Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
barchetta

Humax 5300 beginnersvraagje

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Zelf heb ik een Dream DM7000 en 500 en een 10-voudige switch, maar toch kom ik niet uit het volgende:

 

Een collega van mij heeft een 5300 met daarop een Türksat en een Hotbird schotel. Voor hem moest ik wat Azarbedjaanse en Turkse zenders in dat ding programmeren. Dat heb ik thuis gedaan door m'n DM door te lussen. Zelf heb ik echter geen Türksat en ook m'n DiSEqC-configuratie is helemaal anders.

 

De finishing touch wilde ik bij m'n collega zelf doen. Maar wat ik ook probeer, schakelen tussen de schotels werkt niet op de Humax. (Op een andere ontvanger werkt het wel, dus DiSEqC is goed aangesloten)

 

Uiteindelijk krijg ik nu alleen de zenders op de Hotbird (DiSEqC B, waarschijnlijk de laatste instelling met eerder genoemde andere ontvanger), en dan nog na lang wachten: het zappen duurt zo'n 2 of 3 seconden! (het zijn fta zenders).

 

Hieronder de instellingen:

sat1.jpg

sat2.jpg

sat3.jpg

 

Wie kan me op weg helpen?

 

Marc

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Traagheid van zappen kan komen door een onzuivere LNB die een paar MHz afwijkt van de LNB waarmee je gescand hebt. Je moet dan de zenders nog eens inscannen bij je collega thuis. Maar als er helemaal niks binnenkomt op diseqc A is er vermoedelijk iets anders aan de hand. Heb je wel de Manual Search gebruikt voor het vinden van de zenders? De transponder-tabel zou verouderd kunnen zijn, waardoor een Automatic Search niks oplevert. Voor de LNB op diseqc A kun je de diseqc-instelling ook uitzetten. Je kunt eens kijken of er dan wel signaal is. (En om alles uit te sluiten kun je ook Hotbird eens toewijzen in de Humax aan diseqc A en Turksat aan diseqc B.)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik dacht dat het misschien kwam doordat ik de parameters van de DiSEqC verkeerd had ingevuld (toneburst, 22khz, weetikveel)...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik had gisteren even willen controleren op mijn eigen Humax maar is er niet van gekomen. In mijn settingslijst op PC staat echter 22kHz op disabled, al zie ik dat die op jouw foto op grijs staat en niet te benaderen is. Ik ga proberen vanavond te kijken of die op mijn Humax ook uit staat en of dat er toe doet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

22 kHz staat bij mij op disabled. Ik heb hem op enabled gezet (LNB tijdelijk even niet universal, 22 kHz op enabled, LNB weer op universal), maar dat maakt niets uit niet voor de diseqc A LNB en ook niet voor de diseqc B LNB. Met andere woorden ik kan niks bijzonders ontdekken aan je instellingen. Omdat de switch vier ingangen heeft, kan het ook geen toneburst switch zijn. Misschien breng je iemand op een idee door ook de configuratie van de werkende ontvanger te posten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.