Ga naar inhoud


Philips DSR 7005 Editting software en meer...


Gast PrimeFocus

Aanbevolen berichten

Hallo Forum;

 

Ik overweeg een DSR 7005 van Philips aan te schaffen. Nu las ik op dit forum reeds de eerste ervaringen opgedaan met deze ontvanger.

 

Mijn vraag is nu, hoe zijn de ervaringen na wat langer gebruik?

 

Ik verneem van een detailist, dat er enkele software problemen zijn... is dat juist? En om wat voor problemen gaat het hierbij?

 

Dan tenslotte de vraag: Is er editting-software beschikbaar om de favorieten-lijsten en kanaal-indelingen via een Pc aan te passen?

 

Wie kan me verder helpen met het bepalen van de ontvanger keuze...

 

 

Groeten, Benno.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ik heb zelf ook gehoord dat er problemen zijn mijn broer heeft laatst net 4X een dsr7005 geplaatst maar weer terug gestuurd naar de fabrikant. Hij heeft het er over dat als de zenders staan geinstalleerd en hij laat deze opnieuw zoekken de ontvanger niet goed werkt. Hij heeft zelf bij 1 ontvanger op hodbird 3 uur naar zenders laten zoeken en stond toen nog maar op 10% en hij zag nog wat andere problemen. Ik weet niet of iemand anders ook problemen heeft ondervonden wij willen het graag weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@All,

 

Als jullie het topic hier hebben gelezen, zie je dat dit een hele stabiele ontvanger is. Stablieler dan bijvoorbeeld de IDL7000 waar deze ontvanger mee te vergelijken is.

 

Ik draai nu sinds augustus met deze ontvanger, en ik heb alleen maar lof.

Als er 4 ontvangers terug gestuurd moeten worden naar de fabriek is het misschien beter kabels, lnb etc. na te kijken.

Zolang mijn baas denkt dat hij goed betaalt, doe ik net alsof ik hard werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb zelf ook gehoord dat er problemen zijn mijn broer heeft laatst net 4X een dsr7005 geplaatst maar weer terug gestuurd naar de fabrikant. Hij heeft het er over dat als de zenders staan geinstalleerd en hij laat deze opnieuw zoekken de ontvanger niet goed werkt.


Ik heb inmiddels deze ontvanger in bestelling en verwacht binnen enkele dagen levering.

Zoals je mogelijk hebt gelezen, is deze ontvanger naar tevredenheid in gebruik bij enkele forumleden.

Mogelijk kun jij je broer eens precies vragen naar de opgetreden problemen. Wat gaat er niet goed? En onder welke kondities?
Omdat je spreekt over het plaatsen van 4x een ontvanger, veronderstel ik dat je broer in de "bruin-goed" sector werkzaam is. In dat geval, zal het terugzenden naar de "fabrikant" wel betekenen dat aan de groothandel is geretourneerd. Hierbij zal de retournering vergezeld zijn gegaan van een omschrijving van de reden[en]. Gaarne zou ik deze reden[en] kennen.
En mischien is er via de groothandel een reaktie van de fabrikant gekomen?
Als die er is, wat zegt de fabrikant?

Groeten, Ben.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Software Development Pakketje erbij zou ook mooi zijn....


Yep, zijn de gebruikers niet meer afhankelijk van nieuwe firmware via OTA.
En besluit Philips om geen nieuwe firmware meer via OTA beschikbaar te stellen is dit probleem ook meteen opgelost.

Gebruikers van de Philips DSR2000 zitten daardoor nu ook zonder nieuwe firmware. <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft bij de ontvanger gemeld dat naar zenders zoeken alles goed is maar als hij opnieuw laat zoeken de ontvanger vast loopt. De reden waarom hij opnieuw heeft laten zoeken is. Bij de eerste ontvanger was er wat mis gegaan en moest hij dus opnieuw zoeken en toen liep hij vast. En de volgende ontvangers was de eerste keer zenders zoeken goed maar omdat de vorige ontvanger vast liep naar opnieuw zenders zoeken heeft hij de volgende ook voor de aardigheid bij hem in de winkel ook opnieuw laten zoeken en daar was zelfde probleen. Fabrikant gooit het op software probleem. Ja en mijn broer zit in de bruingoed en heeft bijna zijn eigen bruin/witgoed bedrijf.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja... hm...

 

Kun je mogelijk nog vragen, of de ontvanger was voorzien van de laatste versie firmware? [OTA].

Dus de firmware waar de automatische-dekodering van opgenomen gekodeerde programma's in de "stand-by"-mode is geregeld.

 

Vraag aan Satmarc en Diemthuy;

Herkennen jullie hetgeen Reinholld schrijft? Al eens een inlees-update uitgevoerd? En hoe verliep dat?

 

Groeten, Ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zonder problemen eens gedaan op de sirius , stond eerst op verkeerde sat ( Amos , de LNB beugel van mijn Archsat schotel heeft een groter bereik dan dat ik dacht ) uitgericht , dus stonden wat Amos kanalen in de sirius lijst , daarna zonder bovenstaande problemen een nieuwe scan gedaan en die was klaar in een minuutje of 20 , daarna de Amos kanalen verwijderd

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier ook geen enkel probleem. De ontvanger is vanuit de fabriek ingesteld met een aantal astra kanalen die veel gebruikt worden. Ik heb de ontvanger net nog eens laten zoeken, alles werkt volledig naar behoren en zonder vast te lopen.

Ook bij het handmatig toevoegen van transponders werkt deze ontvanger uitstekend de extra zenders af.

Zolang mijn baas denkt dat hij goed betaalt, doe ik net alsof ik hard werk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

T'ja...

 

Het lijkt me op grond van jullie ervaringen [Diemthuy Satmarc // recent uitgevoerde tests] dat er vooralsnog geen reden tot zorg is.

Maar mogelijk, is bij de OTA-update van de firmware, meer aangepast als alleen de mogelijkheid tot het in de "stand-by"-mode de-koderen.

Vandaar mijn overgebleven vraag aan Reinholld, welke versie firmware was in de niet goed werkende ontvangers aanwezig? Als er in de winkel, door de verkoper geen OTA-update is uitgevoerd, neem ik aan dat dat de "oude"-firmware moet zijn geweest.

 

Groeten, Ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dus jullie raden aan bij aanschaf een update uit te voeren hoe doe je dat en hoe kun je zien welke er op staat en wat de nieuwse update is.


Ja als er nieuwe firmware beschikbaar is, doe je er verstandig aan, deze op de ontvanger te installeren. Dit om eventuele software-fouten en verbeteringen/aanpassingen van de firmware in de ontvanger aan te brengen.
Als je wilt behoren tot de goede vak-handel, zul je deze service aan de klant moeten verrichten. Anders scheep je de klant op met een mogelijk in eerste instantie niet goed werkend apparaat. Een ontevreden klant als resultaat.
Voor de implementatie van firmware-updates, na aflevering bij de klant ligt dit wel wat anders. In dat geval mag je er vanuit gaan, dat de klant de gegeven update-instrukties zoals vermeldt in de gebruikershandleiding zal volgen.
Bij deze ontvanger wordt de firmware-update via de Astra-1 sateliet aangeboden.

Zoals je mogelijk hebt gelezen, ben ik nog niet in het bezit van de ontvanger.
Daardoor kan ik je ook geen antwoord geven omtrent de te volgen update-procedure.

Maar ik veronderstel dat Diemthuy of Satmarc wel een korte samenvatting willen verschaffen mbt de uit te voeren update-procedure.

Nog een opmerking:
Zojuist vernomen, dat deze ontvanger binnen niet al te lange tijd zal uitkomen als zijnde CanalDigitaal goedgekeurd. Ik neem dan aan met MHWepg aan boord.

Groeten, Ben.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...