Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Phantom

Wat heb ik nodig voor een HTPC met SAT ontvangst ?

Aanbevolen berichten

Gast

Hello,

 

Ik zou me graag terug willen uitrusten met een SAT opstelling, natuurlijk ging mijn eerste gedachte weer naar een Dreambox (heb er vroeger al 2 gehad), maar ik zie nu meer en meer HTPC opstellingen opduiken.

 

Wat zou ik nodig hebben voor een HTPC die op SAT gebied dezelvde mogelijkheden bied als een Dreambox maar waar ik verder mee kan gaan op gebied van media server, dvd lezer, etc ...

 

Ik heb nog een Shuttle barebone staan met een P4 3Ghz, 1GB Ram, 160GB HDD, deze maakt wel serieus wat lawaai, dus of ik kan hem stiller maken, of ik koop iets anders.

Nu gebruik ik een Xbox met XBOX Mediacenter en een NSLU2 als mediaserver, maar tja, daar kan ik geen SAT ontvangst bijvoegen en ik kan er ook niet met opnemen of timeshiften.

 

Wat me de grootste zorgen maakt is de software, MCE2005 zou handig zijn, maar deze ondersteund geen Skystar2 et zeker geen spullen zoals ProgDVB en EMU's, dus wat is er "Vrouw en kids proof" als alternatief <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Alle info is welkom, ik heb binnenkort een weekje vrij dus zou er mij volledig willen instorten <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Alvast super bedankt. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Er zijn wel een paar mogelijkheden.

 

Ten eerste kun je met de xbox wel sat kijken door je dreambox signaal te streamen met dreamboxtv. Zapt echter wel zeer traaaag.

 

Voor een HTPC met satelliet zijn verschillende mogelijkheden, allemaal met bepaalde beperkingen. Persoonlijk vind ik MCE toch het mooist. Er zijn hier een paar plugins voor die naast analoge tv kaarten een sat kaart zoals skystar2 kunnen aansturen. Zoek naar dvbportal of mymcesat. Je hebt hier echter niet alle PVR functies bij.

 

Met de Technotrend S-1500 zou je sat-tv ook als standaard TV functie moeten kunnen gebruiken. Google even op dvb s-1500, eerste hit. Ik heb hier echter geen ervaring mee. Een probleem schijnt nog het schedulen van recordings te zijn.

 

Een ander alternatief is bv Mediaportal, wat wel werkt met sat en ook met CI/CAMs, maar geen MDplugins ondersteund (wat bv mymcesat wel doet). Of bv showshifter, wat een goede sat ondersteuning heeft, maar waarvan ik persoonlijk de interface niet zo pretig vind.

 

Succes, Zat

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.