Ga naar inhoud


Overname VTM door RTL ??


Gast Paullo

Aanbevolen berichten

 

Nog maar eens het zoveelste bericht aangaande een toenadering tussen VTM en RTL. (uit gva.be)

 

" 04/11 'RTL aast op aandeel in VTM'

De zenders VTM en RTL-TVI staan op het punt te trouwen. Er zouden verregaande gesprekken zijn over de overname door RTL Group, de moedermaatschappij van RTL-TVI, van de 50% die Roularta bezit in VTM.

 

Dat schrijft althans de Franstalige krant Le Soir. Maar beide zenders ontkennen.

 

Volgens Le Soir zijn er talloze synergieën mogelijk tussen VTM en RTL-TVI. Analisten noemen de timing voor een dergelijke verkoop 'niet ideaal'.

 

"VTM zit in volle herstructurering. Roularta kan wachten en Vlaanderen is geen prioriteit voor RTL Group", luidt het.

 

Bovendien is Bertelsmann, de Duitse mediagigant waarvan RTL Group de audiovisuele poot is, op zoek naar 4,5 miljard euro die het Albert Frère nog moet betalen voor de recente overname van zijn aandelen.

 

"Maar het dossier kan snel omslaan. RTL Group bezit een derde van Media Capital, een belangrijke Portugese mediagroep die een openbaar overnamebod kreeg van het Spaanse Prisa", stelt le Soir. "Als RTL dat belang aan Prisa verkoopt, zal het meer geld hebben dan nodig is om de helft van VTM in het bezit te krijgen."

 

Een mogelijke deal zou vanaf januari 2007 afgerond kunnen worden."

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites


Leuk <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Dan zal het er misschien als volgt uitzien voor Vlaamstalig België

 

- RTL (VTM)

- RTL+ (Kanaal2)

 

Want nu is er al in Brussel en Wallonië volgende zenders te zien

 

- RTL TVI

- Club RTL

 

Mooi vooruitzicht, ik ben benieuwd of VTm een andere naam zou krijgen <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

<img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

vergeet het, Timm1983: vtm, ka2 en Jim zullen nooit een andere naam krijgen. Die merken zijn veel te sterk verankerd in Vlaanderen. RTL wil gewoon een volledige dekking over heel (west)europa en in kleinere mate over belgië. Met deze zenders hebben zij een zeer sterke poot in Vlaanderen tegenover concurrenten zoals SBS. In de praktijk en voor de kijker zal er dus niets veranderen.

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop het niet voor jullie. RTL doet wmb. te vervelend. Plannen voor coderen in Duitsland, FTV ipv. FTA in de UK als behoorlijke uitzondering, opeens geld willen zien voor de RTL zenders in Nederland. Niet dat ik weet of het nu veel beter is met de huidige eigenaren..

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Nou RTL en RTL+ zijn al bestaande zenders. Lijkt mij heel sterk dat die die naam krijgen. Zou dan eerder zo iets als RTL10 en RTL11 zeggen.


Waarom 10 en 11? Voor zover ik weet is VTM geprogrammeerd op 3 bij de meeste Vlamingen bijvoorbeeld..

Maar die namen veranderen echt niet hoor, zou ook grote onzin zijn natuurlijk. Kijk naar Channel 5 in Groot-Brittannië, dit is toch ook geen RTL 'x' geworden?

RTL+ bestaat trouwens al jaren niet meer natuurlijk.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

RTL7 is nu toch ook een Nederlandse zender geworden want vroeger was RTL7 een Poolse commerciele zender <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

<img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Timm1983

Admin: Dit account is ontoegankelijk gemaakt vanwege het gebruik van een niet-bestaand email adres met talloze aflever foutmeldingen tot gevolg. Het lid reageerde niet op het verzoek dit te wijzigen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is in alle geval al een nauwe samenwerking gaande tussen beiden.

 

Als ik me niet vergis was er al zoiets als "Dancing on ice", dat samen door VTM en RTL4 werd gemaakt en ik geloof dat er zo nog programma's lopen.

 

Bovendien dacht ik dat VTM en RTL nogal eens samenwerken voor voetbaluitzendingen en -rechten.

 

Vlaanderen is één van de weinige markten in Europa waar RTL nog geen voet in huis heeft en de enige mogelijkheid om er binnen te geraken is door VTM over te nemen.

 

Ik hoop in alle geval dat ze de programmering niet wijzigen in de richting van RTL-Tvi en Club-RTL,want dat is werkelijk huilen met de pet op.

 

Greets.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog zulke samenwerkingsprogramma's zijn er meer. Neem bijvoorbeeld eens Beauty en de Nerd op RTL 5. Dit wordt ook door een Vlaming en een Nederlandse gepresenteerd en ook de deelne(e)m(st)ers komen ook beide landen.

 

Over dat dancing on ice gesproken, wordt de SBS variant ook in België uitgezonden? Ik dacht namelijk dat er in Duitsland net als in Nederland ook 2 varianten zijn, dus zou dat in België ook zo kunnen zijn.

 

Wat RTL betreft en de contacten tussen Nederland, Duitsland en België, hoe zit dat dan met het verdere programma aanbod? Op dit moment zijn er namelijk een heleboel films en series (denk aan Terminator, CSI, enz) die eerst op Duitsland te zien zijn en daarna in Nederland of andersom eerst in Nederland en daarna in Duitsland. Vaak gaat het om RTL-zenders, hoewel niet altijd. Is het Belgische aanbod op de door jullie genoemde zenders ook ongeveer gelijk?

Voorheen veel plezier gehad van Topfield 5000 PVR - 300 GB, Aston 2.18, Wisi Orbit 80 cm, Grundig 0,3 Quad

Papa & Mama †

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beauty and the nerd komt hier ook op VTM geloof ik. (samen met RTL5)

 

Dancing on ice dacht ik maar in één variant ooit eens gezien te hebben, gelukkig dat we van de tweede bespaard blijven.

 

Ik denk dat het aanbod ongeveer wel hetzelfde is, met hier en daar wat verschillen.

 

In alle geval kunnen jullie zelf oordelen nu het TVVlaanderen pakket voorlopig open is.

 

Nog een aantal jaren wachten en ze kunnen de verschillende RTL en SBS zenders in Vlaanderen en Nederland samenvoegen, met als enig verschil nog regionale reclame-advertenties.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geloof niet dat dat gebeurt. Voor de regionale zenders is een markt, voor landelijke zenders is een markt en er zal allicht ook wel een kijkerspubliek zijn voor een gezamenlijke Nederlandstalige / Vlaamstalige zender. Ik geloof echter niet dat er in de nabije toekomst een samengaan van Vlaamse en Nederlandse zenders zal komen.

Voorheen veel plezier gehad van Topfield 5000 PVR - 300 GB, Aston 2.18, Wisi Orbit 80 cm, Grundig 0,3 Quad

Papa & Mama †

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idem. Zover komt het nooit.

 

Dat een programma als Dancing On Ice samen gedaan wordt, wordt nog net gepikt door de kijkers. Maar een Vlaming wil zijn nieuws door een Vlaming gepresenteerd hebben, niet door een Nederlander. En andersom natuurlijk.

 

En een Vlaming wil bijvoorbeeld zijn favoriete soap met Vlaamse acteurs, niet met Nederlandse.

 

De band tussen RTL en VTM is er trouwens al veel langer dan vandaag. Niet alleen aan Nederlandse zijde, maar ook aan Waalse zijde. VTM en RTL-TVI werken bijvoorbeeld vaak samen op het gebied van nieuwsgaring.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is ook prima. Een samenwerking kan veel pluspunten hebben. Groter bereik, groter contactennetwerk, enz.

 

Ik vind het wel leuk om van die gezamenlijke programma's te zien. Ondanks al die samenwerking houdt het ook een beetje de sportieve competitie erin tussen Nederland en Vlaams België.

Voorheen veel plezier gehad van Topfield 5000 PVR - 300 GB, Aston 2.18, Wisi Orbit 80 cm, Grundig 0,3 Quad

Papa & Mama †

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laatste nieuws een artikel uit gazet van Antwerpen:

 

20/11 'Roularta verkoopt aandeel in VMMa niet'

Rik De Nolf, gedelegeerd bestuurder van Roularta Media Group (RMG), drukte nogmaals alle geruchten de kop in als zou het mediabedrijf zijn belang van 50 procent in de Vlaamse Mediamaatschappij (VTM, KANAALTWEE, JIM, Q-Music) verkopen aan RTL.

 

"Dat zou een domme beslissing zijn", aldus De Nolf.

 

"Onze groep gelooft sterk in een gezond evenwicht tussen gedrukte en audiovisuele media. De verkoop van de VMMa zou met andere woorden een domme beslissing zijn", aldus de topman van Roularta maandag tijdens de voorstelling van de kwartaalresultaten. Vorige week raakte bekend dat consultant McKinsey een audit uitvoert naar de productieprocessen voor tv-programma's bij de VMMa.

 

Volgens De Nolf was het dringend tijd dat nagegaan wordt of de VMMa haar programma's efficiënt produceert of laat produceren. "In de geschiedenis van de VTM was er nog nooit een doorlichting geweest van de productieprocessen", aldus De Nolf. Hij sluit niet uit dat er banen zullen geschrapt worden of dat er verschuivingen worden doorgevoerd. De resultaten van de audit zouden eind december moeten bekend zijn. Ook Paratel, een dochter van de VMMa die gespecialiseerd is in telefoon- en sms-diensten, droeg bij tot de betere cijfers. Het bedrijf kreeg er met RTL een grote, belangrijke klant bij.

 

En het gaat ook de regionale tv-zenders van Roularta en de financiële zender Kanaal Z/Canal Z voor de wind. Ook daar tekent Roularta een lichte groei op.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...