Ga naar inhoud


[all] Dreambox of Topfield kopen?


Gast

Aanbevolen berichten

Citaat:
Toch lees ik op diverse fora's nog erg veel mensen die problemen hebben met het installeren van software op de DM7025. Ik heb weinig zin in een machine die ik nauwlijks aan de praat kan krijgen, omdat er te weinig goeie images voor zijn. Zo lees ik erg veel dingen over PLI, maar deze is weer niet geschikt voor de 7025. Ik ben bang dat veel ontwikkelaars, wachten op de 8000, en niks meer maken voor de 7025.

 

Verder las ik ook ergens dat er problemen zijn om enigma 2 op hetzelfde niveau te krijgen als enigma 1. Maar goed, dat zijn 'wandelgangen verhalen'.

 

Dat zijn dan inderdaad wandelgangen verhalen die bovendien grotendeels niet kloppen. De Gemini image voor de 7025 is super! Ik mis Pli nog niet een beetje:-) Er zijn ook al voldoende plugins. In ieder geval hetgeen ik noodzakelijk acht. Weather plugin, RSS reader, 2Sub (ondertiteling), streaminfo, Internet radio, Samba ect.

Het enige dat ik nog een beetje mis is een beetje betere (gemakkelijker te bedienen) mediaplayer of bestandsmodus, maar daar wordt aan gewerkt (zie IHAD).

De meeste spookverhalen over de 7025 komen van 7000 bezitters die zich te weinig in de 7025 hebben verdiept en omdat "alles anders" is, het maar een rot box vinden. Dat zegt echter meer over de kennis van deze mensen dan over de 7025!

Nogmaals, ik ervaar iedere keer dat ik op de slaapkamer de 7020 bedien, het gemis van het gebruiksgemak en de stabiliteit van de de 7025 weer. Kijk alleen al naar de enorm gebruiksvriendelijke wijze van opnemen, spoelen en timeshiften.

De 7020 is zeker niet slecht, maar de 7025 is gewoon veel beter en je kunt heel erg duidelijk zien dat Dream zijn zinnen volledig op enigma 2 gezet heeft en voor die software alle toekomstige functies ontwikkeld worden want Enigma 2 wordt het GUI voor alle topmodellen.

De 8000 wordt overigens geen opvolger van de 7025 hoor. De 8000 wordt de HDTV box (het absolute topmodel) maar de 7025 blijft als twintuner gewoon bestaaan.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 75
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Nee, de wijze van weergave. Je kunt er een aantal dagen mee vooruit, maar vooral het feit dat je alle zenders onder elkaar hebt en op pagina 1 grafisch precies kunt zien hoe lang een programma al bezig is en op de volgende pagina's kunt zien wat er daarna (tot 3 dagen vooruit) allemaal nog op komt.

Het is gewoon een volledige TV gids en dat is erg prettig.

Ik heb zelf 1 boeket gemaakt (helemaal bovenaan) waarin alle zenders van CDS en TVHome staan die ik zelf vaak kijk. Op die manier krijg je in de MultiEPG dus ook een nette TV Gids van precies de zenders die je zelf graag kijkt.

 

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je meerdere programma's tegelijk wilt opnemen en intussen naar een ander programma wilt kijken: kies de 7025, ik heb de 7025 nu als hoofdontvanger in gebruik en deze is op één ding na (de bestandsmodus) perfect! De 7020 heb ik op de slaapkamer met een interne share, werkt echt goed en ik prijs me zeer gelukkig met deze configuratie.

 

De verschillen met de Topfield zijn:

- zapsnelheid, DB duidelijk sneller

- opstartsnelheid: DB geeft gelijk beeld, mits in de stand-by mode

- betrouwbare opnamen: DB onbetwist beter, immers ongecodeerd

- lay-out en gebruiksvriendelijkheid van de bestandsbenadering op de harddiks: TF duidelijk in het voordeel, bestanden kunnnen zeer eenvoudig in mappen worden geplaatst en gesorteerd etc.

 

Verder zie je aan het aantal berichten in de 2 forums waar het gonst van de activiteiten (lees ondersteuning)

 

Ik heb ervaring met de TF 5000 PVR en met de DB 7020 en 7025 en de laatste twee genieten duidelijk mijn voorkeur! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bekijk de Triple Dragon ook eens. Daar zijn de afgelopen tijd enkele mooie plugins voor gekomen: shoutcast player, mail plugin, rss feedreader.

 

Nadelen van deze reciever: af en toe ben je de zenderlijst kwijt <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> (daar is een plugin voor, om hem snel terug te zetten)

 

Voordelen: Superbeeld !

makkelijk te flashen

stabiel

 

Op de td draaien ook alle emus wel behalce CCcam.

Zeker even bekijken <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ZFN:

 

Over de 2 kabeltjes die je nodig hebt voor de 7025 kan ik een opluchtende mededeling doen: niet écht nodig, ik heb 'm doorgelust (kabel wordt al door dream mee geleverd) en het werkt perfect!

 

Wat betreft de opmerking van je over het laden van de alternatieve software (het flashen) dat is werkelijk Zóóo'simpel, dat is echt van klikkerde-klik:

 

Ik ben bezig met een dummie guide hiervoor maar dat duurt nog even...

 

Wat betreft de opmerking van Toqic over de HDD, kan ik niet geheel beamen ik heb er zelf een 200G in, maar die wordt matig warm.

Wellicht is er een aanpassing geweest, mijn spulletje is net uit de doos.

 

Wat betreft de rotor, ik had er een, maar ben terug op een vaste opstelling met 4 lnb's, schakelt lekker vlot, terwijl de rotor roteren moet.

Misschien een idee.

 

En tot slot, Neptunes (hierboven) hád ook een TF, en is nu blij met de 7025.

 

Ik kan niet in je euro-zakje kijken, maar een 7025 is echt een aanrader, zeker met de nieuwe Gemini2 images ;-)

 

De Triple, daar zijn de meningen errug over verdeelt, dan heb je een ander argument: de enorme ondersteuning van dreamboxen!

 

Dus begroeten we je morgen in het forum als nieuwe eigenaar <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Todays dummy is tomorrows expert!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mmmh... Als ik alles zo doorlees, is de 7025 toch wel behoorlijk anders dan de 7020... En de 7025 is inderdaad wel een erg mooie box. :| (vrouw nog even overtuigen :x toch 540 euro zonder hd) Dreambox bied teveel voordelen tov. de Topfield, dus die valt in ieder geval wel af.

 

Citaat:
Nou, ik denk dat we de topicstarter wel over de streep hebben....

vraag trouwens nog wel af waarom hij in hemelsnaam een rotor op zijn schotel wil?

 

Ik zat te twijfelen tussen Multiyenne en rotor, bij een multiyenne moet je elke kop afzonderlijk afstellen en heb je "maar" 4 of 5 satellieten. Aangezien de Dreambox ook Usals ondersteund, is een rotor redelijk eenvoudig te installeren en kan je meer satellieten krijgen.. (alleen de storm van de afgelopen dagen deed me even twijfelen, maar de STAB rotor schijnt tot 140km per uur te kunnen hebben..)

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoeveel zenders wil je hebben dan? Alleen met de Astra 1 (1 kop, geen rotor) heb je al meer zenders dat met de standaard kabelTV? Misschien dubbele kop, met een naar de astra3 of hotbird, en je zit op de 1000 tv zenders...

Wellicht kan je je beters eerst eens orienteren naar welke zenders waar op zitten, voordat je van alles gaat kopen. Dit is wel een hele makkelijk site voor zenderoverzichten: http://nl.kingofsat.net/

“Zeg eens AAAAAAAAAAARGH”

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Mmmh... Als ik alles zo doorlees, is de 7025 toch wel behoorlijk anders dan de 7020... En de 7025 is inderdaad wel een erg mooie box. :| (vrouw nog even overtuigen :x toch 540 euro zonder hd)

 

Die aankoop van een harddisk kan je gerust los zien van de ontvanger, zo kan je bijvoorbeeld een externe harddisk opnemen in je netwerk en deze voor meerdere doelen gebruiken, de prijzen zijn behoorlijk gedaald. Als je wel een interne disk neem, kies dan een 5400 toeren schijf, deze zijn snel genoeg voor beeldopnamen en worden niet zo heet en maken niet zoveel geluid als een 7200RPM schijnf.

 

succes! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Dreambox 8000 & VU+ Duo
Synology DS201 NAS
ITV van KPN + digitenne

LG55B6V Oled TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
hoeveel zenders wil je hebben dan? Alleen met de Astra 1 (1 kop, geen rotor) heb je al meer zenders dat met de standaard kabelTV? Misschien dubbele kop, met een naar de astra3 of hotbird, en je zit op de 1000 tv zenders...
Wellicht kan je je beters eerst eens orienteren naar welke zenders waar op zitten, voordat je van alles gaat kopen. Dit is wel een hele makkelijk site voor zenderoverzichten: http://nl.kingofsat.net/


Rotor is niet zo duur, ben je gelijk klaar.. Hoef je ook niet meerdere LNB's te installeren.

Verder wil ik gewoon de Dreambox hebben na het lezen van deze topic.. Dus ik denk dat een topic in Topfield niet nodig zal zijn.. <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

het is gewoon een beetje tegenstrijdig. Je bent niet echt een hobbiest, maar je gaat wel met een rotor beginnen. Wat mij daar in tegenhoud is de 'lange' zaptijd. Als jij zapt naar een zender op astra, als je net aan het kijken bent op de hotbird, zit je zo een paar seconden te wachten.

Met een goede beugel op een triax schotel kan je zo 3 sattelieten uitrichten (a1 a3 en hb bijv) en ben je in een keer klaar?

Het was maar een tip....

“Zeg eens AAAAAAAAAAARGH”

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...