Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Greatone

[DM500] Vreemd signaal probleem

Aanbevolen berichten

Na de storm van vannacht heb ik een vreemd probleem. Krijg steeds de melding: Service could not be found, Please wait while the motor is turning to 19.2 east.

 

Vreemde is, dat het signaal op het volgende blijft staan:

 

SNR: blijft hangen op 59%

AGC: blijft hangen op 82%

 

Als ik handmatig de motor draai, dan schommelt de AGC wel, maar de SNR blijft op 59 of 60% staan.

 

Heb inmiddels opnieuw de Gemini image erop gegooid, zonder resultaat, iemand een idee waar dit aan ligt?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

schotel verwaaid ? als de motor niet meer 100% waterpas staat en die mogelijkheid is aanwezig natuurlijk na die "bries" van vanacht en vandaag, moet je geen waarde meer hechten aan de SNR, AGC en BER uitslagen.

 

de zaak opnieuw uitrichten lijkt mij het meest zinvolle.

 

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
schotel verwaaid ? als de motor niet meer 100% waterpas staat en die mogelijkheid is aanwezig natuurlijk na die "bries" van vanacht en vandaag, moet je geen waarde meer hechten aan de SNR, AGC en BER uitslagen.

de zaak opnieuw uitrichten lijkt mij het meest zinvolle.




merDe


Dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn, hij staat op een tegelvoet op dak <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

heb je wel tegels (of genoeg tegels) in je statief gelegd?

 

heb nmlk ook een rotor icm een statief waar wel 12 beton tegels opliggen!!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
heb je wel tegels (of genoeg tegels) in je statief gelegd?

heb nmlk ook een rotor icm een statief waar wel 12 beton tegels opliggen!!


Er ligt genoeg op, maar blijkbaar niet voldoende <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Heb ff gebeld naar de plaatselijke beun/satboer, maar ben in iedere geval niet de enigste met dit probleem <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:


Er ligt genoeg op, maar blijkbaar niet voldoende <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> Heb ff gebeld naar de plaatselijke beun/satboer, maar ben in iedere geval niet de enigste met dit probleem <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />


De satboeren moet toch ook werk houden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
hoi lunatic
ik heb ook zelfde probleem vanaf vanmorgen dus laten weten als daar aan ligt, ga ik ook proberen... bedankt


Yep, satboer is langs geweest, en probleem opgelost. Schijnen ontzettend veel schotels "verschoven" te zijn door de storm.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hi all

 

geen resultaat... AGC is 0%, en het lukt mij niet... weet iemand andere oplossing. is mischien LNB kapot? <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
je was niet de enige


Klopt, bij mij heeft het signaal ook een optater gehad. Zal zometeen het balkon op, en ff de boel opnieuw uitrichten. <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

geen resultaat... AGC is 0%, en het lukt mij niet... weet iemand andere oplossing. is mischien LNB kapot?

 

zou kunnen, ik denk nog eerder de kabel uit de f-connector gescheurd (of kortsluiting makend).

dus, de zaak uiteraard spanningsloos maken, f-connector(en) opnieuw aan de kabel zetten (evt. stukkie eraf knippen i.v.m corrosie) en evt. je lnb vervangen.

zaak nog een keer (yep) proberen uit te richten en testen maar weer ...

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wel, ik heb het net opnieuw uitgericht, en het signaal is nu weer prima. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
je was niet de enige <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


merDe



Pffff, gelukkig niet zo erg bij mij, ff wat bijstellen was gelukkig voldoende <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.