Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Esmer-delikanli

ProgDVB en gebruik STAB HH100

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

 

Ik ben sindskort een trotse eigenaar van een Skystar2 kaart (beetje laat maar toch..). Ik gebruik momenteel ProgDVB (versie 4.54.3) om programma's te bekijken. Alleen ik krijg het niet voor elkaar om mijn stab motor in werking te zetten. ik heb al de plugins DiseqcU en KvaDiseqc gebrobeerd. Bij geen een commando wil mijn motor bewegen.

 

Weet iemand mij op weg te helpen? ik kijk diverse satellieten en ik moet nu steeds de kabel loskoppelen van de skystar en koppelen aan mijn standalone receiver om de schotel te laten draaien en weer de kabel terug zetten op de skystar. Dit is een heel gedoe!!

 

PS: Ik heb ook DVB Dream versie 1.2 erop staan mocht het hierin wel mogelijk zijn...

 

Graag help <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb dezelfde combo (HH100 + SS2 / nexus-s) en ik kan met de nexus (SS2 nog niet geprobeerd) de motor laten draaien. Verder dan draaien kom ik nog niet aangezien ik nog niet geheel begrijp hoe dat zit met de stored positions en de afwijking (5 graden) die je hier in NL hebt.

 

In ProgDVB ga je naar Diseqc en daar kies je voor "custom". Op positie 1 kies je voor "add positioner" (met dat menuutje kan je de motor besturen)

 

Vervolgens kan je dan met "add LNB" satellieten toevoegen. In het menuutje met het knopje "list" kan je per satelliet de positie programmeren. Helaas is het nog niet zo gebruiksvriendelijk dat je de motor via USALS kan aansturen...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
misschien heb je hier wat aan <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

http://bxs.no.sapo.pt/direita_ss2_motor_1_6_eng.htm


Bedankt voor de link. Heb het geprobeerd, maar het lukt niet. Als ik de Skynet driver verander, zoals wordt aangegeven heb ik geen verbinding meer met mijn LNB, alles blijft op 0%. Ik weet niet wat ik fout doe....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

misschien stom van mij, maar waarom koop je niet een dual lnb ?

 

een voor receiver en een voor skystar2

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
misschien stom van mij, maar waarom koop je niet een dual lnb ?

een voor receiver en een voor skystar2


heb ik ook aan gedacht. dan moet ik weer twee kabels door de hele kamer trekken en een gaatje bijboren of vergroten. Dat wil ik eigenlijk niet als het softwarematig kan...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

als je alleen wil sharen wat je op de dreambox kan ontvangen kun je ook nog dreamvieuw + vlc gebruiken (dus zonder progdvb) maar dan wel streamen naar de pc. Met dreamvieuw kun je ook de schotel draaien. ik gebruik deze combinatie heel veel

 

 

 

http://usbhell.deephit.com/?page_id=4

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo Esmer-delikanli.

 

Ik heb ook een Skystar 2 draaien met een DiSEqC motor. Ik heb ook getest met een Stab H120 en die werkte ook. Zelf heb ik een Satcontrol SM3D12 in de mast hangen.

De laatste tijd gebruikte ik ProgDVB 4.75, en daarmee werkt het heen en weer draaien tussen Astra 1, Astra 2 en Hotbird redelijk. Meer sat's heb ik nog niet laten scannen in ProgDVB. Sinds een paar dagen heb ik ook 4.78.1 draaien maar daarin heb ik alleen nog maar Astra 1 en Astra 2 laten scannen.

Ik gebruik de plugin van MiBi SS2DiSEqC 1.8 met de gepatchte SkyNet,sys 4.4.0 driver van MiBi. In deze draad heb ik als bijlage de files en uitleg van Jerryt gepost voor het gebruik van de 4.4.0 drivers met SS2DiSEqC.

Ik gebruik de DiSEqC1.2 Goto nn aansturing, dus de aansturing op sat nummer volgens de nummer/positie tabel die bij mij SM3D12 hoort. Ik heb wel met de HH120 los op tafel getest, en die werkte voor de sats waarmee ik getest heb zo te zien ook goed, maar daarmee heb ik niet live getest. In de Goto xx mode, dus Usals, werkt de SM3D12 niet. De HH120 en de SG2100 waarmee ik los op tafel getest heb leken daarmee wel overweg te kunnen. Ik moet nog steeds eens de SM3D12 vervangen door de SG2100 om daarmee ook in Usals live te kunnen testen maar ben er nog niet aan toe gekomen.

Ik heb ook het een en ander met DVBDream 1.2 getest, nog in de beta versie, maar dat liep bij mij niet helemaal lekker. Ten eerste liep DVBdream 1.2 niet volledig stabiel, en er blijken timings problemen in de SkyNet.sys te zitten.

Deze zie ik ook wel onder ProgDVB, maar meestal loopt de motor goed in de Goto nn mode.

Heb jij al getest met SS2DiSEqC ? Kun je de motor helemaal niet besturen, ook niet vanuit het configure menu van SS2DiSEqC?

Helemaal vlekkeloos loopt het niet, maar door de band genomen is er wel mee te werken.

 

Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.