Ga naar inhoud


[7000] Gemodificeerde voedingskabel of externe voeding?


Amstel76

Aanbevolen berichten

Ik heb van iemand voor een mooie prijs een dm7000 kunnen overnemen en heb me niet laten afschrikken door het blauwe display. Het is dus een ouder type, en was op de hoogte van de voedingsproblemen.

 

Nu ben ik natuurlijk zelf gaan testen wat wel en niet werkt. Bij het opstarten van de dreambox wordt de hdd keurig gestart en blijft ook spinnen alleen als hij in slaapstand gaat en er weer uit wil komen wordt er teveel stroom gevraagd.

 

Nu heb ik natuurlijk 3 oplossingen:

1) Zorgen dat de hdd blijft spinnen, dus niet standby zetten en geen slaapstand

2) Een externe voeding maken

3) Een gemodificeerde voedingskabel regelen

 

Mijn vraag is dan dus ook of de gemodificeerde voedingskabel afdoende is voor dit probleem en wie er nog 1 voor mij heeft liggen? Ik weet dat dit onderwerp al veel aan bod is geweest maar via de search kwam ik er niet achter of de gemodificeerde kabel afdoende is. op dit moment zit er een 7200 rpm Maxtor hdd in van 40 gb.

 

harddiskkabeltjesiu0.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Een gemodificeerde voedingskabel blijft een gok. 't Zou kunnen werken maar net zo goed ook niet. Dat hangt helemaal van de harddisk af. Met een externe voeding (5V/1A, 12V/1A of meer) kun je ook nog eens andere harddisken aansluiten. Een voedingskastje zoals je die bij USB/IDE inbouwkastjes krijgt is goed te gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik dus een 3,5" behuizing aanschaf dan zit ik zeker goed? Volgens mij zijn die dingen ook niet zo duur en moet wat van te fixen zijn.

 

Een aangepaste kabel kan dus de oplossing zijn maar dit is niet zeker? Iemand die er nog 1 heeft liggen voor een paar euries? Proberen kan altijd natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb net toch maar even een behuizing gehaald en daar de voeding uit gesloopt. Meteen een mooie WD 250 GB hdd erbij gekocht en alles werkt top. Nu is het nog een kwestie van de voeding netjes inbouwen en dan kan het niet meer misgaan. De voeding leverd trouwens op de 5 en 12 volt 2 amp.

 

Net even getest een paar keer in de slaapstand gegooid en er weer uitgehaald en dat gaat allemaal prima.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meteen een mooie toevoeging: zet een relais in de netspanning naar de voeding. Het relais wordt zelf dan weer aangestuurd door de oorspronkelijke 12V voeding op 't moederbord. Op die manier schakel je ook de voeding uit als je de Dreambox uit zet (of in standby). Een blusdiode over de relaisspoel is dan ook nog wel aan te raden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik laat de dreambox voorlopig eerst even open en ga testen hoe nu de stabiliteit is. Ben ik tevreden dan ga ik de boel netjes inbouwen <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Als ik klaar ben zal ik er wel een foto van plaatsen.

 

Tot nu toe lijkt alles prima in orde, vannacht 2 opnames vanuit slaapstand laten starten en dat was geen enkel probleem. Timeshiften werkt nu ook beter evenals het opnemen van een zender en een andere zender bekijken. Ziet er dus allemaal erg goed uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb in mijn 7000 tijd (inmiddels een 7020) gewerkt met een externe usb case.

Gewoon een ide verlengkabel aan de aansluiting voor de hd naar buiten gewerkt en langs het schasis van de dream gevouwen en de deksel teruggeplaatst. Hetzelfde gedaan met de externe usb case. Maar in dit geval een gewoone ide kabel. Aan deze usb case zat een externe voedings kabel en een aan uit knop op de case! Voordat je de dream opstart eerst de hd aanzetten en de dream opstarten. De harde schijf wordt nu herkent als een interne hd.

Voordeel, je hebt nu een hd met eigen voeding en hij kan geen extra warmte afgeven aan de rest van je dream.

 

Misschien iets voor jou?

 

patje.

Dreambox DM500HD met 1 TB externe hardeschijf en een DM600 met 120GB harde schijf op een wavefrontier met astra 1,2 en 3.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ondertussen is alles wel grondig getest. De 250 GB WD is lekker stil maar toch gaat deze lekker in de slaapstand als hij niet gebruikt wordt aangezien de box op een slaapkamer staat. De hdd ligt bovenop de dreambox en alles blijft lekker koel, de dreambox is natuurlijk een stuk koeler zonder hdd erin en de hdd zelf wordt op deze manier ook maar 35 graden.

 

Opnames starten prima vanuit slaapstand of standby, de hdd heeft geen enkel probleem met op gang komen. Timeshiften gaat geweldig, en ook het opnemen van zender 1 en het kijken van zender 2 op dezelfde transponder gaat nu goed. Heb zelfs een test gedaan tegelijkertijd een opname starten, een andere zender van dezelfde transponder naar de pc streamen en dan nog eens tegelijkertijd een opname bekijken op de dm500 beneden, dat verliep allemaal goed.

 

Het timeshiften en het opnemen en naar een andere zender kijken verliep dus ook niet goed als ik de voeding in de dreambox gebruikte voorheen. Nu werkt alles vlekkeloos en ik ben enorm blij met deze simpele oplossing. Iedereen bedankt voor zijn reactie <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...