Ga naar inhoud


Opties om HD TV via je bestaande sat ontvanger te kunnen bekijken


WPW

Aanbevolen berichten

Naar aanleiding van een korte discussie over de producten van Neotion lijkt het mij aardig eens te gaan kijken naar opties om HD TV via je bestaande (niet HD) sat ontvanger te kunnen bekijken. Neotion lijkt iets te hebben dat via een CAM het HD signaal draadloos op de TV zet, maar volgens mij is dat alleen voor dvb-t en s.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ben benieuwd. Vorig jaar stonden ze op de IBC en heb ik ze aardig doorgezaagd over hoe dit dan moest gaan werken. Was geen zinnig antwoord uit te krijgen. Hadden ook alleen maar de buitenkanten van de CAM's liggen als businesscards. Zijn nu een jaar verder, dus mogelijk dat ze nu wel iets werkends hebben staan. Over zo'n 4 weken weten we dan meer.

 

Maar op siw website staan hele leuke presentaties, maar wederom niets werkends. Als ze nu een filmpje neerzetten en daarin laten zien dat ze met zo'n MPEG4 CI geval in b.v. een oude MPEG2 doos (b.v. NOKIA 9600) en dan vervolgens HD1 NL of BBC HD beide in MPEG4 laten zien. Dan ben ik pas overtuigd. Dat er geen HDTV uit die NOKIA zal komen kan ik inkomen, maar dat je tenminste normaal beeld in SDTV resolutie zal krijgen. Want als dat zo is, kunnen de omroepen gewoon overschakelen in MPEG4 HD en door alleen zo'n module te kopen kan je ontvanger nog een paar jaar mee als je toch geen HDTV kijkpijp hebt staan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Precies, er is ook technisch geen probleem om HD weer te geven in HD en niet HD TV's aangezien de data stream toch wel binnenkomt, het gaat ten slotte om een proces dat de ontvanger intern niet aankan maar wel door een cam loopt. Net zoals je vroeger op je laptop geen scsi/tv kon doen zijn daar dus mooi pcmcia convertors voor, het principe van HD afhandeling is eender. En er is een hele grote markt voor, persoonlijk zou ik mijn 4000 gewoon houden als er een HD CAM was met z'n eigen HDTV uitgang ipv. de db8000 te kopen.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja maar er zit toch wel een maar aan je hebt zoveel soorten HDTV het wordt tijd dat er eens een norm komt,

 

DVB-S

 

-MPEG 2

-MPEG 4:2:2

-MPEG 2 HD

-MPEG 4 HD (H264)

 

Die kun je inlezen maar krijg je geen beeld met een gewone ontvanger.

 

voor DVB-S2:

 

MPEG 2

MPEG 4 SD (H264)

MPEG 4 HD (H264)

 

Maar deze ziet de ontvanger niet daar moet je dus een HD ontvanger voor hebben. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de Powerpoint presentatie goed bekijkt wordt er gebruik gemaakt van realtime TRANSCODING, ofwel van MPEG4 HD naar MPEG2 in SD....

 

Kortom, dat schiet niet op

 

Doe mij maar die Dreambox 8000, heb je tenminste echt HD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zou een optie zijn om op je gewone ontvanger toch BBC-HD te kunnen ontvangen. Maar omdat de meeste HD kanalen ook meteen de DVB-S2 norm hebben genomen zal het wel bij dat ene kanal blijven. Weet niet wat zo'n module moet gaan kosten, maar denk dat ze er eingelijk te laat mee zijn en nooit aan DVB-S gedacht hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ben vandaag naar de IBC geweest en inderdaad, ze hebben ee werkende module. Sterker nog, ook bij SONY hadden ze zo'n module in hun 40" LCDS geprikt aan de achterkant. Hierdoor konden ze dan TPS via DVB-T ontvangen dat MPEG4 gebruikt.

 

Op de vraag of ze ook nog een oplossing hebben voor het DVB-S2 probleem, zagen ze niet echt een probleem. Zij gingen er nog vanuit dat er genoeg zenders zullen zijn die gewoon aan de DVB-S norm vast houden.

 

Dus voor DVB-T is het een optie, maar voor de oude SAT ontvanger wordt het minder als DVB-S2 ingezet gaat worden. De modules konden op dit moment alleen nog de SD norm aan. Voor HDTV zou er ook wat komen, maar dan in een oude ontvanger zou dit wederom teruggezet worden naar SD resolutie. Dus eingelijk wat de Dreambox 7025 op dit moment ook te bieden heeft om HDTV MPEG2 zichtbaar te maken op een gewone TV.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Met mijn Topfield 5000PVR kan ik met een omweg HD kijken. Uiteraard kan de TF niet zelf de mpeg2 (HD-1) en mpeg4 (BBC HD) weergeven. De streams kan hij echter wel opnemen op zijn interne harddisk. De betreffende .rec bestanden kopieer ik na opname via de USB naar mijn PC, waarop ik ze dan bekijk. Een flinke omweg, maar een werkbare oplossing tot de Dreambox 8000 op de markt komt! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Technisat Multytenne; Triax 55cm; Topfield 5000PVR 160GB; Technotrend S2-3200 CI; P5W DH Deluxe; E6600@3.3GHz; 2*Team Xtreem 1GB; PC6400@PC5867; Asus Geforce 8800 GTX; Linksys WRT54GS v1/DD-WRT v23SP2

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...