Ga naar inhoud


Walt Disney koopt Amerikaanse sportzender NASN


Rog

Aanbevolen berichten

De huidige eigenaren van NASN, Benchmark en Setanta Sports, hebben de sportzender voor 90 miljoen dollar verkocht aan het Walt Disney concern. Walt Disney is ook eigenaar van de Amerikaanse sportzender ESPN. Met de aankoop van NASN krijgt Walt Disney nog meer uitzendrechten van Amerikaanse sportcompetities in handen. NASN bezit de uitzendrechten van National Football League, Major League Baseball en National Hockey League. Daarnaast beschikt NASN over diverse sublicenties van uitzendrechten van andere grote Amerikaanse sportevenementen waaronder NBA Basketball en NASCAR racing.

 

n de toekomst zal Walt Disney de naam NASN veranderen in ESPN. Wanneer dit precies zal gaan gebeuren is nog niet bekend. ESPN is al langer actief op de Europese markt met de zenders ESPN en ESPN Classic. Ook heeft de zender in het verleden belangen gehad in de Europese sportzenders Screensport en Eurosport. Deze heeft men midden jaren 90 afgestoten. ESPN bezit naast NASN ook The Wrestling Channel dat deze week de naam heeft veranderd in TWC Fight.

 

NASN, wat de afkorting is van North American Sports Network, is inmiddels in 25 Europese landen te zien. In Nederland zendt de zender alleen nog uit via de digitale kabelpakketten van kabelmaatschappijen. De Nederlandse satellietprovider Canal Digitaal is in een ver gevorderd stadium van overleg om de zender ook aan het zenderpakket toe te voegen. Deze week werd via de Europese tak van NASN bekend dat men begin 2007 zal gaan starten met satellietverspreiding voor de Nederlandse kijker. Canal Digitaal heeft dit tot op heden nog niet officieel bekend gemaakt. Of de overname van NASN door Walt Disney gevolgen zal hebben tijdens de onderhandelingen voor verspreiding binnen het Nederlandse satellietpakket van Canal Digitaal is niet bekend.

 

 

Bron: SatellietNieuws.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...