Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast Kanus

HD Zenders op zwart

Aanbevolen berichten

Gast

Ik weet niet of dit in een algemeen bericht moest, of dat het aan mijn Humax ligt...dus stel ik deze vraag toch maar even hier.

 

Maar sinds gisteren doen de HD zenders op mijn Humax het niet meer. <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

D.w.z. alleen nog maar die 2 test zenders Astra HD en SMD HD.

Maar de zenders ProSieben HD, Sat 1 HD, Anixe HD, Astra HD(op ander kanaal) die doen het dus niet meer.

Ik krijg dan op mijn TV scherm te zien: "Geen of slecht signaal"

 

Moet ik nu soms wat gaan resetten, of zijn de zenders idd van de sateliet???

Of staan ze soms nu onder een ander tranponder o.i.d.

 

Ik zie wel dat de sterkte van deze kanalen zo'n 40% is en dat deze af en toe een sec. lang uitschiet naar 100%

De kwaliteit blijft constant op 0% staan.

 

Wat nu te doen???? want ik heb niet voor niets een HD recorder

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Iedem bij mij. Ik vind bij lyngsat en king of sat geen nieuwe gegevens voor deze zenders. Ook bij mij slechts 15% sterkte die voor een seconde uitslaat tot 100% dan terug 15%. Op HD zenders Astra 3 gewoon beeld.

 

Mvg

Paul

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:
Bij mij om 1700 uur doen ze ut allemaal gewoon.

Mvrgr


Raar dan....hier nog steeds niks.

Ik kijk via de Astra 19 gr. oost.
en verders op deze transponder: 12720 (H) 22.000 2/3
En als je ze opnieuw probeert te zoeken kan ie ook niks vinden.


Ik heb ook al een beetje rondgeneust op het Inet om ergens na te kunnen lezen waarom deze zenders eraf zouden zijn, maar kan ook niks geen info vinden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Geen zorgen het probleem zit niet in je Humax HDCI 2000. Hier werken ze ook niet meer maar of het een gemis is ??? Gelukkig werkt BBC HD nog wel en daar valt regelmatig nog wat moois te zien.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Heb net even gekeken maar bij mij zijn ze ook weg op mijn homecast 5101.

Heb alleen BBC-hd nog.

Maar even afwachten wat er gebeurd.

 

Gr Birddog

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb nog even gekeken ,maar alles werkt prima en de freq etc die je opnoemt klopt ook.

Dus is er wat anders aan de hand.

Het is wel de hoogste freq van astra.

Probeer 12.692 h 22000 eens.

Kan trouwens vanalles zijn:kapotte lnc(ook als eens gehad op hoogste freq) of kabel of connector of storing van buiten af zoals nieuwe dect telefoon of babyfoon(buren).

Heb trouwens een hummy 1000.

Wel heel vreemd allemaal als ik nu zie dat er meer met dat probleem zijn??????????

 

Mvrgr

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:

Het is wel de hoogste freq van astra.
Probeer 12.692 h 22000 eens.


Die ferq. geeft wel zenders door, maar NIET de HD zendes. (maar ik kan alleen maar 12.691 H 22000 5/6 aanvinken) ipv 12.692

Als ik verschillende ferc. selecteer (eigenlijk allemaal) dan kun je ook meteen
zien aan de sterkte- en kwaliteits meter dat deze ferq. actief is.

Alleen bij de ferq. 12720 H 22000 2/3 en de ferq. 12722 H 22000 5/6 valt de kwaliteits meter op 0% met af en toe een uitschieter van 100% in de sterkte meter.
Op deze transponders is dus NIKS te halen.

De ferq. 12728 V 22000 5/6 ( de alle laatste in het rijtje) is dan wel weer te zien dat de kwaliteitsmeter actief is, maar hier staan ook geen zenders in.

*****************

Blijf het dan ook heel raar vinden dat er meer mensen dit probleem hebben op dit zelfde moment, terwijl jij wel gewoon kan kijken.
Dus dan zou het toeval moeten zijn dat plotseling iedereen buren heeft met een babyfoon of losse kabel o.i.d.
Logisch is, dat het dan toch een algemeen probleem moet zijn.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Citaat:
Dus dan zou het toeval moeten zijn dat plotseling iedereen buren heeft met een babyfoon of losse kabel o.i.d.
Logisch is, dat het dan toch een algemeen probleem moet zijn.

klopt,maar toen had ik niet gezien dat er meer mensen met dat probleem waren.

Bij mij werkt het nog steeds,en ik heb even opgeschreven wat mijn hummy aangeeft:
pro 7 :
12720 H 22000 2/3 pids v=255 a=259 p=255 ,sid=10200.
sat 1 : pids v=511 a=515 p=511 ,sid=10201

Misschien dat dit helpt.
Ik zou handmatig proberen intestellen dus eerst de frequentie en dan dvb-s2 en 8psk

Btw het maakt niet uit of 12691 of 12692.

Mvrgr

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:


Bij mij werkt het nog steeds,en ik heb even opgeschreven wat mijn hummy aangeeft:
pro 7 :
12720 H 22000 2/3
sat 1 : pids v=511 a=515 p=511 ,sid=10201

Misschien dat dit helpt.
Ik zou handmatig proberen intestellen dus eerst de frequentie en dan dvb-s2 en 8psk


Oke Thanx <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Ze doen ook hier weer.
Heb het handmatig ingesteld zoals je zei, ...eerst de ferq. 12720 H 22000 2/3 en dan dvb-s2 en 8psk.
Maar moest toen nog wel de onderste optie "Pilot" gebruiken en deze op "On" zetten.
Deze nieuwe Transponder heb ik vastgelegt en toen zag ik weer signaal in de kwaliteitsmeter.
Daarna op zoeken geklikt en hij vondt de 4 HD zenders meteen. <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />
Ze staan nu op: 12719 H 22.000 2/3

******************

Maar je schrijft over "pids v=255 a=259 p=255 ,sid=10200." en dat lees en zie ik vaker als het gaat om zenders zoeken.
Waar kan je dat dan vinden of invullen op de Humax....of kan dat alleen via dat proggie Formula ofzo???

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Prima.

 

Als je het zenderoverzicht(bijv favorieten) in beeld hebt en je drukt op de ""[color:"red"] i [/color]"" knop ,krijg je dat overzicht,tenminste bij mijn 1000.

Bij de 1000 kan ik de pids niet ingeven integenstelling tot mijn extreme.

Hoe dat bij de 2000 moet,weet ik niet.daar kan iemand met een 2000 misschien iets over vertellen.

 

Mvrgr

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier ook weer, maar ik blijf het wel vreemd vinden. Iemand een verklaring ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Vind het idd ook erg vreemd, maar ja ze doen het weer en dat is het voornaamste

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:

Hoe dat bij de 2000 moet,weet ik niet.


Werkt hetzelfde <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Als ik nu de twee transponders vergelijk met elkaar van één zender (dus die ene die het niet doet en de ander die het nu wel doet)
dan zie ik aan die getallen dat er NIKS is veranderd.
Alleen ben ik nu van ferq. 12720 naar 12719 gegaan.....That's it !!!

En aangezien je zegt dat dat eigenlijk niks uit mag maken blijf ik het dus ook vreemd vinden.
Maar iig. doen ze het weer en dat is het belangrijkste. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Bij mij doen ze het ook weer.

Ik moest eerst de oude zenders verwijderen en daarna opnieuw

scannen en daar waren weer.

 

Gr birddog <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.