Ga naar inhoud


[7020] internetten via dreambox


blitzteam

Aanbevolen berichten


Bron: http://dreambox.sjerom.com/ > FAQ > Internet

Het is mogelijk om te internetten op je Dreambox. Door middel van de blauwe knop kan je de browser opstarten. Uit de test blijkt dat het al redelijk werkt. Helaas worden sommige sites nog niet goed weergegeven.

 

In de downloadsectie Link is down dus zal je zelf ff moeten zoekenkan je de browser downloaden. Het installeren gaat als volgt in z'n werk:

 

- Kopieer de " links" directory naar de hardeschijf

- Kopieer de inhoud van "plugins" naar "/var/plugins"

- Kopieer de inhoud van "tuxbox" naar "/var/tuxbox"

- Vervolgens log je met Telnet in op de Dreambox (start, uitvoeren, telnet ip_dreambox).

 

Typ dan:

 

- cd /hdd/links

- chmod 755 * (hiermee geef je in Linux uitvoerbare rechten)

- doe dit ook in de directory /var/plugins en /var/tuxbox/plugins.

 

Let er wel op, dat je een recente Dreambox software in de ontvanger moet hebben. Als dat zo is, kan je d.m.v. de blauwe toets een menu oproepen. Hier staat nu de internetbrowser tussen.

 

internet1.jpg

 

Afbeelding 1: de plugins lijst, d.m.v. de blauwe knop.

 

Als deze browser gekozen wordt, zal er een startpagina schermvullend weergegeven worden. Het startpagina is zelf aan te passen in het bestand "/hdd/links/elinks". Hier typ je simpel het adres in van de pagina die je als eerst wilt laten weergeven.

 

Indien je de browser installeert via het Plugin menu op de Dreambox kan het zijn dat je de volgende regel moet aanpassen i.v.m. een andere versie:

 

Daarin dient /var/plugins/shell1 aangepast te worden. En wel bijvoorbeeld met de vi-editor. Dus telnet naar de Dreambox en dan intikken: vi /var/plugins/shell1

 

Hier staat iets van www.mypage.nl en die link kun je aanpassen in de gewenste url.

 

internet2.jpg

 

Afbeelding 2: Het SatelliteMagazine Sattalkforum op TV!

 

Het is erg handig om zelf een startpagina te maken met daarop al je favoriete websites. Zo heb ik in deze test een link gemaakt naar het Sattalk forum van SatelliteMagazine. Zoals je kunt zien in afbeelding 2, wordt dit helemaal correct weergegeven. Erg handig om even snel te kijken of er nieuwe berichten geplaatst zijn!

 

internet3.jpg

 

Afbeelding 3: het adresvenster, d.m.v. "4" in te drukken.

 

De muis beweeg je met de Up/Down/Left/Right toetsen van de afstandbediening. Met "O" klik je. Ook kan je door op "4" te drukken een adresvenster opvragen. Hierin typ je het adres van de site die je wilt bezoeken. Binnenkort verschijnt er een draadloze toetsenbord voor de Dreambox op de markt. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de afstandbediening. Je typt het adres in, volgens het SMS principe. Erg tijdrovend dus. Het werkt echter wel goed. Fanatieke SMS fanaten zullen snelle vingers hebben om snel op een site te komen.

 

internet4.jpg

 

Afbeelding 4: De site van Veronica, wordt niet helemaal juist weergegeven.

 

Zoals in de Readme van de browser beschreven staat, is het nog zeker niet volmaakt. Achtergrondplaatjes, Flash en Java worden momenteel niet weergegeven. Hierdoor kunnen pagina's helemaal anders eruit komen te zien of word je zelfs afgesloten van de pagina.

 

De browser is officieel geprogrammeerd voor Linux. Dus ook voor op de PC. Gezien hierdoor zal de ontwikkeling nog wel doorzetten. Tot nu toe is het echter heel leuk om mee te experimenten. Daarnaast is het ook gewoon handig voor het "even snel" kijken naar sites. Gezien de lage resolutie en frequentie van de TV zal het browsen op deze manier nooit de PC kunnen vervangen.

 

Toch biedt het zeker voordelen. De mediahighway EPG wordt momenteel nog niet goed ondersteund door de Dreambox. Dus, je kunt niet zien welke programma's er heel de avond uitgezonden worden. Geen probleem! Surf gewoon even naar de site van de zender en je weet het direct. Absoluut een aanrader!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...