Ga naar inhoud


Matrix reloaded downgraden naar Magic module


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb wat problemen om een MR cam aan de praat te krijgen via een SmartWi setje. Nu las ik op het forum van de fabrikant dat het wel werkt als er Penta 1.09 op gegooid wordt.

 

Probleem is ik heb het geprobeerd te downgraden via een CAS2 programmer, maar ik heb of niet de juiste firmware, of niet de juiste methode gehanteerd.

 

Ik heb als eerste de magic.cas in de xinlinx geflashed, vervolgens de bin file geopend en deze geflashed na een erase.

 

Volgens de CAS2 site moet het wel mogelijk zijn om te downgraden, iemand suggesties/firmware waarmee het wel moet lukken?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo,

 

Ik heb afgelopen week nog hetzelfde gedaan maar dan Ucas 3.0 erop gezet.

Nu werkt mijn MR weer perfect met een C+ kaart...ook updaten !

Geef maar een PM als je Ucas 3.0 niet hebt...

 

Gr, Teunke <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ucas 3.0 werkt niet met de smartwi.
Met de penta sofware in de matrix werkt de smartwi wel.


Zover was ik ook, ik zit met het probleem van het downgraden, heb waarschijnlijk niet de juiste firmware, of ik doe het verkeerd.

Enig idee waar ik de juiste firmware kan vinden, en hoe ik die dan het beste kan downgraden?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ja je kan de file die ik er bij hang proberen dat is dreamload en penta 1.09 een dumpfile dus.

 

Maar die Matrix reloaded kan van alles in zitten de MM's was altijd een Toshiba chip de MR kan alles zijn dus AMD,ST,Hynix en ga maar door.

Dus lukt de dumpfile niet dan de juiste dreamload voor je module zoeken die proggen en daarna de penta 1.09 er op zettten. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

1237440-Dreamload+Penta109.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de dreamload voor mn matrix gevonden, zit als het goed is een ST chip in, deze heb ik dr in gegooid, de cas interface emu accepteerde em als een pentacrypt nadat ik eerst de dumpfile dr in had gegooid, en daarna de dreamload geflashed heb.

Dus ik kan het nog proberen om de dreamload zelf te flashen + daarna penta1.09 dr in te gooien, echter is dit een mbf file, en ik heb geen benul hoe ik die dr op de juiste plek in moet knallen, op internet kan ik niets over de downgrade zelf vinden. Magic > MR is genoeg over te vinden, andersom echter niet

 

Echter mn dreambox zelf lust em niet na bovenstaande stappen, heb hem nog niet in de eigenlijke ontvanger geprobeerd waar ie in moet komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou moet eerst even zeggen dat ik zelden zo'n onsamenhangend verhaal heb gelezen ik snap er dan ook helemaal niets maar dan ook niets van.

 

Citaat:
de cas interface emu accepteerde em als een pentacrypt nadat ik eerst de dumpfile dr in had gegooid, en daarna de dreamload geflashed heb.

 

Welke cas interface emu??? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> En een Dreamload kan nooit als pentacrypt geaccepteerd worden??? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Eerst een dumpfile er in en daarna een dreamload. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Er kan er maar één tegelijk in dus als je er een dumpfile in zet daarna een dreamload moet je eerst erasen.

 

Nou om het simpel te houden staat in de database de procedure beschreven.

Dus in jou geval is het erase all, daarna open file de juiste dreamload voor de ST flasch, is dat klaar hernoem je de penta 1.09 mdf. naar penta 1.09 bin. nu ga je naar open file selecteer de penta bin ga nu naar geavanceerd bij de cas software en typ bij start adress 10000 daarna kun je de cam proggen.

 

Dus nooit op adres 0000 beginnen daar staat de dreamload al dan zou je die overschrijven en dat is niet de bedoeling. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is uiteindelijk wel gelukt op de bovenstaande procedure, zie alleen maar eens de juiste penta file te vinden op het net.

 

met de Cas interface emu bedoel ik het gedeelte onder de utilities waar mee je als het ware kan testen of de CI module werkt, de Common interface host heet die optie.

 

Ik denk dat de fout zat bij het invoeren van de start adressen. Ik had het start adres wel aangepast voor de penta bin, nadat ik de file geladen had. Het blijkt dat ie dan niet automatisch het eindadres aanpast

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...