Ga naar inhoud


TT-premium S-2300


Gast Fred_N

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Heeft er iemand ervaring met deze high-end (dure) kaart ? Samen met de CI module is hier een budget van bijna 300 € nodig. Voor een optimale kwaliteit heb ik wel iets over maar als dat net zo goed kan met Skystar2 kies ik natuurlijk daarvoor. Het is de bedoeling om opnames te maken die even goed zijn als met bv een DM 7020.

Met dank bij voorbaat voor jullie advies

 

Fred

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hallo Fred,

 

ik zou maar snel een Dreambox kopen, ik heb al een tijdje een Hauppauge Nexus met een CI adapter + een irdeto cam module maar het is niet erg stabiel en het beeld op een computermonitor is ook niet om naar huis te schrijven. Het is wel scherp maar bij bewegende beelden kun je het goed zien dat het rafelig wordt.

 

Groeten,

 

Henk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Henk,

Bedankt voor uw snelle reactie.

U hebt gelijk een dreambox zou wellicht de betere keuze zijn. Op dit forum zie ik dat er toch een hoop problemen zijn met PCI/CI combo's. Momenteel neem ik analoge programmas op met een Hauppauge PVR-150 en dat gaat heel goed. Naar sat ontvangst zou ik overstappen om van een grote kwaliteitswinst te kunnen genieten. Men spreekt van DVD kwaliteit en dat trekt me aan. Echter bij het lezen van uw bericht begin ik daar aan te twijfelen daar u spreekt van rafelige beelden.

 

groeten

Fred

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor gebruiksgemak is een (luxe) stand-alone recorder denk ik beter dan een PCI-kaart, maar toch ook wel aardig wat duurder...

Ik heb hier een Nexus (ouwetje) zonder CI maar met PMCAM en Mytheatre ben ik er erg tevreden over. In hardware-modus is het beeld van de Nexus inderdaad niet om over naar huis te schrijven - maar dit heeft géén invloed op wat opgenomen wordt. Is een of andere de-interlacing bug vd Nexus. In softwaremodus vind ik het beeld uitstekend. Draait ook erg stabiel, hoewel MyTheatre even nodig heeft om de PMCAM plugin netjes op te starten (dus niet 1 minuut van tevoren opstarten! <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

Al met al een fijne harddisk recorder voor 115 euro <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> (75 euro voor Nexus 2e hands + 39,95 of zo voor MyTheatre registratie). Computer reken ik natuurlijk niet mee, die had ik al <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk heb ik de vele mogelijkheden van een stand-alone box niet nodig. Het enige wat ik wens is programma's kunnen opnemen in de best mogelijke kwaliteit. Rechtstreeks kijken doe ik nooit, ik hou alle films nadat ze gezuiverd zijn van ongewenste boodschappen bij op PC en bekijk ze later met een projector. Mijn homeserver heeft een raidset met enkele TB en daar kan ik dus heel wat film op kwijt. Een dream or whatever box zou ik alleen maar kopen indien dat een betere opnamekwaliteit zou opleveren dan een PCI kaart. Van Technotrend had ik eigenlijk nog nooit gehoord, evenmin kan ik enige reviews van hun producten tevoorschijn googelen.

Dreambox of PCI (S-2300) blijft dus een open vraag.

<img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aangezien je van analoog naar digitaal gaat zal je al verschil in beeld kwaliteit merken ,maar dat geld niet voor alle kanalen heeft er heel veel mee te maken hoe ze worden uitgezonden .

Op welke kanalen wil je opnemen als je voor de FTA kanalen gaat heb je al genoeg aan een skystar 2 ,wil je ook gecodeerde kanalen zien dan zal je er een kaartlezer programmer bij moeten nemen ,met een plugin (poormanscam) maar bedenk wel dat als je ze opneemt met codering ,je ze met de zelfde codering weer af moet spelen ,dus als er lange tijd zit tussen het opnemen en afspelen denk aan 2a3 maanden heb je grote kans dat het niet meer gaat ,omdat in de tussen tijd de sleutels verandert zijn.

ook moet je er rekening mee houden welke codering je wilt want niet alles werkt met poormanscam .

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
..bedenk wel dat als je ze opneemt met codering ,je ze met de zelfde codering weer af moet spelen ,dus als er lange tijd zit tussen het opnemen en afspelen denk aan 2a3 maanden heb je grote kans dat het niet meer gaat ,omdat in de tussen tijd de sleutels verandert zijn.
ook moet je er rekening mee houden welke codering je wilt want niet alles werkt met poormanscam .


Hallo Jalza,

Dat is nieuw voor mij! Het is wel degelijk de bedoeling om eveneens niet FTA programma's op te nemen mits een abonnement. Ik dacht dat in gedecodeerd formaat opgenomen werd. Werkt bv een dreambox ook op die manier ? Dat zou dus betekenen dat men nooit een DVD kan maken van een bepaalde opname die men voor lang wenst te bewaren. Bij de S-2300 gaat een CI module en ik was in de waan dat mits een smartcard de opnames ongedecodeerd op hd terrecht kwamen. Als dat niet zo is vind ik dat wel een ernstig nadeel tov digtale kabel.
graag uw mening

groeten
Fred
Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij bedoelt Jalza dat als je 1 kanaal (gedecodeerd) bekijkt, en je wilt een ander kanaal (gecodeerd) opnemen, dat je dan iets moet doen met je opname. Er zijn programmaatjes voor die op een later tijdstip een opname decoderen.

Als je 'normaal' iets opneemt dan komt dit gedecodeerd op schijf. Met MyTheatre (en nog wel anderen ook denk ik) zelfs meteen in MPG formaat, kun je eventueel direct op DVD branden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe dat met een dreambox gaat weet ik niet .

Maar naar welke sat wil je kijken want ik kan me niet voorstellen dat er een goede film op de Nl zenders is die niet minsten al 2 jaar oud is .

Maar dat moet je ook zelf weten .

Ja ik begin nu te twijfelen of dat zo is ,ik neem wel eens wat op zonder kaart en heb dan later wel mijn kaart nodig om te kijken .

maar weet eigenlijk niet als je opneemt met kaart of je dan nog je kaart nodig hebt.Zal ik eens uit gaan proberen .

Maar als iemand anders ook even wil kijken ,hebop het moment niet veel tijd .

Dreambox 800HD 90 cm noname Draaibaar openPLI powerd
Dreambox 500HD 90cm Draaibaar OpenPli powerd
2x skystar2 + Prof 7300 op draaibaar 90cm

Arriva 102 mini voor onderweg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het antwoord van Richard7 brengt uitsluitsel; opnames komen gedecodeerd terecht op de schijf, waarvoor mijn dank.

Men kan inderdaad de zin van het opnemen in vraag stellen gezien de meeste films minstens twee jaar oud zijn. Hoewel ik veel DVDs huur zijn er nog veel meer die ik niet heb gezien en die pik ik dan van de kabel of schotel (straks). Verder zijn er nog veel andere documentaire programma's die het bijhouden waard zijn. Een nieuwsuitzending van 5 jaar oud op de buis zetten tijdens familiebezoek of een weerbericht van een ander seizoen, daarmee kan nog wel eens flink gelachen worden. Verder zijn er nog, midsommer, morse, Linley etc. Hoe dan ook, ik kijk slechts wanneer en naar wat ik wil vandaar dat ik alles opneem. Natuurlijk heeft het ook iets met mijn nerdy aard te maken. De fun is in het irrationele te zoeken denk ik

Mvg Fred

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...