Ga naar inhoud


[7020S] Wat is de beste draadloze oplossing voor de Dreambox?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb reeds een zoekfunctie in dit onderdeel gebruikt, maar kon geen goed antwoord vinden op mijn vraag.

 

De situatie: Een Dreambox 7020S in de woonkamer en een Linksys WRT54G in de meterkast. Een bedrade oplossing is niet mogelijk.

 

Wat kan ik nu het beste aan de Dreambox hangen? Nog een router, accesspoint, bridge? Ik ken de precieze verschillen niet en wordt niet wijzer van de Engelse handleidingen.

 

Ik las al ergens dat een bridge bijna net zo duur/goedkoop is als een router.

 

Heeft iemand hier ervaring mee? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


bij huize spongebob zitten we met een gelijkaardige situatie en wij hebben de dreambox met een utp-kabeltje gekoppeld aan een plaatselijk routertje (airport express) die dan in WDS is geschakeld met de hoofdrouter (airport extreme) die in de garage bij de meterkast staat. Werkt perfect!

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is al vele malen op dit board behandeld, dus niet goed genoeg gezocht. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ik gebruik de Linksys WGA54G. Ik had daarvoor zowel een AP als een bridge geprobeerd, maar afgezien van het feit dat de vrouw zo'n bak niet in de slaapkamer wilde had ik er geen stabiele verbinding mee.

 

Voldoende stabiel voor b.v. cardsharing of telnet, en zelfs afspelen van een opname op de server, maar niet stabiel genoeg voor een opname op die server. Blijkbaar is opnemen veel kritischer, en heb je bij een hik of drop in de verbinding gelijk een hik in de opname te pakken.

 

De WGA levert me hele lage pingtijden op, en die blijven constant, terwijl deze bij de AP oplossing makkelijk tussen 2 en 200ms konden fluctueren.

 

Let wel op, het blijft wireless, en dus van een miljoen dingen afhankelijk. Dit is mijn ervaring, but your miles may vary...

 

CU,

WanWizard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mij DB7020 via een Linksys WET54G Wireless bridge gekoppeld aan een Linksys WAG354G Modem/Accespoint en ik moet zeggen dat ik daar zeer tevreden over ben. streaming video kijken van de Db op de pc en video ts bestanden vanaf de pc op de Db afspelen gaat prima. Ook opnemen gaat bij mij prima alhoewel ik dat meestal op de hdd van de DB doe. maar naar een netwerk hdd gaat ook prima.

 

Mijn advies is dus een bridge, is ook veel makkelijker te configureren.

 

succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik de Linksys WGA54G.

 

werkt goed voor de normale verbindingen

ik heb netwerk opnemen nog niet geprobeerd is denk ik ook iets moeilijker voor draadloos !

ligt natuurlijk ook aan afstand en obstakels.

 

succes

Dm 7020 Dm800 HD Venton HD Haupage Skystar 2

en altijd online.

 

Viasat 19.2, 23.5, 28.2 en 13.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn box in de slaapkamer hangt met een WGA54G aan een WAP54G accesspoint in mijn kantoor. Daartussen zit hemelsbreed een meter of 8, en een betonnen verdiepingsvloer.

 

Ik heb uitstekende ontvangst, 54Mb, met een pingtijd naar de server van < 3ms, en opnemen gaat prima, hoewel niet 100% hikvrij. Maar een paar hikjes of blokjes per uur, daar kan in onder de omstandigheden wel mee leven.

 

CU,

WanWizard

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Inmiddels heb ik de spullen binnen, maar het netwerkje configureren lukt me niet. Op dit moment heb ik noodgedwongen de Dreambox bedraad gekoppeld aan de router. Zie hier de bestaande situatie:

bestaand_netwerk.JPG

Dat betekent dat op dit moment zo'n gezellige ethernetkabel dwars door de woonkamer ligt die via de hal naar de meterkast gaat, alwaar de router hangt. Dat is niet de definitieve oplossing. Bij de Dreambox zit een Access Point en die heb ik reeds geprobeerd (met behulp van een crosscable aan de laptop gekoppeld om te configureren). Maar het lukt me niet deze WAP op het netwerk te krijgen. Zo zou het eruit moet zien:

gewenst_netwerk.JPG

Concrete vragen zijn dan ook wat de instellingen van de WAP en de Dreambox moeten zijn. De aangepaste poorten op de router zijn ingesteld voor het IP adres 192.168.2.3. Dit moet zo blijven. De router gebruikt kanaal 10, WEP encryptie, unieke SSID, etc. Is er iemand die me kan helpen? <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij moet het lukken als je het accespoint aan de Livebox hangt, en de router aan je dreambox.

 

Een access-point is een basisstation voor het draadloze netwerk. Het access-point heeft meestal een of twee antennes en een UTP-connector voor aansluiting op het bekabelde netwerk. In jouw geval dus de Livebox. Wel moet je dan de vaste IP's 192.168.2.1x veranderen naar 192.168.1.1x

 

Een router koppelt netwerken op het niveau van de netwerklaag. De werking is verder gelijk aan die van een bridge, maar met een router zijn koppelingen van twee verschillende netwerken met verschillende protocollen mogelijk.

DM8000SSSC | Popcorn Hour C-200 | Synology DS1512+ | Visiosat BigSat: 28-23-19-13-9-5-1w-5w | Panasonic TH-46PZ85

Control4 Home Automation

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...