Ga naar inhoud


Bestaat er een cam met Linux os?


Gast wildcard

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Sinds er »single chips« zijn met het besturing systeem Linux er op vraag ik me af of er cams zijn die werken met Linux? Ik ben er van overtuigd dat een dergelijke cam stukken flexibler is dan de huidige cams op de markt. Heeft iemand een idee of een dergelijke cam bestaat of niet? Zo ja waarom niet? De »cam mafia« probeert het te blokkeren? Geen informatie hoe zo'n cam moet werken? De chip wordt te heet voor een cam?

 

Ik kijk uit naar jullie reacties.

 

Wildcard

Link naar reactie
Delen op andere sites


Open Source is toch wat anders dan Linux.

 

De open source van Stealth is een gesloten structuur, maar het staat iedereen vrij om een eigen structuur voor de Diablo op te bouwen.

Helaas zijn daar nergens specificatie's en how to do's voor te vinden.

 

Wat stelt in het geval van Diablo die open source dan nog voor? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zijn geen CAMs met Linux simpelweg omdat er helemaal geen OS draait op een CAM. Aangezien zo'n CAM geen file systeem heeft, geen multitasking hoeft te doen, en er maar een applicatie op draait, heeft hij ook geen OS nodig in zijn beperkte geheugenruimte.

 

Er is wel voldoende informatie om de Matrix te programmeren met eigen software. Een soort "Hello world" programma kun je zelfs op dit board vinden onder het topic van Hermanator.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een cam heeft geen os nodig, inderdaad. Maar ik denk dat als je een os zoals Linux op een CAM hebt lopen het makkelijk is om nieuwe firmware er op te zetten en te ontwikkelen, mids deze open source is. Een nieuwe encryption systeem (b.v. seca 3 of 4) zou makkelijker geimplimenteerd kunnen worden. De cam gaat langer mee, aangezien de boel open source is kan iedereen met een beetje kennis van c++, etc de bel updaten.

 

Persoonlijk zie ik alleen maar voordelen van een cam met een os.

 

Maar goed dat is mijn idee.

 

Wildcard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...