Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

sateliet op de conmputer

Aanbevolen berichten

Gast

hoi ik wil graag alle tv kanalen op pc kijken en als het kan ook nog gratis schotel en kabel heb ik al lopen en staan maar hoe kan ik dit nou het beste verder oplossen?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo keempie, welkom op dit board.

Probeer echter wel wat punten en komma's aan je tekst toe te voegen, dat leest een stuk makkelijker.

Als ik het goed begrijp wil je graag alle TV kanalen op je PC bekijken en ook nog gratis, je hebt al een schotel werkend. Hoe werkend, met welke ontvanger ?

Er zijn ontzettend veel Free To Air kanalen gratis te bekijken, maar lang niet alle kanalen die je kunt ontvangen met een sat ontvanger zijn FTA.

Van de gecodeerde kanalen zijn er maar heel weinig meer alternatief te bekijken en de manier waarop dit eventueeel wel zou kunnen valt buiten het doel en de regels van dit forum. Als het gaat om film kanalen zul je echt een keuze moeten maken en een abonnement op die kanalen nemen.

Wat betreft de keuze van een PCI DVB kaart in je PC zitten we momenteel in een vernieuwings fase. De toekomst, HDTV, zal in een nieuwe norm uitgezonden worden die met veel actuele kaarten en zeker die van een jaar geleden niet te ontvangen is. Je zult daarom moeten kiezen voor één van de pas uitgekomen kaarten die voor deze nieuwe DVB2 norm geschikt is of voor een "gerenomeerde" kaart die alleen DVB aankan. Met de DVB2 kaarten is nog niet zo erg veel ervaring dus daarover is nog niet zo heel veel te zeggen. Verder is de te gebruiken DVB software ook een probleem. De systemen voor de HTPC, Home Theatre PC, kunnen maar heel beperkt met DVB kaarten omgaan en het is een heel gezoek om een goed stabiel lopende combinatie te vinden als ik de ervaringen zo lees.

Ik wil je daarom aanraden om, als je eraan wilt beginnen, een Skystar 2 kaart te kopen voor rond de €60,- en een Infinity USB Phoenix programmer om als kaartlezer voor de Canaal Digitaal smartcard te dienen. Zonder een CD kaart en abonnement zijn de Ned. kanalen niet te ontvangen.

Met de bekende DVB programma's progDVB, AltDVB, DVBdream en MyTheatre kun je dan ervaring opdoen met het Sat DVB gebeuren en kijken of het aan je verwachtingen voldoet.

Wat betreft het "alternatief" kijken naar betaal zenders zul je je kennis op andere forums op moeten doen of hier heel veel tussen de regels door moeten lezen. Vragen op dat gebied vallen buiten de regels van dit forum.

 

Succes Albert_H.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.