Ga naar inhoud


Nieuwe firmware HDCI-2000


partyfart

Aanbevolen berichten

De firma ***geen-reclame*** heeft op zijn eigen forum hedenmorgen mogelijke nieuwe firmware voor de Humax HDCI-2000 HD satellietontvanger geplaatst. Deze firmware heeft het bedrijf verkregen van fabrikant Humax zelf. ***geen-reclame*** meldt dat de firmware dezelfde nummer heeft (1.007) als de laatste firmware die op de Humax site staat. Echter bij het uittesten van de software is gebleken dat de firmware optische veranderingen vertoond.

 

Wat er precies verder veranderd is en of er uberhaupt iets verder veranderd is aan de software is op dit moment nog onduidelijk. Een bugfix lijst die meestal bij officiele firmware release aanwezig is ontbreekt bij de firmware.

 

Al enige tijd klagen vele mensen over bibberende beelden via de HDMI uitgang, onder andere bij de Nederlandse kanalen van Canal Digitaal. Al sinds enige tijd komen er vanuit London van Humax berichten dat men bezig is met een nieuwe firmware voor de HDCI-2000. Echter na het eindingen van de Wereldkampioenschappen Voetbal in Duitsland, afgelopen zomer, is er geen nieuwe firmware voor deze HD satellietontvanger meer verschenen. En dat terwijl het aantal door gebruikers geconstateerde bugs, en aan Humax gemeldde bugs, redelijk groot te noemen is.

 

Het downloaden van deze nieuwe firmware geschiedt op eigen risico. ***geen-reclame*** meldt op zijn eigen forum echter dat de firmware getest is op veiligheid. De firmware moet handmatig door de consument worden geplaatst in de HD satellietontvanger doormiddel van deze tool.

 

UPDATE: Het gaat hier om originele Humax firmware die gisterenavond door de engineers van Humax ter beschikking is gesteld aan de Nederlandse Humax importeur Algevex uit Enschede. Dit bevestigd een woordvoerder van het Enschedese bedrijf Satellietnieuws.nl hedenmiddag. De nieuwe firmware heeft, naast enkele zeer kleine bugs die verwijderd zijn alsmede ook enkele cosmetische veranderingen, als grootste verbetering verbeterde werking van de Humax HDCI-2000 via de HDMI uitgang. Bij de vorige versie 1.00.7 trad bij het bekijken van een Canal Digitaal zender een trillende beeldverwerking via HDMI in werking. Met de huidige 1.00.7 firmware, die onder andere via dit artikel te downloaden is, moet dit verholpen zijn.

 

Link naar bron met firmware

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...