Ga naar inhoud


Malafide verkoop via Internet


Eddy VL

Aanbevolen berichten

Heb een Splitty Plus besteld + betaald in Duitsland (19€ + 20€ verzend). Heb ontvangen 1 waardeloze Card Splitter van 15€. Terugsturen kost 27€. Totaalkost 66€, krijg in het slechtste geval 19€ terug... Dit kan natuurlijk een vergissing zijn, maar als ik met een stock onverkoopbare produkten zou zitten is dit wél dé manier om er vanaf te geraken. Ik denk dat er nog wel sukkelaars zijn die iets dergelijks tegenkomen. Vraag is, hoe ver kan men gaan op een forum, en hoe staat Sat4all hier tegenover? Is hier ergens geen taak voor Sat4all weggelegd om de mensen te informeren, want dit kan ze wel een hoop geld besparen.

Ik weet trouwens een Internet Site voor Sat-onderdelen met een fiktief adres. (Ik heb daar niets besteld, of coarse, maar...)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja, ik weet dat het een inkopper is, maar da's het risico om in Duitsland de spullen te bestellen. Lekker goedkoop = duurkoop (al is het alleen maar omdat met de verzendkosten mee, het bedrag waarschijnlijk duurder uitvalt dan wanneer je je in NL had georienteerd.

 

Maargoed, jouw waarschuwing KAN voor iemand anders het "voorbehoedsmiddel" zijn voor een miskoop....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het deze (zie bijlage) splitty is dan kan ik je vertellen dat het geen waardeloos ding is.

Maar deze kost bij mijn leverancier nog steeds 29,00 €uries excl. verzendkosten.

 

En...als je eerst eens op dit forum had gezocht dan had je in het topic "Loggen, emuleren, etc."

onder het onderwerp "Splitty kopen ja/nee"

het een en ander kunnen vinden en eventueel vragen kunnen stellen.

 

Hans

post-588-1318258910,2663_thumb.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als het deze (zie bijlage) splitty is dan kan ik je vertellen dat het geen waardeloos ding is.


Ik vind dit een waardeloze prul hoor,de link werkt namelijk niet. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

-= Dreambox 7000 Echostar LT8700 en SR8700,Skystar 2,Humax 5400 2 x Nokia 9500 1 x 90 cm met twin en een Channelmaster 1.2 met een quad =-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Heb een Splitty Plus besteld + betaald in Duitsland (19€ + 20€ verzend). Heb ontvangen 1 waardeloze Card Splitter van 15€. Terugsturen kost 27€. Totaalkost 66€, krijg in het slechtste geval 19€ terug...


Heb je al geklaagd bij de winkel zelf? En anders kun je je wenden tot de Duitse consumentenorganisaties.

Citaat:
Vraag is, hoe ver kan men gaan op een forum, en hoe staat Sat4all hier tegenover? Is hier ergens geen taak voor Sat4all weggelegd om de mensen te informeren, want dit kan ze wel een hoop geld besparen.


Voor dit soort zaken kun je beter ergens anders aankloppen. Het feit dat je op dit forum geen winkelnamen mag noemen maakt het behartigen van consumentenbelangen onmogelijk.

Citaat:
Ik weet trouwens een Internet Site voor Sat-onderdelen met een fiktief adres. (Ik heb daar niets besteld, of coarse , maar...)


Zelfde verhaal als boven.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had eenzelfde probleem hier in CH, maar dan met niet geleverde waren. Na diverse emails en ze getracht aan de telefoon te krijgen heb ik een mail met alle corrspondentie naar de consumenten organisatie alhier gestuurd. 3 weken later had ik mijn bullen in huis.

 

Eerst contact opnemen met d ebetreffende winkel en er proberen uit te komen. Lukt dat niet: Consumenten organisatie inschakelen.

 

http://www.konsumentenschutz.ch/content/links_konsumentenschutz.html fahr39.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Antwoord aan HSDM:

Je mag 100 forums bezoeken maar als je een Splitty Plus bestelt en men stuurt je een Card Splitter waarvan op de site duidelijk vermeld staat dat die enkel geschikt is voor Italiaanse kaarten, dan sta je machteloos. Het is zelfs zo dat men aan de behuizing geen verschil zal merken, gewoon omdat het de software is die niet geschikt is... In het beste geval zou je er nog de software van een werkende Splitty op kunnen zetten. A propos, de link werkt bij mij ook niet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Men kan deze firma bereiken via E-mail en telefoon. Op E-mail geeft men geen antwoord, en via de telefoon werkt men internationaal wat de kosten nog meer doet oplopen.

In de verkoopsvoorwaarden staat dat het terugsturen gebeurt op eigen kosten.

Als je geluk hebt dan stuurt die firma een Splitty Plus terug maar je betaalt dan wel 66 € voor je Splitty. Heb je geen geluk dan betaalt men je 19 € terug en ben je 47 € kwijt aan verzendkosten.

Uiteindelijk komt je Card Splitter terug bij die firma, die hetzelfde spelletje opnieuw kan spelen want het kost ze toch niks...

Vraag is de Consumentenorganisatie hier veel aan kan doen als de firma beweeert dat dit een vergissing is en een alleenstaand geval...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Vraag is de Consumentenorganisatie hier veel aan kan doen als de firma beweeert dat dit een vergissing is en een alleenstaand geval...


En er is maar 1 manier om erachter te komen. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Vaak werkt dat inderdaad prima. Maar probeert het eerst zeker bij de winkel zelf, en daarna via een winkeliersorganisatie of consumenten-belangenbehartiger.


Inderdaad, altijd eerst naar de winkel zelf. Na enkele pogingen kan je verdere stappen ondernemen.

Toen ik mijn klacht via email naar de consumentenbond stuurde ging er een kopie naar de betreffende winkel toe. Dat kan soms zelfs al voldoende zijn.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb de link naar de consumentenrubriek gevolgd en men verwijst voor "Online-Handel" naar ombudsmann.de en aan die zijn winkeltje hangt een bordje met"Gesloten vanaf 30.05.2006 voor onbepaalde tijd, wegens overdondernd succes!"

 

Toch vind ik dit niet zo erg, ik heb bereikt wat ik wilde: het verhaal staat op een plaats waar het door vele mensen gelezen word, en wie wil kan mij op mijn persoonlijk e-mail adres gerust verder info vragen. Waar het mij vooral om doen is, is dat deze firma zo weinig mogelijk slachtoffers maakt in de toekomst.

 

Het bewijst alleen dat elk verhaal dat zo geplaatst word een bijdrage levert tégen die kerels. Op deze manier kunnen we mekaar helpen om ze buitenspel te zetten. Ik hoop dat er nog personen voor de draad komen met hun wedervaren zoals JJK (Héél leerzaam, zal bij twijfel wel een mailtje ontvangen)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...