Ga naar inhoud


Advies graag omtrend aanschaf eerste schotel + DVB pc kaart


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo lotgenoten,

 

als ontzettende nerd weet ik veel van hard en software. Maar het satelliet geweld doet mij duizelen!

 

Verdorie wat een keuzes... dat jullie zelf nog snappen waar jullie het over hebben haha.

 

Wat ik beoog is een eenvoudige setup voor ontvangst van BBC (+ evt. NL kanalen) in een zo hoog mogelijke kwaliteit op m'n Home Theater PC (AMD 3500+ digitaal verbonden aan AC3 surround receiver). HDTV lijkt me ook wel wat (m'n beamer doet 1080p), echter lees ik veel ellende hierover, is dat echt een drama?

 

Dacht aan de aanschaf van een VisioSat G4 + een 4x1 diseqc switchje, maar dan heb ik ook nog een op PCI/FireWire/USB gebaseerde DVB-S (S2?) ontvanger nodig die diseqc ondersteunt en met diverse Media Center omgevingen werkt (met M$ MCE bijvoorbeeld). Welke oplossing is nu het meest stabiel? Merken? Typenummers? Ervaringen? De Digital Everywhere FloppyDTV lijkt me ideaal (als leek). Is dat wat? Of is een externe sat receiver nu nog de beste weg in het DVB-S landschap?

 

Ben wel geinteresseerd in twin tuners tbv opname maar weet niet of dat mogelijk is icm met een HTPC (dit vanwege de enorme mogelijke bandbreedte van DVB cq HDTV).

 

Kwa decoder card dacht ik aan een Euro1080+CanalPlus Irdeto combo. Maar sta open voor suggesties die meer mogelijkheden bieden.

 

Prijs technisch heb ik er wel wat voor over, heb alleen een klein balkonnetje in centrum Amsterdam (open zicht op het zuiden, brede weg) maar het moet zo weinig mogelijk opvallen ivm VVE en omdat ik beginner ben ga ik ook het liefst voor eenvoud. Kwaliteit + eenvoud + HTPC.

 

Nu kan het natuurlijk zijn dat mijn wensen niet aansluiten op m'n voorwaarden dus opbouwende kritiek is zeer gewenst. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

alvast bedankt, Josja

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...