Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
baker

probleem met philips 14PT1342/21

Aanbevolen berichten

Ik heb hier een philips tv type 14PT1342/21 (ik denk chassis L6.1) met volgende probleem:tijdens het zoeken naar kanalen op de kabel kan hij heel moeilijk blijven staan op een kanaal,laat staan die ook vasthouden.Als men dan toch een kanaal in het geheugen krijgt,dan doet hij niets anders dan verlopen t.t.z:stemt juist af,er komt ruis in het beeld,hij stemt terug bij,er komt terug ruis in het beeld en ga zo maar door tot het oneindige.Iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn???Service menu niet juist ingesteld,hoe erin geraken???Alle suggesties zijn welkom

 

greetz...

 

Baker

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb hier een philips tv type 14PT1342/21 (ik denk chassis L6.1)


Het toegepaste chassis moet ook op het type/serie stickertje vermeld staan

Snurker <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

regel het spoeltje (5100)voor de AFC heel iets bij(naar links of rechts (noteer wel de beginstand voordat je dit doet)

vaak is het maar enkele millimeters

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Op het typeplaatje staat inderdaad S L6.1 AA,dus het gaat wel degelijk om dit chassis.Bedankt voor de hint Steve,ik ga die morgen eens uit elkaar halen en het spoeltje opzoeken.Een schema had ik al gevonden op het net,dus het spoeltje moet zo gevonden zijn.Ik laat nog iets horen !!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Na wat regelwerk aan het spoeltje moet ik zeggen dat hij nu tenmiste bij het manueel scannen van de verschillende banden,hij nu toch al tenmiste stopt op de verschillende zenders.Alleen blijkt nog steeds dat hij het moeilijk heeft om er exact op af te stemmen.Dit gebeurt wel de eerste seconde,maar plots loopt hij wat naar links of recht zodat hij nooit exact op het kanaal staat afgestemt(wat sneeuw in de achtergrond).Is dit eigen aan deze chassis of is er nog iets anders niet helemaal in orde???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.