Ga naar inhoud


Publieke Omroep lanceert nieuwe kanalen


Gast Sioux

Aanbevolen berichten

De Publieke Omroep is een groot offensief gestart om zijn digitale kanalen onder de aandacht van het grote publiek te brengen. De nieuwe zenders zijn gevormd rondom een thema, zoals nieuws, politiek, religie en cultuur.

 

Een aantal kanalen van de Publieke Omroep is nu al beschikbaar via internet en voor abonnees van digitale televisie van onder meer Casema en UPC. In november komen daar een hele serie nieuwe zenders bij.

 

In Nederland zijn naar schatting bijna 2 miljoen huishoudens die de beschikking hebben over digitale tv en dus de kanalen kunnen ontvangen.

 

tabelpo.PNG

 

Digitale televisie maakt deel uit van een heuse digitale revolutie in beeldbuisland. Omdat kijkers onder invloed van internet steeds minder televisie kijken en er steeds meer zenders ter beschikking komen, moeten omroepen op andere manieren hun doelgroep bereiken.

 

Behalve de digitale kanalen, maken ook betaaltelevisie en digitale teletekst onderdeel uit van deze digitalisering.

 

Commerciëlen

De Publieke Omroep is niet de enige partij in Nederland die bezig is met digitale themakanalen. Ook Talpa, RTL, SBS en KPN willen zulke zenders lanceren. Een aantal particuliere zenders is al enige tijd via de digitale tv te ontvangen, zoals Oranje TV met Nederlandstalige muziek of Graafschap TV met informatie over de voetbalclub De Graafschap.

 

Ook KPN lanceert vandaag een eigen digitaal kanaal. Nostalgie is een zender waarop historische beelden te zien zijn. De telecommaatschappij werkt voor het kanaal samen met Tijdsbeeld Media, dat al historische dvd's uitgeeft.

 

Buitenlandse omroepen zijn al een aantal jaren bezig met het oprichten van digitale kanalen, die deels ook in Nederland te ontvangen zijn. Zo heeft muzieknetwerk MTV voor allerlei muziekgenres al kanalen en exploiteert Discovery Channel onder meer een wetenschapskanaal en een historisch kanaal.

 

Bron: http://www.nos.nl/nosjournaal/artikelen/2006/10/25/251006_digitalekanalen.html

Link naar reactie
Delen op andere sites


De kabelmaatschappijen beginnen nu al te schreeuwen dat hun netwerk vol zit en ook KPN schrapt zenders.

Ik ben benieuwd hoe ze dit dan gaan oplossen.

De Astra 3 zou de juiste plek zijn op de satelliet, maar die zal wel weer worden vergeten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...