Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Koen B

Verward over breedpeeldpuls

Aanbevolen berichten

Hallo iedereen, vraagje over breedbeeld.

 

Even in het kort mijn instellingen en materiaal: ik heb twee satontvangers gekoppeld aan een dvd-recorder, die dan weer naar mijn 4:3 TV gaat. Beide ontvangers staan ingesteld op anamorf breedbeeld. Zoals het nu is, gaat "uitgerekt" breedbeeld via de dvd-recorder naar de tv, waarna ik het beeld met de 16:9-knop van de tv weer "samendruk" om zo breedbeeld te krijgen.

 

Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat dit de enige mogelijkheid was om anamorf breedbeeld op de juiste manier weer te geven op een 4:3-tv. (Ik kan natuurlijk de satontvangers op letterbox zetten, maar dat doe ik niet omdat ik dan bij dvd-opnames dataruimte verlies om zwarte balken op te nemen.)

 

Mijn vraag is nu eigenlijk of ik iets over het hoofd gezien heb bij de instellingen, en of het toch mogelijk is een en ander zo aan te sluiten of in te stellen dat anamorf breedbeeld toch automatisch in letterbox wordt weergegeven op mijn tv.

 

Eerlijk gezegd ben ik hier zelf nogal sceptisch over, maar ik vraag het omdat ik een tijdje geleden een dvd'tje heb gehuurd waarvan op het doosje stond dat de film in anamorf breedbeeld was. Toen ik de dvd afspeelde, kreeg ik tóch automatisch letterbox op tv! <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Nog even iets over de kabels. Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat een breedbeeldpuls alleen werkt als je via scart werkt (?). Dat is bij mij niet het geval: er is wel één satontvanger die via scart-scart aan de dvd-recorder hangt, maar uiteindelijk (na wat omwegen waarvan ik jullie de details zal besparen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />) krijgt mijn tv het hele zooitje via composiet binnen. En toch was dat koop-dvd'tje letterbox, en zijn mijn eigen opnames anamorf...

 

Ik weet dat je in menu's van ontvangers en recorders enzo altijd wel wat kan spelen met keuzes voor 4:3 of 16:9-tv's, maar dat heeft bij mij niet tot het gewenste resultaat geleid.

 

Dank bij voorbaat voor advies! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Punt 8 op je scart zorgt voor omschakelen, of 8 volt of 12 volt <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat ook handig is om te weten, is als je een video scart hebt op je sat ontvanger deze ook op de tv aan te sluiten is, alleen komt het BB signaal dan niet mee.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.