Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
LaRaZa

Wanneer en wat is het nut van een (diseqc1.2 )positioner?

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik overweeg een (tweedehands) draaibare schotel te kopen, deze wil ik gebruiken samen met een Inverto ontvanger. De schotel wordt verkocht met een aparte motor en diseqc1.2 positioner.

 

Nu is mijn vraag heb ik de diseqc1.2 positioner in mijn geval toch nodig of wordt het overbodig?

 

Dank jullie wel voor de anwoorden.

 

laRAZA

 

 

 

 

<img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

nee de 1.2 positioner zul je niet nodig hebben dit zit al in de ontvanger ingebouwd.

als je een standaard seca tuner hebt kan deze positioner wel een functie hebben.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Je geeft aan dat het een aparte motor is. De kans is dan groot dat het om een Actuator gaat die met 36V aangestuurd wordt. In deze motoren zit geen besturing, het is alleen een motor met een pulsgever die pulsen afgeeft zo gauw de motor gaat draaien. Er moet dan ook een aparte kabel voor de motor getrokken worden, meestal een vier aderige kabel, twee voor de motor en twee voor het pulscontact. Bij sommige motoren is er nog een vijfde draad nodig omdat als pulsgever een optische schakeling gebruikt wordt die 5V nodig heeft. Bij de meeste wordt een reedcontact gebruikt dat steeds even contact maakt als een op één van de roterende delen bevestigd magneetje langskomt. De draairichtig wordt bepaald door de polarisatie van de 36V voedingspanning van de motor.

Sommige ontvangers kunnen rechtstreeks een dergelijke motor aansturen, maar sinds de invoering van het DiSEqC protocol voor het aansturen van motoren via de coax naar de LNB is de 36V aansturing steeds meer op de achtergrond geraakt. Hij wordt eigenlijk alleen nog voor grote schotels gebruikt omdat de DiSEqC motoren bij 120cm ophouden. Om deze motoren toch met moderne DiSEqC compatibel ontvangers te kunnen bedienen zijn er z.g.n. positioners gemaakt die aan hun uitgang een 36V actuator kunnen aansturen en aan de ingang het DiSEqC protocol verstaan. Deze worden dan bij de ontvanger in de coax naar de LNB opgenomen en pikken de DiSEqC commando's van deze coax en vertalen die naar de signalen die een 36V motor nodig heeft. Er moet dan nog wel een aparte kabel van deze positioner naar de motor lopen.

 

clemens2 geeft aan dat egen positioner niet nodig is, maar dit gaat naar mijn mening alleen op als de motor DiSEqC1.2 compatibel is. Is dit een 36V motor dan heb je die tussenschakeling wel nodig. Ik heb even bij de Intevrto 7000 gekeken maar geen aanwijzing kunnen vinden dat deze ontvanger rechtreeks een 36V motor aan kan sturen.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Albert,

 

Gweldig, dank je wel voor deze complete antwoord.

 

Het is mij nu helemaal duidelijk wat doet wat <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

tnx larAZA

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.