Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
KingOtto15

Moteck SG-2100A draait niet meer naar West, hangt volledig in Oost

Aanbevolen berichten

Hallo beste vrienden,

 

Heb het volgende - voor mij toch echt vervelende - probleem:

 

Gisteravond kreeg ik op mijn dreambox geen melding bij het wisselen naar een andere satelliet (Dreambox 7020), dat naar deze satelliet werd gedraaid (door mijn Moteck SG-2100A). Ik dacht, even naar de satellietinstelling voor Disecq, even gewisseld en weer teruggezet.

Op dat moment stonden AL mijn zenders op "Item verwijderd".

Mijn Moteck SG-2100A (en schotel) wijzen nagenoeg geheel naar het Oosten. Met het knopje op de Moteck SG-2100A kan ik (twee keer drukken) nog wel verder naar Oost, maar met 1x drukken met geen mogelijkheid naar West draaien.

In andere berichten gelezen de F-connectoren te controleren, maar dat ziet er allemaal gewoon goed uit. Ook als tip, paar keer resetten van de dreambox (inmiddels al wel 15x gedaan) helpt ook niets.

Via DreamboxEdit al mijn kanalen teruggezet, dat werkt wel weer, maar biedt ook geen oplossing.

Via de rotot instellingen handmatig de motor proberen te draaien naar West werkt ook niet.

Op de Moteck SG-2100A is 95% van de tijd het lampje groen, en af en toe is dit lampje even oranje. De Moteck SG-2100A geeft ook nu en dan een klikgeluidje.

De RESET knop (door het dunne gaatje) lijkt helemaal geen RESET, want er achter voel ik helemaal niets tot op het moment dat ik voor mijn gevoel tegen de achterkant van de behuizing zit. M.a.w. er zit helemaal geen reset in volgens mij. Ik heb de Moteck SG-2100A net een jaar. Nooit problemen gekent/gehad.

 

1. Hoe krijg ik hem weer naar het zuiden?

2. Wat kan er aan de hand zijn?

3. Heeft iemand anders dit ook gehad icm een Dreambox 7020 en wat was de oplossing?

4. Handmatig durf ik de motor niet te forceren om hem in ieder geval nog vast te zetten op bijvoorbeeld 19,2 Astra teneinde in ieder geval wat beeld te hebben.

 

Please help me out here... Hoe krijg ik e.e.a. weer aan de praat?

 

Cheers

 

King Otto

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo KingOtto 15.

 

Heb je voor het resetten wel het goede gaatje te pakken ?

Ik heb hier een SG2100 zonder A en daar zit naast het lampje dat groen of oranje brand een gaatje met een resetknopje eronder, haast nog onder de doorschijnende afdichting van het gat waar het lampje onder zit. Ongeveer twee centimeter onder en boven dat lampje zitten nog twee gaatjes waar geen resetknopje onder zit.

 

Als de motor met de bediening vanaf de motor niet terug wil draaien lijkt het er toch op dat het defect in de motor zit. Als per ongeluk de software limits helemaal verkeerd gezet zouden zijn, zou de bediening vanaf de motor toch moeten werken. Bij de SG2100 wordt de motor door middel van een relais aangestuurd. Je geeft aan dat je wel een klik hoort dus het relais trekt waarschijnlijk wel aan maar de motor gaat niet draaien in westelijke richting. Het lijkt er dus op dat de contacten van het "west" relais geen contact meer maken. Het kan zijn dat deze contacten vervuild zijn, schoonmaken van de contactpuntjes kan dan soms helpen. Anders zal het relais vervangen moeten worden.

 

Het lampje brand groen als de motor de LNB spanning krijgt en oranje als er een DiSEqC commando binnenkomt. Hieraan is te zien of de ontvanger DiSEqC commando's uitgeeft.

 

Handmatig forceren door aan de buis waar de schotel aanzit te draaien gaat niet. De wormwieloverbrenging staat dit niet toe zonder de boel stuk te draaien.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ha Albert-H,

 

Dank voor je reactie.... Nu iets te donker, maar morgen ga ik nog even kijken of er wellicht een ander reset-knopje is. Zou dit overigens kunnen helpen die reset knop?

Als het een vervuilde relais is, tja, dan weet ik niet of ik wel technisch genoeg ben om 1. dit te vinden en 2. te weten hoe ik dit dan schoon moet maken of te repareren.

 

Enig idee of het mogelijk door de warmte van de afgelopen dagen defect zou hebben kunnen gaan? Hoe kom ik er nu achter of het een defecte relais is?

 

Ik ben voorts nog nieuwsgierig of ik de motor wel op de één of andere manier naar 19,2 kan draaien, zodat ik in ieder geval beeld heb op de NL zenders. Lijkt me geen goed idee dit te forceren?

Overigens verbaasd het me dat er voor Oost een andere relais in zit dan voor West. Waarom wordt de motor niet centraal vanuit één motor/relais aangestuurd? Als dat het geval zou zijn, weet ik in ieder geval dat de motor in ieder geval niet stuk is omdat hij nog wel naar Oost draait... <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Cheers

 

King Otto

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Zit toch echt errug in de problemen... Reset knop doet ook niets.... Je had overigens gelijk Albert, had het verkeerde gaatje... Maar ik krijg nog steeds met geen mogelijkheid de motor terug van het Oosten richting West. Muurvast lijkt het wel.... HELLUPPPP

 

Thanks.

 

King Otto

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb in het verleden ook eens dit probleem gehad.

Ik heb toen ook verschillende opties uitgeprobeerd, maar helaas.

Uiteindelijk , de motor eraf gehaald, uit elkaar gehaald.

Conclusie: er was een tandwiel beschadigd.

 

Geen man overboord, handmatig uitelkaar gehaald en terug op zijn goede positie gezet.

De motor loopt nu al weer meer dan een jaar perfect.

 

Alleen zorg ik ervoor dat de motor niet verder kan lopen dan een bepaald punt,

d.m.v het hanteren van stoppunten, welke je kunt ingeven in de motor.

Als de motor eenmaal dit punt heeft bereikt loopt de motor niet meer verder.

 

Succes ermee.

 

 

ps: Je kunt natuurlijk eerst proberen om de schotel eraf te halen, en dan met

de knop op de motor beweging erin te krijgen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Thanks Blitz,

 

Dat ga ik dan maar proberen. Met een beetje mazzel kan ik waarschijnlijk e.e.a. nog wel met garantie regelen, wellicht een beter idee.. Alleen zo jammer dat je dan weer zo'n tijd zonder zit. Op de motor zit een garantiezegel, mocht ik willen reclameren, moet dat wel heel zijn....

 

Dus, alleen als er geen garantie meer te regelen valt, schroef ik het ding ook open. Eerst maar eens zonder schotel proberen.. wellicht dat het gewicht hem nu in de weg zit....

 

Cheers,

 

King Otto

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo KingOtto 15.

 

Als de motor nog niet zo oud is zou ik het in ieder geval eerst via de garantie proberen. Vanwege de wormwieloverbrenging kun je de as alleen maar laten draaien door het elekromotortje dat erin zit te draaien. Zoals blitz al aangeeft, het kan natuurlijk ook een mechanisch probleem zijn, maar dan wil de as meestal geen van beide kanten meer op en hoor je soms ook het motortje wel draaien maar beweegt de as niet. Om de draairichting van de motor om te draaien wordt in dit type een relaisschakeling gebruikt, in andere motoren gaat dit vaak door de motor in een transistor H brug schakeling op te nemen. Hier is het zo dat de motor als het ene relais opkomt + - aangestuurd wordt en bij het andere relais - +. Je kunt altijd met de motor bij mij langkomen, maar misschien woont er een techneut dichter bij jou in de buurt.

 

Succes Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Hallo beste vrienden,
2. Wat kan er aan de hand zijn?
Gekke suggestie misschien, maar ik had ooit eens hetzelfde en toen bleken de coordinaten niet goed te zijn ingevoerd <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo KingOtto 15

 

Heb je al geprobeerd om de Dreambox op 1 lnb vast te zetten en hierna

een reboot. Na opstarten weer op draaibaar. Via deze eenmalige aktie

is het mij ook gelukt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ik heb ook een Moteck SG-2100A maar nu is mijn signaal met 10% gedaald

zonder motor heb ik op NED1 75% - 100% sterkte - kwaliteit en met motor

op NED1 66% - 100% sterkte - kwaliteit is dit normaal kan het ook anders

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

10% daling lijkt mij nogal veel. Door de beide conectoren geeft het altijd wat verlies, maar meestal is dat nauwelijks zichtbaar. Heb je er haakse F connector verloopjes tussen zitten, of gaat de kabel rechtstreeks op de motor. Als je er haakse verloopjes tussen hebt haal die er dan even tussenuit en test nog eens.

Verder wil er nog wel eens een probleem zijn met de soldering van de F connector chassisdelen op de print in de motor. Omdat de print aan deze connectoren hangt gaan deze solderingen nog wel een los.

Heb je ook het kabeltje van de motor naar de LNB even goed bekeken ? Dat haal je er waarschijnlijk tussenuit als je de LNB rechtstreeks aan de ontvanger hangt.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

kabel een archsat RG6U 750HM naar de lmb

 

vaste kabel een archsat RG6 041

 

conectoren er opnieuw op gezet helpt niks

 

motor is net nieuw een week

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het kan zijn dat de level indicatie van je Humax wat gevoelig is. De indicatie van verschillende ontvangers zijn niet vergelijkbaar. Ik heb op mijn Skystar 2 kaart een % of 2 3 verschil met de SG2100 ertussen. Misschien is er een HUMAX bezitter die wat meer over die 10% kan zeggen.

Heb je er haakse connectoren tussen zitten ? Dit is ook vaak een bron van problemen. Als de motor nieuw is mag de soldering nog geen probleem zijn, maar, het probleem is dat als er bij het vastdraaien van de moeren op het F connector chassisdeel in de motor mechanische spanning op de beide solderingen komt te staat dan kan hij rustig in het magazijn liggend los springen. Ik zou toch even kontakt opnemen met de leverancier en hem het probleem voorleggen.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

ja ik ga even naar de winkel . heb geen haakse connectoren er op zitten

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.