Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast LeoJS

Vervanging Samsung twin tuner door TV met DVB-T

Aanbevolen berichten

Gast

Op dit moment bezit ik een Samsung TwinTuner om digitale TV van KPN te kunnen ontvangen. Wil toch dat extra kastje kwijtraken en ben aan het kijken naar een TV met een DVB-T ontvanger aan boord (Sony kdl-26u2000).

Aan te schaffen: een conax cam kaart en een power inserter voor de antenne.

Mijn vragen:

1. [color:"red"] Conax Cam [/color] , heb gezien in dit forum dat de [color:"green"] matrix reborn [/color]goed zou werken, zijn er meer kaarten met goede ervaringen?

2. [color:"red"] Antenne [/color] , bij stormachtig weer ontzettend veel last van wegvallend beeld/geluid. Is dit op te lossen met een buitenantenne, zo ja welk type/merk ?

3. [color:"red"] Videokanaal [/color] Hoe werkt het opnemen op video nu eigenlijk vanaf zo'n tv met ingebouwde dvb-t ontvanger, kun je naar 1 kanaal kijken en het andere opnemem ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

1. Jawel, maar die Reborn moet je wel voorzien van nieuwe firmware, met de standaard firmware doet die niks met Conax. Dat moet je dus even regelen, al wil een sat4aller als je die lief aankijkt dat misschien ook wel voor je doen.

2. Buitenantenne idd, het beste kan je een harkmodel nemen denk ik, hoe meer elementen hoe beter.

3. Een TV heeft normaliter geen TV-out, dus ik denk niet dat je op kan nemen, ja misschien met een filmcamera <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />. Ik denk dat je een VCR met ingebouwde DVB-T tuner nodig hebt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

1. Ik zag op internet specifieke conax cams: een technisat (bij de firma Ercon) hardwareversie 4.00 en een voor mij onbekend merk bij bij de firma Improver tn_e8_9.jpg. Wat denk je daarvan ?

2. Antenne. OK, een hark is het beste, maar ik denk dat de familie dat niet wil. Zal wel zo'n klein ding worden die je buiten kunt neerhangen aan de muur.

3. Video, is hier eigenlijk off topic. Zal eens kijken of er op andere fora hierover wat te vinden is.

 

Bedankt voor je antwoord.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

1. Je mag niet linken naar winkels (dus haal die links maar snel weg). Ik kan wel zeggen dat die tweede winkel belachelijk duur is. 89 EURO? Je kan hem voor de helft krijgen! Die CAMs schijnen inderdaad wel goed te werken. Maar voor de duidelijkheid, ik heb alleen ervaring met FTA DVB-T, en slechts theoretische kennis van TV's met ingebouwde DVB-T tuners <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

2. Praat je familie om <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />. Ik weet niet hoe je huis in elkaar zit, of je hem verdekt op kan stellen. Wel durf ik me hardop af te vragen wat beter signaal geeft: een KPN buitenantenne (wat gewoon een binnenantenne in een plastic haaievin is), of een hark op zolder. Op zolder ja.. Vrij zicht is niet nodig in principe. Hoog plaatsen is wel goed. Er zijn hier wel andere leden die ervaring hebben met dergelijke opstellingen (ik niet helaas).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:
1.

3. Video, is hier eigenlijk off topic. Zal eens kijken of er op andere fora hierover wat te vinden is.

Bedankt voor je antwoord.via de scart.. kan je gewoon opnemen , maar dan moet wel die zender op blijven staan en mag je de tv ook niet in standby zetten ofzo....

misschien dat hdmi ook wel werkt .... geen idee eigenlijk :P

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

3. antwoord van Sony: Opnemen op video kan op de "oude" manier, gewoon met de antennekabel naar de video. Als u digitale kanalen wilt opnemen dan kunt alleen dingen opnemen die u ook kijkt. Het is verder niet mogelijk om van beide tuners tegelijkertijd gebruik te maken

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Heeft iemand Sony al gevraagd wat voor CAM ze adviseren om Digitenne probleemloos werkend te krijgen op deze nieuwe tv toestellen?

<img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Ik ben er namelijk ook benieuwd naar wat de beste CAM is voor een KPN Digitenne smartcard. Voor een bekende die net zo'n Sony tv aangeschaft heeft en dan van de kabel afkan.

<img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.