Ga naar inhoud


Astra 1 weg bij zware regenval


Amstel76

Aanbevolen berichten

Gisteravond viel de regen met bakken uit de lucht waarop Astra 1 uitviel. Met echt behoorlijk noodweer zoals gisteravond kan ik er mee leven dat het beeld zo nu en dan wegvalt. Het enigste wat me dwars zit is dat ik op overige satellieten nog wel normaal beeld en signaal had, zoals Hotbird en Astra 2.

 

Het gaat hier om een 78 centimeter schotel met motor, alps lnb en een dreambox 500. Wat me meteen opviel is dat de dm500 onder de 70% signaal geen beeld meer gaf op Astra 1, en daar staan de dreamboxjes bekend om.

 

Het enigste wat me dus dwars zit dat ik met de zware regenbui van gisteren op de overige satellieten wel beeld had en op Astra 1 dus niet. De motor een paar stappen geven om te finetunen mocht ook niet baten, de opstelling is nagenoeg niet beter te krijgen. Nu met redelijk helder weer heb ik een signaal van 85% op Astra 1.

 

Wat kan ik er dus aan doen om met behoorlijk zware regenval nog iets langer beeld te houden op Astra 1 dan dat ik nu heb?

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 31
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Vergeet niet dat de genoemde satellieten in verschillende richtingen staan. De bundels van deze satellieten die jouw schotel bereiken staan op een kilometer afstand al meer dan 100 meter uit elkaar. De bui die jou plaagde, kan dus makkelijk alleen de bundel van Astra1 verstoord hebben.

Groeten van de zolder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet er trouwens wel bij zeggen dat Astra 2 en Hotbird op hetzelfde moment ook geplaagd werden door de bui. Er was signaal verlies en een lichte BER maar wel voldoende signaal om normaal beeld te houden. Bij Astra 1 was het dus echt helemaal over met de pret.

 

Nu kan het natuurlijk zijn dat deze net in het randje van de bui zaten, maar toch blijft mijn gevoel sterk dat Astra 1 gewoon wat eerder wegvalt....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Amstel, ik heb dus precies hetzelfde probleem.

 

Wat mij dus op viel (zoals al in een ander topic beschreven) is dat de SBS zenders al eerste plat gaan en de overige NL zenders later of goed blijven.

 

Dus wat ik straks zal proberen is op Veronica afstemmen en dan wat met de LNB schuiven/draaien tot het signaal beter wordt (als het beter wordt...). En dan eens kijken wat er vanavond gebeurd.. en zal dan het resultaat hier posten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het was hier gisteravond ook even allemaal weg...de Astra-2 als eerste, Astra 1 als laatst. Het ligt niet of nauwelijks aan je schotel..als er even geen signaal meer is in de lucht dan vangt je antenne simpelweg ook niets meer op. Dit gebeurd bij zeer zware buienwolken (zoals gisteravond) die dan op een bepaalde afstand precies de signalen van de satelliet blokkeren; die signalen komen vanuit het Zuiden/Zuidoosten van boven de evenaar zeg maar, en een bui kan dus alleen verstoren vanaf die kant.

 

Wat me ook opviel; toen de wolkbreuk zich hier leegstortte was er weer wel beeld (weliswaar wat minder signaal) omdat die wolk toen al niet meer "tussen de beam van de satelliet en mijn antenne in hing"

 

Dit is eigenlijk het enige grote zwakke punt van satelliet-transmissie waar tot op heden nog geen afdoende oplossing voor is; maar procentueel gezien is de uitval zéér gering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zojuist de LNB welke op Astra staat even wat bijgesteld en heb nu volle bak (stabiel) signaal (kwaliteit 99%) op de SBS zenders. De overige NL's ook, dus ben benieuwd...

 

Jammer trouwens dat de ervaren Sat gebruikers zich ergeren aan dit soort topics. Sjaak bijv. Denk dat ik dit forum maar ga verlaten. Dat soort opmerkingen zorgen er in ieder geval niet voor dat je hier blijft en deze site aanraad bij anderen.

 

<img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@FredW: Wat heb je precies gedaan om bij te stellen? Beetje draaien, of wat naar voren/achteren geplaatst, of wat beter gericht op de schotel?

 

Ik vind het overigens niet vervelend om te moeten lezen dat deze en gene geen ontvangst hebben, maar drie topics tijdens dezelfde regenbui vind ik ook wat veel van het goede. Men kan toch wel eventjes lezen, en dan in het reeds geopende topic zijn grieven kwijt?

Mut@nt HD51 OpenPli 6 | VU+ Duo | Topfield TF7710HD PVR (Enigma2 / HDMU)
Astra 19.2 | Astra 23.5 | Astra 28.2/5 | Hotbird 13.0 | Eurobird 9.0 | Digitenne

OSCam

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Hadrian: Ik heb die LNB wat naar achteren geplaatst en had toen gelijk een stabieler signaal. Daarna nog ietswat verschoven op de rail en toen was het helemaal goed.

 

Zojuist nog even gekeken (hier stormt het al behoorlijk met ietswat regen) en is nog steeds ok.

 

Weer wat geleerd in ieder geval, m.a.w. ik wist niet dat sommige zenders met een bepaalde frequentie zwakker op dezelfde lnb konden doorkomen.

 

Ben in ieder geval benieuwd of het beter gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben blij dat je toch even naar de LNB hebt gekeken met succes dus... Toppie

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi WinWiz,

 

Dank je, <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, laat morgen wel weten wat de resultaten zijn. Het ziet er hier weer niet goed uit wat het weer betreft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weest blij <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> kun je even goed testen..... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tijdens de zware regenbuien van gisteren (rond 20:15 uur) in noord brabant viel ook de kabel een paar seconden weg. Aangezien hiervoor schotels gebruiken van zo'n drie meter, en je mag verwachten dat die voor 100% goed staan uitgericht, denk ik dat er niet aan te doen is...

Dreambox 7025+ /Stab-HH100 / Triax88

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...