Ga naar inhoud


Jetix Europe boekt 285% hogere winst in 2005/06


Johan45

Aanbevolen berichten

Jetix Europe boekt 285% hogere winst in 2005/06

 

AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Jetix Europe, uitbater van kindertelevisiekanalen in Europa, heeft in het op 30 september 2006 afgesloten boekjaar 2005/06 een nettowinst behaald van euro 23,4 mln. Dit is een stijging van 285% vergeleken met de euro 6,1 mln behaald in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

 

De onderneming wist het bedrijfsresultaat met 535% te vergroten, van euro 2,9 mln tot euro 18,4 mln. Jetix Europe betaalde in het afgelopen gebroken boekjaar euro 6,6 mln aan belastingen, terwijl het daarmee een jaar eerder maar euro 993.000 kwijt was.

 

De omzet nam toe met 12% van euro 145,3 mln tot euro 162,8 mln, terwijl het bedrijfsresultaat voor amortisatie en afschrijvingen (ebitDA) steeg met 27% tot euro 62,4 mln. Het aantal abonnees nam in het afgelopen boekjaar toe met 5,0 mln tot 46,8 mln huishoudens.

 

Jetix Europe verwacht heel volgend jaar een lage enkelcijferige omzetgroei en een midden enkelcijferige stijging van het ebitDA. De omzetgroei zal beperkt zijn door een structurele verandering in het 'Power Rangers'-contract met DCP, 'uitdagende advertentiemarkten' in het Verenigd Koninkrijk en Nederland en het effect van de verlenging van het contract met Sky in het VK.

 

Daarnaast verwacht Jetix dat de operationele winst wellicht negatief beinvloed wordt door een toename in de afschrijving op programma's, vanwege het grote aantal afleveringen die dit jaar zijn afgeleverd, vergeleken met 2005.

 

Jetix Europe, voor zo'n 75% in handen van Walt Disney en voor 10,1% eigendom van John de Mol, zendt in 58 landen en 18 talen uit via 15 kanalen. Volgens het bedrijf was er vooral groei in het aantal abonnees in Centraal- en Oost-Europa. Ook in Scandinavie was een sterke abonneegroei te zien, door nieuwe distributie-overeenkomsten. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland bleef het aantal bereikte huishoudens vlak.

 

© Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

 

 

Goed nieuws voor de aandeelhouders. <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...