Ga naar inhoud


Toshiba en Canon eindelijk een demonstratie van SED TV


Gast chevy

Aanbevolen berichten

Citaat:
Toshiba en Canon hebben eindelijk een demonstratie gegeven van hun SED (Surface- conduction Electron-emitter Display) scherm, dit gebeurde op de Ceatec show in Japan. Met 55-inch is dit prototype het grootste SED scherm dat tot nu toe in het openbaar is gedemonstreerd.

3208-a.jpg

Beide bedrijven zullen beginnen met de productie van de 55-inch schermen in juli 2007, aldus Keiichiro Mori, hoofd specialist van Toshiba’s SED Project Team. Daarmee is bevestigd dat de productie van de SED’s, (na al een aantal keer uitgesteld te zijn,) op schema ligt om volgend jaar te beginnen. De schermen zullen eerst in Japan op de markt komen, de prijs en de eventuele verkoopplannen voor Europa moeten nog worden bepaald.

Op dit moment staat voor Toshiba en Canon alleen de productie van de 55 inch SED schermen, op de planning. Na 20 jaar ontwikkeling belooft SED beelden die even scherp zijn als CRT TV’s terwijl eenderde minder stroom wordt verbruikt in vergelijk met plasma schermen van vergelijkbare grootte, terwijl van vertraging in de beelden geen sprake zal zijn.

SED biedt ook andere voordelen boven de bestaande flat-panel technologie, aldus Toshiba en Canon. Bijvoorbeeld het bieden een grotere kijkhoek en een
contrast ratio van 100.000 : 1.

3208-b.jpg

Na een aantal keer de productie te hebben uitgesteld zal het eerste scherm volgend jaar geproduceerd gaan worden. Problemen die er eerder waren met de productie in grotere hoeveelheden lijken nu dus opgelost.


http://www.hear.nl/news/news.php?id=3208


contrast ratio van 100.000 : 1. daar steekt de gemiddelde LCD met een werkelijke contrastwaarde van 1000:1 wel erg schraal bij af. >:)
Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
Heel mooi, maar ik zit niet te wachten op een een 55" scherm. Ik heb nu een 72cm CRT, dus ongeveer 26" zichtbaar. Als ik naar 55" toe moet zal ik eerst mijn kamer moeten uitbouwen om ver genoeg van dat ding af te kunnen zitten.


Er zijn ook mensen met grotere kamers (like myself) overigens zijn het 1080P tv's dus met het juiste bronmateriaal, kun je op 2.5 a 3 meter goed kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Citaat:
contrast ratio van 100.000 : 1

Daar zet ik mijn vraagteken bij. Het menselijk oog heeft een kontrast omvang van ca 10.000 : 1


Ik vermoed dat de eerste toestellen zo hoog in prijs zullen zijn dat je er ook de juiste ogen bij krijgt
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...