Jump to content

Humax HDCI 2000 + component


Guest thoomie
 Share
Followers 0

Recommended Posts

Hallo,

 

Ik ben dus van plan een deze Humax HDTV ontvanger te kopen. Zelf heb ik een hitachi 42pd5200 plasma TV. Deze beschikt wel over DVI, maar zonder HDCP. Dus volgens mij kan ik geen gebruik maken van de HDMI aansluiting van het apparaat, klopt dit?

Nu wil ik het apparaat dus aan gaan sluiten via component kabels. Indien ik dit doe is het dan wel mogelijk om te genieten van 720p/1080i? De winkel waar ik het apparaat wilde kopen zei mij dat de tuner gaat downscalen naar 576p als ik hem via component aansluit.

 

Kortom: kan de humax 720p/1080i uitsturen via de component uitgang? Gezien die mijns inziens de enige manier is om hem op mijn hitachi aan te sluiten.

 

In de search heb ik niets kunnen vinden. Alvast bedankt!

Link to post
Share on other sites

Je kunt wel gebruik maken van hdmi alleen wanneer de provider hdcp inschakelt wordt het beeld zwart via hdmi/dvi op jouw plasma.

 

Als je via komponent kijkt kun je ook 720p en 1080i kijken maar als de provider hdcp inschakelt wordt of het beeld zwart of wordt downscaled naar 576 afhankelijk van de software in jouw Humax ontvanger.

 

De verwachting is dat steeds meer zenders gedwongen zullen worden hdcp te gebruiken.

 

Overigens hebben zowel de 1000 als de 2000 nogal wat problemen en de ondersteuning van humax is om te huilen.,maar dit terzijde.

 

Mvrgr

 

T'is better to be thought a fool and remain silent than to open one's mouth and remove all doubt

Link to post
Share on other sites

Ik kan me vergissen maar ik dacht dat er bij de humax een verloopstukje HDMI -> DVI zat of zat ie bij mijn Denon 2910? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Als ik gelegenheid heb, kijk ik morgen even.

Link to post
Share on other sites

Op dit moment schakelt enkel Premiere HD Film de HDCP versleuteling aan. Dus via component zullen de films in 576P doorkomen. HD Sport en Discovery HD sturen geen HDCP door voor zover ik weet. Ook euro1080 (HD1-5) stuurt geen hcp mee.

Als je nog een Humax HD1000 kunt vinden met de oude 1.0010 firmware, dan heeft die een bug die ervoor zorgt dat de hdcp volledig uitgeschakeld blijft. Zou dus voor jou ideaal zijn!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.