Ga naar inhoud


Humax HDCI 2000 + component


Gast thoomie

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben dus van plan een deze Humax HDTV ontvanger te kopen. Zelf heb ik een hitachi 42pd5200 plasma TV. Deze beschikt wel over DVI, maar zonder HDCP. Dus volgens mij kan ik geen gebruik maken van de HDMI aansluiting van het apparaat, klopt dit?

Nu wil ik het apparaat dus aan gaan sluiten via component kabels. Indien ik dit doe is het dan wel mogelijk om te genieten van 720p/1080i? De winkel waar ik het apparaat wilde kopen zei mij dat de tuner gaat downscalen naar 576p als ik hem via component aansluit.

 

Kortom: kan de humax 720p/1080i uitsturen via de component uitgang? Gezien die mijns inziens de enige manier is om hem op mijn hitachi aan te sluiten.

 

In de search heb ik niets kunnen vinden. Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je kunt wel gebruik maken van hdmi alleen wanneer de provider hdcp inschakelt wordt het beeld zwart via hdmi/dvi op jouw plasma.

 

Als je via komponent kijkt kun je ook 720p en 1080i kijken maar als de provider hdcp inschakelt wordt of het beeld zwart of wordt downscaled naar 576 afhankelijk van de software in jouw Humax ontvanger.

 

De verwachting is dat steeds meer zenders gedwongen zullen worden hdcp te gebruiken.

 

Overigens hebben zowel de 1000 als de 2000 nogal wat problemen en de ondersteuning van humax is om te huilen.,maar dit terzijde.

 

Mvrgr

 

T'is better to be thought a fool and remain silent than to open one's mouth and remove all doubt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan me vergissen maar ik dacht dat er bij de humax een verloopstukje HDMI -> DVI zat of zat ie bij mijn Denon 2910? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Als ik gelegenheid heb, kijk ik morgen even.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op dit moment schakelt enkel Premiere HD Film de HDCP versleuteling aan. Dus via component zullen de films in 576P doorkomen. HD Sport en Discovery HD sturen geen HDCP door voor zover ik weet. Ook euro1080 (HD1-5) stuurt geen hcp mee.

Als je nog een Humax HD1000 kunt vinden met de oude 1.0010 firmware, dan heeft die een bug die ervoor zorgt dat de hdcp volledig uitgeschakeld blijft. Zou dus voor jou ideaal zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...