Ga naar inhoud


Canal digitaal pci kaart voor media pc


Gast dutchmike

Aanbevolen berichten

Ik heb dit forum aardig zitten door te spitten, zo te zien is tv via een media pc nog iets voor de echte hobbyist. Dus heren (neem ik aan) vergeef mijn onwetendheid en geef mij een advies voor het volgende :

 

Ik heb een media pc waar alles prima op draait, films/foto/muziek/internet. Nu zou ik graag ook de tv funtionaliteit die nu in mijn topfield 5000pvr zit in mijn media pc integreren.

 

Er zijn voor zover ik heb gezien echter maar weinig mogelijkheden : Technotrend dvb-s kaart met CI en, wat goedkoper, twinhan.

 

Mijn vraag : Ik kijk alleen maar de nederlandse zenders en de duitse FTA's op astra. Welke kaart kan ik het beste kopen voor het draaien met de canal digitaal cam + smartcard ? Is het daarbij mogelijk om net als met de topfield 1 zender te kijken en de andere, eventueel ongecodeerd, op te nemen ?

 

Of is alles nog te onstabiel en kan ik voorlopig beter mijn topfield maar gebruiken ?

 

Alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik gebruik hier een Nexus-S met MasterCRD-kaartlezer voor de Cd-kaart. Als 'afspeelsoftware' maak ik het meest gebruik van MyTheatre, die werkt het comfortabelst en geeft het beste beeld zonder teveel te hoeven prutsen. Jammer dat dit programma PMCAM niet (goed) ondersteunt - je mag er op het forum niet eens naar vragen! - wat resulteert in trage kanalenwisselingen. AltDVB is wat dat betreft veel sneller, maar minder 'luxe' en sinds de laatste versie ook geen ondersteuning voor mijn kaart meer...

Ik weet niet of een kaart met CI-interface soepeler kanalen zwemt, zal ook weer van de afspeelsoftware afhankelijk zijn.

 

Nadelen tov een "echte" tuner: zappen stuk minder snel (bij mij dan), computer moet aan blijven staan, soms hangt MT ineens (gelukkig nog nooit tijdens opnames <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" /> ).

Voordelen: opnames direct te verwerken en te branden (MT neemt op in MPEG, kun je op een DivX speler direct afspelen), makkelijker te 'blingen' (geen fw uploaden of zo en prutsen met je afstandbediening, gewoon plugins installeren en configureren via het toetsenbord is toch ook wel zo makkelijk <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" /> )

 

Kortom: met wat beleid kun je bést een betrouwbare HTPC in elkaar zetten (qua hard- en software), die qua mogelijkheden en gebruiksgemak toch wel alle bestaande ontvangers onderschoffelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

-- Overigens : Magst = dutchmike, ik heb mijn oude userid + pass weer gevonden --

 

Bedankt voor je antwoord, helaas is dit niet zo duidelijk voor mij, na wat zoeken :

 

- Die nexus is dus een kaart zonder CI interface

- Zoeken op die mastercrd kaartlezer leverd niets op, is dit een extra pci kaart ?

 

- als ik op pmcard zoek zie ik dat ik zelf een phoenix interface (wat dat ook is) moet bouwen.

 

Je schat mijn kennis van sat spul wat te hoog in vrees ik.

 

Aangezien ik geen sat hobbyist ben, en ook de tijd niet heb om het te worden, zoek ik gewoon een kant en klare, geen gezeur, oplossing voor het kijken naar de nederlandse zenders. Geen gesoldeer, en gedoe met diverse beta zaken.

 

Bestaat zoiets uberhaupt, of is alleen FTA goed voor elkaar op de pc ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
- Die nexus is dus een kaart zonder CI interface
- Zoeken op die mastercrd kaartlezer leverd niets op, is dit een extra pci kaart ?
- als ik op pmcard zoek zie ik dat ik zelf een phoenix interface (wat dat ook is) moet bouwen.


Een Nexus is bijna persies hetzelfde als een Skystar1, een DVB-kaart met hardware MPEG decoder. Voor de huidige computers is een Skystar2 zonder die hardwarematige decodering ook prima en een stuk goedkoper. Je hebt ook een Skystar versie mét Common Interface adapter, kun je mbv een CAM direct je Canal+ kaartje inproppen. Combinatie DVB-CI kaart + CAM was voor mij alleen een stuk duurder dan een 2e hands Nexus en de MasterCRD die ik al had ;-)
MasterCRD is net zoiets als een Mastera - eigenlijk een cardprogger maar prima te gebruiken als Phoenix interface voor PMCAM. Als je computer tenminste een seriele poort heeft!
De combinatie ProgDVB (gratis software) + Skystar2 wordt veel gebruikt en werkt vrij stabiel, zeker als je er geen 'rare' dingen mee wilt doen, zoals emulators gebruiken, vage switches aansturen of rotors draaien <img src="/forums/images/graemlins/cool.gif" alt="" />
Persoonlijk ben ik een fan van MyTheatre (kost wél 40 euro) omdat die lekker stabiel draait en direct in MPEG opneemt. Bovendien werkt de timeshift als een speer (zou niet meer zonder kunnen ;-))
Ik denk dat je met een combo Nexus/SS1/Phoenix/PMCAM dan wel SS2 (al dan niet met CI of ook weer met Phoenix (cardprogger) en PMCAM als plugin) en MyTheatre of ProgDVB als afspeelsoftware prima relaxed naar de NL + FTA zenders kunt kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, ik ben wat verder aan het zoeken geslagen. Het is nogal lastig hier in Duitsland omdat alle duitse zenders FTA zijn, zijn er maar weinig dvb-s kaarten met CI interface.

 

Wat ik wel ben tegengekomen is deze : http://geizhals.at/deutschland/a79079.html

 

Nogal goedkoop en met CI interface, ben je hier mee bekend en is het een redelijke kaart ? En sorry voor mijn onwetendheid maar kan je dan met een 2e tunerkaart (zonder CI) een ander programma onversleuteld opnemen en dat later dan via zo'n twinhan weer bekijken ?

 

Of verwacht ik teveel en kan ik het beter bij de topfield houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hou er (qua kosten) rekening mee dat je, als je een CI-interface gaat gebruiken, er nog wel een CAM bij moet kopen.

Met deze kaart ben ik niet bekend, heb nog wel een Twinhan 1020 zonder CI hier liggen en die deed het ook prima, alleen trok mijn computer toendertijd het niet naar mijn zin (was nog een Athlon1200).

Om meer kanalen op te nemen heb je in principe niet nóg een kaart nodig. Ligt aan de 'afspeelsoftware'. Alt-DVB kan dat bv prima in z'n eentje. Heb het nog nooit geprobeerd, geen behoefte aan gehad.

Opgenomen programma's hoef je niet terug via een DVB-kaart te sturen (kan niet eens, zuiver een-weg verkeer), maar kun je gewoon op je PC afspelen met VLC oid, of bewerken en op DVD branden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Of verwacht ik teveel en kan ik het beter bij de topfield houden.

Wat kan je verwachten:

onder windows: met software als myTheatre krijg je een HDTV ontvanger met timeshift mogelijkheid; geavanceerde beeld pre-processing en output via dvi (afhankelijk van gebruikte hardware). Makkelijke twin-tuner mogelijkheden zijn mij met de huidige dvb-software niet bekend.

onder linux: multi tuners worden al langer ondersteund (zelf nog niet getest)

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb al sinds lange tijd een Floppy DTV van Digital Everywhere.

Voordeel, je kan deze in de 3.5" slot zetten zodat je de CAM aan de voorkant kan bedienen. Het probleem met de Twinhan is dat deze aan de achterkant zit en als je namelijk wat anders wilt bekijken dan moet je CAM of kaart eruit.

 

De Floppz DTv is intussen ook in MCE geintegreerd.

 

groetjes

Snopper

Xtrend ET9500 met OpenPli 3.0 met Kathrein 90cm (19.2 en 23.5)

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Cam heb ik al want die zit, nu nog, in de topfield pvr. Dat de cam slot bij sommige van die kaarten aan de achterkant zit is geen probleem, het is de enige cam/kaart die ik heb.

 

Ik draai het liefst het media center van vista, die ziet er mooi uit. Zo te zien is dan die floppydtv een goede, zij het dure keuze.

 

--edit-- ik zie net dat die floppydtv via 1394 (firewire) aangesloten moet worden. Laat dat nu net niet op mijn moederbord zitten... Moet er ook nog een kaartje bij. Word een dure grap die floppydtv. -- edit --

 

Als de twinhan ook in mce geintegreerd is / kan worden, dan ga ik voor de twinham. Twinham kost hier zo'n 80 euro, de floppydtv 150...

 

Jammer dat twin tuner nog niet goed mogelijk is onder windows media center, de linux oplossingen zullen wel weer weken pielen zijn. Dat laatste gaat helaas niet.

 

Als jullie weten of die twinhan het onder windows media center doet, dan neem ik die wel.

 

Bedankt trouwens voor de hulp ! <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die skystar kaarten zijn zeker goedkoop en werken onder mce, maar daar zit weer geen ci slot in. Kaarten met ci slot moet je met een zaklamp zoeken en zijn aardig prijzig. Over ondersteuning voor vista voorlopig nog maar te zwijgen zo te zien. Behalve dan die floppydtv.

 

Of begrijp ik het niet goed en kan je gewoon toe met een simpele dvb-s kaart zonder ci en je cam+ci via een "programmer" aan je pc hangen ? Als ik dat zo begrepen heb wordt dat een aardige kabel salade en gerommel. Dat is nu net niet de bedoeling met een htpc ;-)

 

Zo jammer dat de NL zenders gecodeerd zijn, hier in Duitsland haal je gewoon 2 billige dvb-s kaartjes en je bent klaar. Maar ja, dan zit ik aan elke avond jaren 50 tv vast ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, hier moet ik echt af gaan haken <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Ik gebruik geen MCE (ik gebruik mijn computer primair om mee te werken), geen idee of de geintegreerde software plugins accepteert maar vermoed van niet. Ik gebruik hier naar volle tevredenheid een DVB-S kaart zonder CI met via de seriële poort een progger aan de computer die zich voor doet als Phoenix interface, met daarin mijn C+kaartje. Dit in combinatie met MyTheatre is voor mij de ideale (low cost) situatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de Technotrend S2-3200 CI kaart en vind zelf het zaakje te onstabiel om serieus TV mee te kijken. Dat komt vooral door de spartaanse software die meegeleverd wordt. Ik gebruik hem momenteel dan ook uitsluitend om HDTV op te kunnen nemen. Voor het dagelijkse TV kijken gebruik ik gewoon mijn Topfield 5000PVR.

Technisat Multytenne; Triax 55cm; Topfield 5000PVR 160GB; Technotrend S2-3200 CI; P5W DH Deluxe; E6600@3.3GHz; 2*Team Xtreem 1GB; PC6400@PC5867; Asus Geforce 8800 GTX; Linksys WRT54GS v1/DD-WRT v23SP2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik heb de Technotrend S2-3200 CI kaart en vind zelf het zaakje te onstabiel om serieus TV mee te kijken. Dat komt vooral door de spartaanse software die meegeleverd wordt.


Daarom bestaat er ook alternatieve software <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

VU+ Duo 4K SE BT met openpli 8.2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...