Ga naar inhoud


DVB-T in de auto


JohnT

Aanbevolen berichten

Wauw dat werkt echt!

 

Sinds dit weekend een FTA diversity DVB-T ontvanger in de auto ingebouwd, en dat werkt boven verwachting goed!! Ik heb altijd en analoge diversity TV ontvanger gebruikt maar dit werkt echt veel beter! Wat ik nu gebruik is zo'n 'goedkoop' duits (chinees) DVB-T ontvangertje van het type DVB-2008 van Rhino, via werelds grootste veiling site gekocht, echt een aanrader voor FTA ontvangst in de auto.

Ik heb mijn ervaringen tot nu toe opgedaan in de omgeving van Alkmaar, Haarlem en Amsterdam bijna geen onderbrekeningen in het signaal, behalve dan in de tunnel bij Velsen <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Philips DBoxII-ide sat, Sagem DBoxII-ide cable, Nokia DBoxII cable,

Sky Digibox, Samsung DCB-9401R, Topfield TF5300k, DCB-H360R.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat voor antenne gebruik je dan?

 

Overigens heb ik dit al gezien op Top Gear <img src="/forums/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />, in een Lexus als ik me goed herinner, maar zeker weten doe ik niet. Maar dat was standaard in die auto.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de twee standaard meegeleverde antennetjes gebruikt, wat eigenlijk gewone sprietjes zijn met een 20dB gain snoer voorversterker ingebouwd en dat op de hoedenplank neergezet, werkt prima maar cosmetisch gezien niet zo mooi.

Maar nu heb ik de ingebouwde raam antenne van de auto (BMW) in gebruik (ook een voor diversity ontvanger maar dan voor analoge TV), deze 'afgetakt' met de 20dB snoer versterkertjes van de sprietjes.

 

De oude analoge diversity ontvanger die ook voeding verzorgt voor de 'raam'-antennes afgetakt met twee C-tjes van 1nF voor de nodige DC ontkoppeling en daar vandaan naar de ingang van de twee nieuwe 'snoer'-versterkertjes van 20dB die dan weer worden gevoed vanuit de DVB-T ontvanger en zo ook weer RF signaal leveren.

 

Dat betekend zowel analoge TV als DVB-T ontvangst via dezelfde achterruit antenne! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

En... 't werkt goed.

Philips DBoxII-ide sat, Sagem DBoxII-ide cable, Nokia DBoxII cable,

Sky Digibox, Samsung DCB-9401R, Topfield TF5300k, DCB-H360R.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...