is op te lossen door een paar extra zendmasten. Als je ziet hoeveel zendmasten er continu bijkomen voor mobiele telefonie, dan zou dit toch ook mogelijk moeten zijn.
 9. En van die 27 kanalen valt er ook eentje af, ik dacht uit mijn hoofd dat dat kanaal 38 is. Dit kanaal wordt gebruikt voor andere doeleinden.
 10. Ik geloof niet dat er ruimte is voor een zesde mux; het door jou genoemde "NTS5". Tegenwoordig zijn er nog maar 27 kanalen in de band aanwezig. (Kanaal 21 t/m kanaal 48). En dan moet je rekening houden met verschillende regio's in Nederland en natuurlijk ook met in gebruik zijnde kanalen in de buurlanden. De nieuwe indeling is al een hele puzzel geweest. Er is trouwens ook geen vergunning voor een zesde mux.
 11. Wat on4aa hierboven schrijft zou wellicht toepasbaar zijn voor de RTS en NTS1. Maar in NTS 2/3/4 zitten 7 tot 8 TV-zenders.
 12. Mijn mening is dat een beperkt aantal extra zendmasten al heel veel problemen kan oplossen. Het gaat dan om een aantal gebieden buiten de Randstad. In de Randstad zelf en in Zeeland volgen later dit jaar nog frequentiewijzigingen die de ontvangst daar verder verbeteren.
 13. Nou, dat uit de kast komen...... Dat ben ik zeker niet van plan. 😂😂 Maar ik zit inderdaad dagelijks op het KPN-forum en kan daarom wel iets vertellen. QAM64 is al regelmatig benoemd op dat forum door een persoon die hier op Sat4All onder een andere naam ook heel actief is. En verder vindt er nu/binnenkort binnen KPN een evaluatie plaats van de hele overgang van DVB-T naar DVB-T2. Ga er maar vanuit dat ze bij KPN heel goed de pijnpunten kennen. De vraag is echter hoe ver KPN wil gaan met het oplossen van de problemen. Als je een beetje rondleest op het KPN-forum kun je daar zien dat er meerdere mensen zijn die KPN op de feiten wijzen. Als er vanuit KPN nieuws volgt, laat is dat hier in dit topic zeker weten. Maar dat kan allemaal nog wel even duren.
 14. Er is een half jaar geleden een DVB-T2 tuner uitgekomen voor de VU-tuners. Zelf heb ik die tuner draaien in mijn ontvanger. Citaat: Losse DUAL insteektuner uitsluitend geschikt voor de optionele modellen VU+ Ultimo 4K, Uno 4K, Uno 4K SE of Duo 4K. Ontvangst van DVB-T2 HD mogelijk, de dual-Tuner is intern verbonden en via één aansluiting bereikbaar. Geen doorlus. Inderdaad dus niet met de oude Ultimo ontvanger.
 15. Serieus ? De Tour de France, de Vuelta en de Giro vormen als tientallen jaren mijn drie favoriete sportevenementen van het jaar. Helaas is de Giro sinds twee jaar niet meer te zien op de NPO. De Vuelta maar heel beperkt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid