Ga naar inhoud


[7020S] EPG lijst veranderd tijdens opnemen op de box


Blender

Aanbevolen berichten

hoi,

 

Op mijn box 7020 veranderd mijn EPG lijst zodra ik iets opneem.

Als ik op de knop omhoog druk krijg ik een mooi zenderlijst met daar achter wat er voor programma draait. Als ik dan bijvoorbeeld op kanaal NED1 sta en dan ga opnemen dan werkt het allemaal nog goed. zodra ik weer op de knop omhoog druk zodat ik weer de zenderlijst krijg dan zijn er nog maar een paar zenders ongeveer 5 stuks, waar ik naar toe kan zappen, ook kan ik niet meer in boeketten komen.

 

Als ik via de EPG lijst (rode knop) iets wil instellen in de timer om iets op te nemen op een bepaald tijdstip, dan gaat de box in een keer als het tijd is naar dat kanaal zappen die ik ingesteld heb om op te nemen (en niet om naar toe te schakelen wat de box dus nu wel doet) en dan is wederom mijn zenderlijst beperkt.

 

Ik heb het volgende al geprobeerd:

-Heb een andere channel setting geprobeerd, gebruikte eerst PET123, heb toen Joske geprobeerd, nog steeds het probleem.

-Daarna weer een automatische transponder scan laten uitvoeren, nog steeds het probleem.

-opnieuw geflashed zowel orignele software als de Pli flubber die ik gebruik en nog steeds het probleem!

 

nu weet ik dus niet waar dit aan kan liggen, heb al in de database gesnuffeld maar kon niets vinden wat mij kon helpen, heeft iemand een oplossing die mij zou kunnen helpen?

 

alvast bedankt!!

 

groetjes Edward

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als er een opname loopt op een single-tuner systeem en je vraagt de channel lijst dan krijg je alleen de kanalen van de transponder te zien waarop de opname loopt.

 

Op zich logisch, overschakelen van transponder zou een verder zwarte opname opleveren, omdat de tuner het op te nemen kanaal niet meer ontvangt.

 

Kortom, volkomen normaal gedrag.

 

CU,

WanWizard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik vind dat eigenlijks weer niet <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ik zal ook uitleggen waarom, voor het probleem zich opdeed kon ik dus gewoon NED1 opnemen en tegelijker tijd Film 1.1 bekijken. dit kan nu niet meer omdat tijdens het opnemen in een keer de zenderlijst veranderd.

En ook het schakelen deed de box eerst niet, als ik bijvoorbeeld weer NED1 wou opnemen over 10 min bijvoorbeeld en ik zit Film 1.1 te kijken dan schakelde de box niet bleef gewoon op Film 1.1 staan en op de display begon de tijd te knipperen (dit geeft aan dat de box aan het opnemen is) en als ik dan op de hdd ging kijken en afspelen had hij gewoon netjes NED1 opgenomen. nu neemt ie het ook nog wel op alleen nu is er inplaats van de hele zenderlijst er maar een paar zenders waar ik naar kan kijken.

 

Hoop dat het nu wat duidelijker is uitgelegt??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zou inderdaad moeten kunnen, want NED1 en Film 1.1 zitten op dezelfde transponder ( Zie hier ).

 

Gebruik je nu een Cam die geen twee services aankan, of staat 'can handle 2 services' uit in het CI menu?

 

Welke image draait er op de box? Recent veranderd?

 

CU,

WanWizard

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb geen nieuwe wijzigingen aangebracht laatste tijd, het was gewoon de volgende dag in een keer gebeurd.

 

Maar wat is nou eigenlijks een transponder, hoe moet ik dat zien, een satteliet met verschillende transponders erop? maar als ik het dan goed begrijp uit de link die u gaf dan betekend het dus dat bijv MTV en Film 1.1 niet op dezelfde transponder zitten? Maar dan vind ik het raar dat het eerst gewoon wel deed, want maakte eerst niet uit welke zender ik opnam, ik had nog steeds gewoon alle zenderlijsten erin staan waar ik heen kon zappen dus ook met opname van Film 1.1 bijvoorbeeld en kijken naar MTV

 

Ik gebruik Pli flubber - Cccam 1.3.1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een transponder is zeg maar 1 zender, 1 frequentie. Op die ene frequentie zitten een aantal zenders gemultiplext. Als de tuner dus op die frequentie (en polarisatie) staat ingesteld komen dus al die zenders binnen. De box plukt het kanaal dat je kijken wilt er tussen uit. Aangezien de anderen ook ontvangen worden kun je die parallel opnemen, mits de gebruikte CAM 'can decode 2 services' ondersteund.

 

Ik vind het zeer knap dat je tegelijk Film 1.1 kon opnemen en MTV kon kijken. Die zitten op verschillende transponders, dus met 1 tuner is dat niet mogelijk. Tenzij een van beide pas van transponder verhuist is...

 

Je hebt toch niet stiekem je 7025 omgeruild voor een 7020? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

CU,

WanWizard

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet dat ik weet, miss heb ik per ongeluk een 7025 gekocht waarop stond 7020 en heeft iemand hem nu omgeruild <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Maar dat vond ik eerst inderdaad ook raar, heb toen op het forum als es een vraag over gesteld of dit mogelijk was en toen werd het gezegt dat het normaal was alleen toen dacht ik dat een transponder een satteliet was. Maar nu werkt het jammer genoeg niet meer en dit is bij mij 2 7020 boxen zo.

 

Heb het vinkje "can handle 2 services" aangevinkt en het overschakelen is verholpen met de timerfunctie mits ik niet op dezelfde transponder zit anders gaat ie een minuutje eerder omschakelen en vervolgens opnemen. hoort het zo te werken dan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...