Ga naar inhoud


DVB-T ontvanger en kaartsleuf in nieuwe Dell 32" tv


Gast

Aanbevolen berichten

Hi,

 

Ik heb geprobeerd mij aan de regels te houden en het gehele forum door gespit, maar ik blijf toch een (beginners) vraag houden...

 

Ik heb een Dell 32" HD ready tv gekocht en tot mijn verbazing is deze voorzien van een DVB-T tuner én een kaartsleuf. Aangezien ik braaf tv kijk via de kpn (met de Samsung ontvanger) leek het me een logisch idee dat ik misschien de antenne (van de samsung) in combinatie met de Comax kaart van de KPN ga gebruiken. Uiteraard direct aan/in de TV en zonder de samsung ontvanger. Voor dat ik dit ga doen, en misschien grote schade aanricht, wil ik weten of jullie hier ervaring mee hebben, en of jullie kunnen aangeven wat ik nodig heb (mocht het mogelijk zijn). Ik zou namelijk graag weer gewoon via de tv willen schakelen i.p.v. via de samsung box.

 

Dank voor het lezen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kortom: Conax module kopen, 5V inserter voor de antenne (of een compleet nieuwe antenne met losse voeding, ook voor €15 oid te krijgen, heb ze voor €7 in DE gezien), kanalen handmatig inscannen en op de juiste volgorde zetten (zo vaak veranderd dat pakket nou ook weer niet) en gaan met die banaan <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Staan daar dan ontvangers te koop met Conax module voor 20 euro, ik dacht het niet en let wel wat hij koopt alleen de laatste module de conax 4.0 werkt met KPN/Digitenne misschien het beste een Technisat conax module kopen. 1265429-Kopievansintpaard.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aha nu wordt het duidelijker het zijn Digitenne gecertificeerde boxen maar daar zit geen CI module in maar die zijn conax embedded.

Dit is een plaatje van een ci module

 

thumb_ci-technicam-cx.jpg

 

Ja en dat is dan een verschil tussen de topicstarter die wou juist een apparaat kwijt als hetzelfde in zijn TV zit en het maakt jou niet uit een ontvangertje meer of minder.

 

En daar moet ik je gelijk in geven een ci module koop je niet onder 55-60 €uro en ja daar heb je ook een boxje voor, maar alles netjes weggewerkt in je TV staat netjes en een stroomverbruiker minder.

 

1265429-Kopievansintpaard.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Conax kaartlezers bestaan niet er bestaan kaartlezers die voor elke codering gebruikt kunnen worden, het Conax gedeelte is geimplanteerd in de software van de ontvanger.

 

En ja hardware ombouwen kan natuurlijk en passen zal het ook wel alleen het gaat niet werken. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

1265429-Kopievansintpaard.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als die Dell TV een DVB-T tuner heeft en er kan een ci module in dan is dat de oplossing als je 1300 euro voor een TV uit kan geven moet de 60- 70 euro voor een module er ook nog maar bij.

 

En de conax software te implanteren in de software voor de TV dat gaat mijn pet te boven, daar heb je de software ingenieurs van Dell voor nodig.

 

1265429-Kopievansintpaard.gif

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...