Ga naar inhoud


keyboard en muis (ps/2) werken niet simultaan meer


Ome Merde

Aanbevolen berichten

ik heb hier een PC staan met een wel heel vreemd probleem. de pc werkt goed totdat je een toets aanraakt. zodra je dit doet slaat de PC volledig vast. alleen een hard-reset biedt dan nog uitkomst. de muis werkte wel (ook ps/2). raak je geen toets aan dan is het prima werken, zelfs met het schermtoetsenbord <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

het probleem doet zich voor nog voor het aanmelden bij Windows. Je kan tijdens het "welkom scherm" van XP de muis immers al bewegen, druk je hier een toets --> vastloper.

zelfde gebeurd in de veilige modus.

 

nu heb ik een USB-muis aangesloten (werkt) en waarempel, het keyboard zorgt niet meer voor een vastloper. hij doet nog niets maar zorgt dus niet meer voor een vastloper.

 

nu ben ik zelf ook niet op m'n achterhoofd gevallen maar hier sta ik toch even raar te krabben <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

ik kan dus wel de muis gebruiken. als ik nu naar het apparaatbeheer ga, zie ik bij het keyboard een geel uitroepteken (standaardtoetsenbord (101/102 toetsen) of Microsoft Natural ps/2 toetsenbord). Hij geeft een I/O conflict en een IRQ-conflict (IRQ12). De foutcode is code 19. dit alles bij een aangesloten ps/2 keyboard en een aangesloten ps/2 muis (die wel werkt).

sluit ik de ps/2 muis af en ik sluit een usb-muis aan dan doet het keyboard dus nog steeds niets maar zorgt niet meer voor een vastloper. de foutcode voor het toetsenbord is nu code 41 geworden.

 

wat me opviel is dat bij het stuurprogramma voor het toetsenbord niet 2 drivers staan, maar drie. normaal is i8042prt.sys en kbdclass.sys maar bij deze PC staat er ook nog keykey.sys.

google bracht dat dit een keylogger zou zijn dus ik blijf erbij, softwareprobleem.

keykey.sys zou in C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS staan en ja hoor, daar stond ie. die heb ik weggehaald en de zaak een reboot gegeven. geen verandering, alleen de foutcode is veranderd in code 10 (keykey.sys heb ik ook uit het register gesloopt met regedit (schermtoetsenbord, argh .. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ). Het keyboard wil niet meer IRQ12 gebruiken maar IRQ1 (is goed) en geeft geen verdere conflicten meer. enigste fout is nu dus nog dat het kreng niet wil starten (code 10).

 

wat een verhaal ...

 

so far :

 

[*] ghost image gemaakt (belangrijk!)

[*] herstelpunt teruggezet van een eerdere datum waarvan bekend was dat de configuratie toen nog goed werkte

[*] toetsenbord weggedonderd (softwarematig) en opnieuw laten installeren (pnp), geen verbetering

[*] online virusscan (7 virussen, 8 infecties, allemaal in een quarantaine-map van NAV (argh) dus geen dreiging)

[*] hijjackthis veel registertroep laten verwijderen

[*] crapcleaner het register laten ruimen

[*] usb-keyboard geprobeerd (gaf ook uitroepteken (HID Keyboard))

[*] bios geflashed (google-hint)

[*] Windows XP Professional er over heen geïnstalleerd. argh, code invoeren --> geen toetsenbord --> argh ... phew, slim he ? die ghost ... phew .. daar maar op verder borduren

[*] sfc /scannow (geen verbetering)

[*] spyware-scan met HitmanPro, wel wat spyware, niet overdreven veel

 

volgens mij was dit zo'n beetje alles wat ik tot nu toe gedaan heb. geen progressie.

het probleem is dat dit een PC is van een technisch tekenaar met 17Gb aan tekenprogramma's en plugins hiervoor geïnstalleerd. geen leuke klus om dat allemaal weer te moeten installeren en te finetunen na een format.

 

als iemand de verlossende tip zou kunnen leveren, soeperrrrr...

het gaat om een MSI mainboard (Neo2PE (MS-6728)) met Windows XP Professional NL sp2

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites


no can do. wij hebben hier een 2003-server ingericht als update/sysprep server. no luck <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

ik heb net als test een frisse installatie XP doorgevoerd op een andere HD en zodra er input nodig is via keyboard (productcode e.d) dan werkt het wel. Het probleem is dus pertinent zeker een softwarematig probleem.

 

Mijn vermoeden is dan ook dat die keylogger de zaak verstierd heeft.

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

De PC is een server??? effe sysprep draaien dan gaatie alle pnp weer opnieuw installen. Anders ccleaner/spybot er een aantal keer eroverheen, repair knop meerdere malen indrukken alvorens te rebooten. Daarna bij hardware beheer alle usb/keyb zaken deleten.

gr, WPW. -=[Deze ruimte is opzettelijk leeg gelaten]=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

op de originele schijf kan ik niet meer komen. de ghost-schijf is me te waardevol. ik zou dan dus een nieuwe ghost moeten maken (duurde 2,5 uur).

het probleem is dat de PC hoe-dan-ook vanmiddag weer klaar moet zijn. hij is van een eenmanszaak die nu al enkele dagen noodgedwongen achter de geraniums zit.

ik heb hem net gebeld en, as-we-speak, wordt ie geformateerd.

wordt straks nog leuk dus, profielen, data ... argh ...

 

als ik tijd over hou zal ik jouw sysprep-optie toepassen, ccleaner, spybot en de hele meuk heb ik (en hij) al meerdere keren uitgevoerd. hij verdomd het gewoon om de keyboard en muisdrivers (ps2) te starten. usb-muis werkt wel en usb-keyboard geeft geen fout maar werkt ook niet.

 

misschien is het toch wel verstandig een frisse installatie te hanteren als je ziet hoe instabiel de machine is/was. kan me niet voorstellen dat hij, mocht de sysprep methode werken, binnen de korste keren niet weer hier staat voor reparatie.

op een gegeven moment moet je knopen doorhakken en zeg zelf, het formateer-commando is toch wel het mooiste Microsoft-commando <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

En als je de toetsenbord verwijderd uit apparaatbeheer en i8042prt.sys en kbdclass.sys verwijderd uit de driver map en dan opnieuw opstart?

 

Misschien even zoeken naar de bestanden om te zorgen dat ze, mochten ze ergens anders staan ook te verwijderen.

Groeten Thomas

 

Rule #1 Good computers don't go down.

Rule #2 There is no such thing as a good computer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...