Ga naar inhoud


Vraag m.b.t TF3000COT, binnen antenne en Belgische zenders.


JD

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Geheel thuis in SAT gebied dus nu maar eens duiken in DVB-T/Digitenne materie <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />! Dat is toch weer andere koek vandaar het volgende.....

 

Ik heb sinds gisterenavond een TF3000COT-d waarin ik gelijk een RS-232 connector gesoldeerd heb om er de alternatieve firmware erin te zetten zodat de ontvanger provider free is. De ontvanger was compleet met Funke binnen antenne (type 200) en ook deze lijkt het wel te doen (zie ik aan signaal sterkte als ik met antenne speel).

 

Nu heb ik gelezen dat je in regio brabant, zeeland en Limburg met binnen antenne de beide belgische DVB-T zenders Canvas en EEN moet kunnen ontvangen. Nu woon ik zelf tegen de belgische grens aan (10 KM onder Eindhoven) en lijkt mij dat in mijn geval het dus mogelijk moet zijn de zenders te scannen en te kijken. Nu weet ik dat er iets is met Horizontaal (Bel) en Verticaal (Ned en DUI) of omgekeerd. Maar als ik ga scannen met de TF3000COT kan hij niets vinden (Geen TV en Radio). Moet de antenne bij het raam staan of op een kamer die richting het zuiden ligt of maakt de plaatsing van de antenne in huis niet zoveel uit (buiten zo hoog mogelijk). Daarnaast moet de antenne gekanteld worden (horizontaal of verticaal idee)?!?!, kan/moet ik de zenders er handmatig in zetten?!?! Zoals jullie zien veel vragen van mijn kant waarvoor mijn excuus maar heb al wel het forum voor zo'n 85% van achter naar voor gelezen getuige de kennis omtrent rs232 en alternatieve firmware in mijn TF3000COT. Dus wie kan me advies geven AUB.... <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties waarvoor ik jullie nu al bedank,

 

JD

 

PS Extra bonus vraag: Is het mogelijk (lijkt mij niet van wat ik gelezen heb) om met een vaste goede buiten antenne opstelling zowel DUI, NED als ook BEL te ontvangen zonder dat de antenne gedraaid/gekenteld moet worden?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo wederom,

 

Even een uitgebreide test gedaan thuis (eindelijk eens wat tijd over <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ).

De Belgische zenders Canvas/Ketnet en EEN zijn redelijk te ontvangen met een binnen antenne (Funke 200) in regio Eindhoven. Maar hiervoor moet de antenne (90 graden gekanteld) wel zo hoog mogelijk in huis staan en voor een raam aan de zuidkant van je huis. In mijn regio afstemmen op Kanaal 41 634 Mhz Genk en laten zoeken naar 2 zenders en 8 a 9 radio kanelen. Ik heb dan 58% signaal met 99% kwaliteit. Is dit voldoende als het slechter weer wordt.... ik heb geen idee.

 

Dus ik denk dat ik van de week maar eens een buiten antenne ga aanschaffen. Al kan ik volgens mij dan nog steeds niet met een vaste opstelling eind dit jaar (als digitenne/KPN TV heel nederland bedenkt) nog steeds niet NED123 en BEL(canvas/EEN) kijken zonder de antenne te kantelen, of is er een andere oplossing in de vorm van Horizontaal/Vertikaal antenne (2 in 1) ofzo?!?!?

 

Groeten,

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mitchel,

 

Dank voor je antwoord!

Maar wat voor buiten antenne in combinatie met die versterker raad je aan. Het moet ook allemaal niet te lomp worden, anders zijn we weer terug bij af met zo'n HARK (90 elementen ofzo) antenne op je dak <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />. Daar ben ik nog wel benieuwd naar!

 

Voor de rest wachten we hier gewoon af en ik hoop dat het straks inderdaad mogelijk is om met een vaste opstelling (horizontale antenne) zowel NED123 (als ze alle 3 FTA worden) en de beide belgen (Canvas/Ketnet en EEN) kan ontvangen. Dan ben ik al heel blij om van de Duitse zenders nog maar te zwijgen..... Maar als het kriebelt.... dan wil ik ook voor de ultime situatie gaan en dus de oosterburen binnen hengelen. Maar dat is pas over enkele maanden het geval.

 

Nogmaals dank voor je reactie en benieuwd naar je merk/type buiten Antenne!!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Mitchel,

 

Wederom dank voor je reactie en ik weet denk ik wel welke winkel in Eindhoven het is aangezien de text is weggevallen! Ik weet voorlopig voldoende en zal deze informatie meenemen in mijn besluit van soort antenne binnenkort.

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 maanden later...
Citaat:

Ik heb sinds gisterenavond een TF3000COT-d waarin ik gelijk een RS-232 connector gesoldeerd heb om er de alternatieve firmware erin te zetten zodat de ontvanger provider free is. De ontvanger was compleet met Funke binnen antenne (type 200) en ook deze lijkt het wel te doen (zie ik aan signaal sterkte als ik met antenne speel).

Kun/wil je van de ingebouwde rs232 connector misschien eens een foto met uitleg plaatsen?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kap eraf halen. Dan zie je rechts achter op de print de 9 pin soldeerpunten op de print.

 

De D-sub male direct op de printplaat solderen, je hebt 2, 3 en 5 nodig.

 

2-TX 3-RX 5-GND (male) voor nulmodem

3-RX 2-TX 5-GND (female)voor ser.

 

de laatste firmware via nulmodem kabel (2 en 3 kruisen en 5 voor ground, met 2x female, na een male-connector ingebouwd te hebben in de ontvanger) erop zetten

 

In ontvanger staat dan;

System: ID 10213

Device: V4.4.5

Firmware: TF-JCOT 1.03.25

Date: jul 20 2004

Regio: Other Europa

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...