Ga naar inhoud


[maxplus 2100x+] Hulp gevraagt bij 2de ontvanger en CD.


Gast

Aanbevolen berichten

Sinds gisteren heb ik een 2e receiver zodat ik zowel in de woonkamer als slaapkamer 2 verschillende kanalen kan kijken. Dit door op de schotel een Twin monoblock LNB te plaatsen.

Nu heb ik een Canal Digitaal kaart in de ene receiver zitten, deze wilde ik in de andere doen zodat ik ook de zenders op de andere receiver kan krijgen.

Helaas is dit niet gelukt. Mijn receiver (maxplus 2100x+) zoekt alleen naar de vrije zenders. Op de andere receiver van hetzelfde merk en type zijn wel de kanalen zichtbaar van Canal Digitaal. Heb een paar installatie opties geprobeert maar helpt niet.

Hoe kan ik het probleem oplossen zodat ik ook op de andere receiver de kanalen krijg te zien met de smartcard? Ligt het aan de receiver, canal digitaal, smartcard ? Lijkt me dat er met de schotel niets aan de hand is omdat ik in de woonkamer wel de juiste zenders krijg.

 

Ik hoop dat iemand me een spoedig antwoord kan geven.

 

Johan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoop dat je begrijpt dat ik een leek ben op het gebied van Schotels. Zal deze optie eens proberen. Heb je een idee wat het verder zou kunnen zijn mocht het niet aan de LNB liggen?

Is er iets binnen de smartcard dat een soort blokkade kan geven?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja je hebt volgens mij geen seca probleem maar meer een installatie probleem ik begrijp het niet helemaal leest hij geen gecodeerde kanalen in dan is de oplossing zet er een zenderlijst in, of bij de Astra inlezen als zoek type "Alle kanalen".

 

Als hij ze niet wil decoderen moet je kijken bij menu,systeem instelling,beveiliging instelling, daar moet alles op OFF staan alleen Multicas op ON. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een poging gewaagd om de nieuwe receiver in de woonkamer te plaatsen in plaats van de andere receiver. Het blijkt dat hij de Canal Digitaal kanalen niet herkent. In de opties van de Maxplus receiver is ook geen mogelijkheid om iets met Multi Cas aan of uit te zetten. Vreemd, want de receiver is precies dezelfde als die ik al had en daar zit het wel op. Denk dat hierdoor ik geen nederlandse zenders kan krijgen. Iemand die weet hoe dit op te lossen is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...