Ga naar inhoud


Triax 110cm op een muur alu muurbeugel


peter-nmgn

Aanbevolen berichten


Citaat:
Ga er zelf aan hangen, komt dan aardig in de buurt wat de druk zal zijn met storm.


In mijn geval misschien meer een windhoos. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

een beetje kwaliteit beugel gespalkt houd hem goed hoor alleen moet katrina niet langskomen want dan kun je mischien wel de americanen ontvangen <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Spalk in de bocht lijkt steviger. Maar bij zware storm waait eerst de schotel aan flarden en de bocht blijft zitten. Beugel is dan meestal ook verbogen en niet meer bruikbaar. Met een 110 cm heb je vanwege de bevesting een aardige standpijp nodig.Ruimte voor de dwarsspalk is er dan bijna niet!

 

Spalken in de bocht is dus niet noodzakelijk een spalk van de dwarspijp naar de muur wel, want dan zakt hij niet.(zeker als hij groter is dan 40 cm!Je moet niet naar de grote en het gewicht van de schotel kijken, maar naar de krachten bij een storm!

 

Ik heb met 100 kilo aan een muurbeugel van 70 cm gehangen en nog steeds is hij waterpas! Er hangt een Traix 88 cm met motor aan! Als je er gemakkelijk bij kan zet dan de schotel niet muur en muur vast, gewoon vast en klaar komt er dan een orkaan dan het je speling. Bij windkracht 7 a 8 blijft hij toch wel zitten!Geen alu beugel nemen, beter is RVS!

 

Even goed in de roestwerende verf zetten en de lassen blijven ook goed!Maar neem aan als de schotel veel wind vangt dan zullen de lasnaden door het bewegen metaalmoeheid kregen en na 10 jaar toch wel breken.

 

Zie bijlage: een muurbeugel om meer als een schotel aan op te hangen. Stevig maar overdreven!

post-7263-1318258815,3468_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...