Ga naar inhoud


Neutrino dm7000_nplus_v2_20060623OK geen contact mee te krijgen


mivaho

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Heb, om eens te testen (blijft een hobby), het laatste neutrino image (die ik kon vinden) in de USB gezet.

 

Ten eerste, wat ziet dat er strak uit zeg. Heb er nog niets mee kunnen doen maar de menu's alleen al. Je moet er van houden misschien maar toch...

 

De versie die ik er op heb is dm7000_nplus_v2_20060623OK.

 

Nu wilde ik via "Dreamset" mijn settings er in laden maar die krijgt geen contact. Daarna nog eens met een ftp programma geprobeerd en ook nog een telnet sessie opgezet, maar geen resultaat.

Dan ga je denken dat de netwerk instellingen verkeerd staan maar dat is niet zo. Alles staat goed ingevuld en vanuit de OSD menu's gaat de netwerk test ook goed en hij heeft ook netjes de nederlandse vertaling adon gedownload. Ook de webinterface werkt want die zie ik in mijn browser. Trouwens, even terzijde, die browser interface is ook strak en snel. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Maar goed, behalve via de browser en de OSD kan ik niet van de netwerk interface gebruik maken. Een telnet sessie met Putty eindigt ermee dat hij geen contact kan krijgen op het IP adres.

 

Moet ik (via die browser misschien) een FTP server installeren? Of heb ik een instelling in het menu gemist? Heeft iemand al ervaring met dm7000_nplus_v2_20060623OK? Kon er met een simpele "neutrino" zoek opdracht niets over vinden hier in het forum.

 

Wil hem graag aan de praat krijgen. Of is er ergens op het internet (niet echt zelf kunnen vinden) een engelse uitleg van Neutrino op de Dreambox?

 

Alvast bedankt,

Michel

 

P.s. Als ik gewoon waardeloos in het zoeken ben, geef dan ff een linkje dan kijk ik zelf weer verder <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Dreambox 7000s - 120GB hdd - 99 cm Schotel - h-120 geotrack rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites


LAAT MAAR.......schaam schaaam schaaam schaaam schaaaam.....

sluiten die hap, niet meer naar kijken, nogmaals schaam schaam schaam. En dat noemt zich in het dagelijks leven dan ook nog netwerk/systeembeheerder. Maandag maar opbiechten en onstlag aanvragen denk ik..... <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

Bleek dat ik met een blind oog mijn instellingen heb bekeken.

 

Al mijn DB proggies hebben al het IP adres van mijn boxje dus die willen automatisch connecten. En normaal doet FlashwizardPro zijn werk en neemt de instellingen over van het draaiende image, maar niet met neutrino.

 

Dus die heb ik met de hand een IP adres gegeven.

 

Als laatste test eens DCC geinstalleerd en die geef ik het IP adres en voila ik kan een connect maken. Hé schreeuw ik hier door het huis, hoe kan dat nou..... Ooooh oen denk ik meteen, kijk naar het IP adres in FlashWizard en in DCC en zie mijn ongeloofelijke stomme fout.

 

Mijn IP adres is standaard x.x.x.21 en ik had in neutrino x.x.x.121 ingevuld.

 

Ach ter lering ende vermaak deze melding dus.

 

Gegroet, hij die zich diep gaat schamen groet u.....

 

Michel

Dreambox 7000s - 120GB hdd - 99 cm Schotel - h-120 geotrack rotor

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...