Ga naar inhoud


[TF55xxPVR] Vastlopen op Astra transponder 12669


Joe Bar

Aanbevolen berichten

Sinds gisteren het volgende probleem: mijn TF5510 loopt ongenadig vast op alle kanalen op Astra transponder 12669 (een, Ketnet/Canvas, Action Now etc). Na enig testen ik het volgende kunnen uitvinden:

 

- alle acties, waar de harddisk wat opneemt op de kanalen op Astra transponder 12669 veroorzaakt de vastloper (time-shifting, normale opname maken, etc.)

 

Om het probleem engiszins te ondervangen en toch nog bv. een of Ketnet/Canvas te kunnen kijken, heb ik in ieder geval time-shifting uit gezet. Het probleem is dat je anders bij het zappen direct een vastloper krijgt als je op een kanaal van deze transponder terecht komt. Dat is natuurlijk geen oplossing en dus behoorlijk balen. Opnemen van een of Ketnet/Canvas kan op dit moment dus ook niet. Lijkt er alles op dat er iets grondig mis is met de kanalen op deze transponder, waardoor de Topfield 'het niet meer ziet zitten' en gigantisch vastloopt. Er was over dit probleem al een andere posting, waarbij het probleem ook op een MasterPiece voor kwam, maar ik verwacht dat mogelijk meerdere mensen hier last van zullen hebben, vandaar deze nieuwe posting met mijn testresultaten tot nu toe. Oh ja, voor de volledigheid: ook zonder TAP's de TF opstarten helpt niet. Hij komt alleen weer tot leven door een aantal keren de on/off button van de ab te gebruiken. In mijn 5510 zit de firmware van 2 maart 2006 en een Aston Dual CAM met fw 2.14, die tot gisteren foutloos werkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Met de firmware van 13 juni 2005 heb ik dat probleem niet. Heb ook timeshift standaard altijd aanstaan en kijk ook wel eens naar VRT 1, Ketnet en Actionnow.

 

Heb er ook TAP's opstaan, zoals auto MHW ophalen en Showtime EPG.

 

Heb er een X-cam inzitten.

 

Misschien een F/W probleem?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had net even tijd en heb de firmware van 5 oktober 2005 er in gezet. Probleem over! Alles werkt weer zoals het hoort <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Mogelijk toch iets verandert in de modulatie of signaalsterkte of iets dergelijks van de kanalen op transponder 12669, waardoor de TF vastloopt (het is wel vreemd dat het juist gisteren gebeurde bij mij en ongeveer gelijktijdig - zie andere posting - bij een ander op een TF Masterpiece.

 

Tja, mogelijk iets voor de beta testers op dit forum om met Topfield te bespreken ... <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het heeft ook heel duidelijk iets met de singnaalsterkte te maken.

De probleemzenders hebben maar 70 dBuV en de normale zenders die het wel

goed doen hebben een signaalsterkte van 80 dBuV.

 

Er is dus duidelijk iets veranderd op deze transponder waardoor de tuner

met het opnemen van het signaal het niet meer aankan. Gewoon kijken zonder

timeshift lukt wel.

DM920 Ultra HD; Newnigma, DM800HDse,

Oppo-BDP-105EU, Rotel RSP-1576,Rotel RMB 1095, LG UH850V,

Monitor Audio Gold 200 4G

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier dus ook last van. Na het uitzetten van de time-shift gaat het goed, maar een timeropname blokkeert bij mij ook de hele boel.

 

Helpt het om de schotel nog beter uit te richten, zodat je een hoger binnenkomend signaal hebt?

DM8000HD PVR, DM800HD met OpenPli! ,T90 met 2x Octo en 2x Qua op A1,2,3 en HB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Het is inderdaad puur een firmwarematig probleem!

Doordat ik ook andere problemen had met de TF5510 (zie topic; vastlopen van opnames) moest ik met m'n firmwareversie helemaal terug naar de basis....... 30 maart 2005! Timeshifting weer 'aan' gezet en de TF zapt nu gewoon door.... zelfs België opnemen doet tie nu!

Ligt puur aan de software dus!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...