Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

opdelen van één coaxkabel kan dat

Aanbevolen berichten

Gast

Vraag:

Ik ben in het bezit van een schotelantenne die met een 75 ohm coaxkabel.verbonden is met een nokia receiver naar mijn tv in de kamer.

Ik wil nu graag deze coaxkabel voor de eerste receiver splitsen naar twee coaxkabels die op hun beurt weer aangesloten worden op twee andere receivers en hun tv, dus drie receivers aansturen door een coax kabel. Kan dat ?

Zo ja, wat heb ik daarvoor nodig en als dat niet kan wat adviseren jullie dan.

Ter info: ik mag geen tweede coaxkabel vanaf mijn schotel trekken naar een van de andere receivers. Wel heb ik inmiddels het draadloos overbrengen van het video signaal met meerdere merken uitgeprobeerd,maar helaas te vergeefs.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Welkom op het board!

 

kan maar je kan dan alleen zenders kijken die op dezelfde transponder zitten en vertikaal of juist horizontaal is (net wat de eerste receiver kijkt) bekijken. receivers moeten wel een lnb out poortje hebben. ik adviseer sterk aan om een 2e kabel aan te leggen maar als dat echt niet kan...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Inverto ondersteunt officieel unicable of zoiets. Hoe werkt dat? En als je meerdere satellieten wilt benaderen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

svp. de zoekfunctie gebruiken met "unicable". (knop boven in de site)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

@ Herman 57.

 

Via de doorlus mogelijkheid of door gebruik van een splitter is dit wel mogelijk, maar het geeft beperkingen aan de ontvangst. De ontvangen kanalen hoeven niet op dezelfde transponder te zitten, maar de transponders die ontvangen kunnen worden hebben wel allemaal dezelfde polariteit en zitten in dezelfde band, dus hoge of lage band. Bij gebruik van de doorlus mogelijkheid bepaald de eerste ontvanger, gezien vanaf de LNB, in welke band en op welke polarisatie gekeken kan worden. Bij gebruik van en slpitter hebben horizontale polarisatie en de hoge band voorrang. Als dus één van de ontvangers op een horizontaal gepolariseerde transponder afstemd moeten de andere ontvangers ook horizontaal kijken en evenzo met de bovenband. Voor de Nedederlandse kanalen en veel Duitse is dat niet z'on probleem omdat die bijna allemaal in de bovenband zitten en horizontaal gepolariseerd zijn. Als je meer wilt weten zoek dan even op splitter. Er is al veel over geschreven.

 

@ kralingen.

 

Bij de unicable ontvangers en LNB is het zo dat eigenlijk een deel van de ontvanger in de LNB ondergebracht is. Via een speciaal DiSEqC commando gaat er een opdracht naar de LNB om op de gewenste transponder af te stemmen. In de LNB wordt deze transponder dan omgezet op een vaste frequentie. In de ontvanger wordt dan het signaal niet op de eigenlijke transponder frequentie ontvangen maar op deze vaste frequentie waarop alle transponders die door de ontvanger geselecteerd worden binnenkomen. Zo kan de LNB vier ontvangers bedienen die dan elk een eigen vaste frequentie krijgen. Je hebt hiervoor dus een ontvanger nodig die met dit systeem kan werken en een speciale unicable LNB. De ontvangers kunnen dan via de doorlus mogelijkheid ervan gekoppeld worden of via een splitter aan het eind van de kabel waarop dan de ontvangers aangesloten worden. Bij beide koppelingen vervalt dan de normale beperking dat de ontvangers alleen naar transponders in dezelfde band en met dezelfde polarisatie kunnen kijken.

De LNB kan natuurlijk alleen die sat ontvangen waarop de schotel gericht staat. Alle aangesloten ontvangers moeten dus naar dezelfde sat kijken.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.