Ga naar inhoud


[DM500] hoe Moteck SG-2100-A configureren


tellar

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb vandaag een Moteck SG-2100-A geinstalleerd. Ben een newbie op motor gebied, normaal heb ik een Visiosat staan. Ik heb perfect beeld op de Sirius, Astra1,2 en 3, Hotbird etc. Alleen heb ik deze sats gevonden via "motor setup", via de mode "position". En dan heb ik 'm naar oost en west laten draaien. Maar zo moet ik sat voor sat doen. Is er ook een manier om op basis van de positie van de sats die ik al heb gevonden, de rest er automatisch bij te zetten? Misschien via de mode recalculate? Want dit gaat zo een eeuwigheid duren. Sirius staat bij mij trouwens op 0.

____________________________________________________

Visiosat Bisatellite. Sky Digibox, DM7020S(120GB) en een DM600PVR(120GB). Sky Movieworld/CDS Family+Versatel/TVVLaanderen

Link naar reactie
Delen op andere sites


is op zich heel simpel

 

[*] neem als uitricht satelliet de Sirius satelliet op 5° oost. is volgens mij de hoogste satelliet uit de Clarke Belt voor Nederland

[*] zorg alvast voor een draaibare lijst in je dreambox. stem af op een FTA zender van de Sirius satelliet en begin met uitrichten. Het uitrichten gebeurd met motor en al (deze moet dus wel op het 0-punt staan). De motor moet nog niet zijn aangesloten. De kabel dus rechtstreeks in de lnb.

[*] zodra je een goed signaal hebt draai je de hele meuk vast en sluit je de rotor aan.

[*] had je eerder kunnen doen, maar kan nu ook, zet bij de motor setup een vinkje bij "use GotoXX" o.i.d en vervolgens je lengte- en breedtegraad invullen (kleinste getal boven). Hier komt je achter door ff in je auto te stappen en je tomtom aan te vuren, of via google-earth of via heavens abonve (zie links)

[*] alles saven en zappen maar.

[*] proost! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
is op zich heel simpel
[*] neem als uitricht satelliet de Sirius satelliet op 5° oost. is volgens mij de hoogste satelliet uit de Clarke Belt voor Nederland [*] zorg alvast voor een draaibare lijst in je dreambox. stem af op een FTA zender van de Sirius satelliet en begin met uitrichten. Het uitrichten gebeurd met motor en al (deze moet dus wel op het 0-punt staan). De motor moet nog niet zijn aangesloten. De kabel dus rechtstreeks in de lnb. [*] zodra je een goed signaal hebt draai je de hele meuk vast en sluit je de rotor aan. [*] had je eerder kunnen doen, maar kan nu ook, zet bij de motor setup een vinkje bij "use GotoXX" o.i.d en vervolgens je lengte- en breedtegraad invullen (kleinste getal boven). Hier komt je achter door ff in je auto te stappen en je tomtom aan te vuren, of via google-earth of via heavens abonve (zie links) [*] alles saven en zappen maar. [*] proost! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


merDe

Ik heb dit gedaan en op de 1 of andere manier kan ik wel zappen tussen zenders op Sirius en Astra. Maar als ik een zender op Hotbird kies dan krijg ik de melding kan service niet vinden.
Ik heb de laatste Joske lijst.
Wat kan er precies zijn?

-=Met Een Hamer Past Alles=-

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sluit hem altijd eerst aan en zoek turksat (globaal). Daarna laat ik de motor op Turksat draaien (dus van de 0 graden afdraaien). Vervolgens schotel ietsje bijdraaien en alles vast zetten. Hiermee staat oost-west ietsje beter dan in de hier net vermelde volgorde...

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Morgen wordt de mijne geinstalleerd, maar ik heb nog een vraagje. Als je de 'Use Motor Input Power' wil gebruiken, welke waarde heb je dan nodig voor de moteck?

 

De STAB heb ik nu op 10 staan, aangezien hij het nooit met een hoger level heeft gedaan (was altjid nog aan het draaien als de dreambox vond dat hij er al was), maar ik neem aan dat de moteck een wat hoger verbruik heeft.

Jan Huijsmans

VU+ Solo2 + 2 TB netwerk storage, Palm SG-2100A (73E - 58W), Triax 78cm schotel + MTI AP82-XT2N

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...