Ga naar inhoud


Dalende lijn aantal nieuwe KPN TV-klanten


spongebob

Aanbevolen berichten

Dalende lijn aantal nieuwe KPN TV-klanten - 01/11/2006 - Door Erwin Boogert - www.emerce.nl

 

De groei van het aantal Nederlandse huishoudens dat televisie afneemt bij KPN krimpt. Afgelopen kwartaal nam het aantal KPN TV-klanten toe met maar 15.000, de helft van de groei vorig jaar. Het telecombedrijf wil dat tij keren met de lancering van Mine, televisie via ADSL2+, in januari 2007.

Dat blijkt uit de financiële cijfers over het derde kwartaal die KPN gisteren presenteerde. De omzet over het derde kwartaal steeg in een jaar met 3,7 procent tot 3,04 miljard euro. De nettowinst over de afgelopen drie maanden bedroeg 349 miljoen euro, een jaargroei van 15 miljoen.

 

Financieel voortvarend

 

In België Duitsland en Nederland gezamenlijk heeft KPN 23 miljoen mobiele belklanten, van wie er 10,2 miljoen abonnee zijn. De omzet uit de afdeling Mobiel bedroeg 1,69 miljard, een forse stijging van 16,6 procent in een jaar. De mobielomzet in Nederland bedroeg 778 miljoen en in Duitsland 750 miljoen. Op het vaste net zette het bedrijf 1,63 miljard euro om. Dat is een daling van 3,8 procent in een jaar tijd. Via de diverse merken heeft KPN 2,02 miljoen ADSL-abonnees.

 

Uit de toelichting op de kwartaalcijfers blijkt dat KPN steeds meer gaat verdienen aan omzet uit nieuwe technologieën Wat daaronder wordt verstaan, blijkt niet onomwonden maar digitale televisie en VoIP zijn niet-traditionele producten voor KPN.

 

Sinds afgelopen zomer houdt KPN op kleine schaal proeven met televisie via ADSL2+. Dat is een snellere variant van het huidige ADSL-net. De nieuwe technologie staat downloadsnelheden toe tot 20 megabit per seconde.

 

Tanende televisie

 

In januari 2007 begint de landelijke uitrol van Mine, KPN's televisiediensten via ADSL2+. Het commerciële aanbod zal 60 tv-zenders omvatten en meer dan 500 speelfilms. Dat aanbod zal met de kwartalen verder groeien met producten voor de massamarkt en nichemarkten. Live voetbal uit de Eredivisie, waarover Versatel de uitzendrechten heeft, zit sinds kort ook in het KPN-aanbod. 10.000 voetliefhebbers namen afgelopen maanden een voetbalabonnement.

 

Mine zal een nieuwe impuls geven aan de groei van het aantal tv-klanten bij KPN. Momenteel vertoont de groei in het aantal nieuwe tv-klanten namelijk een negatieve ontwikkeling.

 

Een jaar geleden had KPN 150.000 klanten voor digitale televisie via de ether. Dat product werd bekend onder de naam Digitenne. Afgelopen kwartalen bedroeg de groei respectievelijk 34.000, 23.000, 23.000 en nu 15.000 klanten.

 

KPN heeft momenteel 245.000 abonnees voor KPN TV.

 

Het zenderaanbod voor digitale televisie via de ether wordt verbreed, meldt KPN. Er komen meer zenders en meer soorten abonnementen. Details werden bij deze aankondiging nog niet bekend gemaakt.

 

Op 11 december 2006 wordt het analoge televisiesignaal in heel Nederland uitgeschakeld. Televisie zal enkel nog via de digitale ether te beluisteren zijn. KPN zal de uitzendingen van de Publieke Omroep gratis doorgeven.

 

Het aantal VoIP-klanten, huishoudens die via internet bellen, groeide van 156.000 tot 270.000. KPN claimt een VoIP-marktaandeel van 25 procent. De resterende 75 procent van de markt zijn overwegend in handen van de kabelbedrijven.

 

Tussen 2007 en 2009 investeert KPN tussen de 1,0 en 1,5 miljard euro extra in zijn vernieuwingsprogramma ALL IP. Bij ALL IP wordt het hele KPN-netwerk voorzien van glasvezelverbindingen. Die reiken tot aan de 28.000 straatkasten in de Nederlandse straten.

 

Op dat nieuwe net wil het telecombedrijf nieuwe, geavanceerde typen digitale dienstverlening mogelijk maken. Concurrenten krijgen, blijkens een rapport van toezichthouder Opta, gelijke toegang tot dat net.

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites


Even voor de duidelijkheid: het gaat om een daling van de groei van NIEUWE klanten, dat is ook wel logisch omdat er in de gebieden waat DVB-t te ontvangen is geen nieuwe ontwikkeling is. Je zult zien dat dit cijfer (wellicht drastisch) gaat veranderen als de rest van Nederland wordt uitgerold.

 

CD kan maar beter DVB-t niet onderschatten, zie ook topic over Tele2 voetbalkanaal en de prijsstelling.

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...